Recenze - Poslední výkřik




Autor: Alice Clayton
Orig. název: Last Call
Pořadí v sérii: #5
Rok: 2015; v ČR 2016
Počet stran: 120
Nakladatelství: Mladá Fronta
Překlad: Jana Doležalová-Montorio




Caroline patří mezi špičkové interiérové designéry v San Francisku, ale i přes své pracovní vytížení si dokáže najít čas na chvíle odpočinku v teple domova. Světoběžník Simon na oplátku výrazně zkrouhl svoje zahraniční cesty, aby se mohl se svou Roštěnkou v klidu oddávat pečení dobrot, všemožnému bušení i jinému řádění…
Další krok v jejich životech se zdá být logický - cinknutí skleničkami, svatební závoj a ulička posetá okvětními lístky růží, je však tím pravým ořechovým i pro tenhle nekonvenční pár? Když ale Caroline vyděsí telefonát ohledně jisté nehody, která se udála při focení v jihovýchodní Asii, uvědomí si, že "dokud nás smrt nerozdělí" není jen působivě znějící fráze. I konvence mají najednou něco do sebe…
Smíchejte sklenku erotiky se špetkou smíchu a trochou nahoty, ochuťte kapkou exotického prostředí, přihoďte růžovou košilku a podávejte s chuťovkou z kocoura Clivea. Napijme se na Poslední výkřik!(databazeknih.cz)


Závěrečný díl ze série Cocktail. Opět se setkáváme se starými známými, s krásnou košilkou Caroline. Sexy nabíječem Simonem a i jejich přáteli. Nabíječ i jeho roštěnka na začátku jsou na svatbě své kamarádky Mimi, jejich druhá kamarádka je těhotná a neustále všude zvrací - dokonce i do bot nevěsty, která je poté nucena jít naboso. Kolem Caroline a Simona se to hemží samými svatbami a dětičkami. Není divu, že i Caroline pomyslí na svatbu. Najednou neví, zda to je pro ni důležité, představuje si svého nabíječe s dětmi a tyto myšlenky jí dělají dobře. A Simon ten to vycítí. Bude následovat žádost o ruku?

POSTAVY:
Caroline - miluje Simona a chce s ním žít ale biologické hodiny...
Simon - fotograf, který miluje svou roštěnku

OBÁLKA:
Na titulce jsou opět stejní lidé, s tím, že mají jako vždy částečně skrytý obličej. Tato třetí obálka se mi líbí a k ději opět krásně sedí.


MOJE HODNOCENÍ:
Proč neexistuje filmové zpracování? Po dočtení prvního dílu jsem byla neskutečně nadšená. Druhý díl mě ale zklamal. Nevím ani proč, možná přehnané očekávání způsobilo, že jsem si říkala proč tento díl vlastně vznikl a následnou četbu jsem si neužila. Díky tomu jsem se ani nehrnula do dalších dvou pokračování, které ale už měli jiné hlavní hrdiny. A když jsem zjistila, že vyjde poslední díl o Caroline a Simonovi, nadšeně jsem si ji koupila okamžitě po vydání. Hned co mi přišla, přišla mi roztomilá, jak je tenoučká. S chutí jsem se pustila do četby a za jedno odpoledne jsem ji přelouskala.

Četla se mi krásně, a na to, že jsem mezi tím vynechala dva díly, jsem sice tápala a dozvěděla se nové informace, ale nijak moc to neškodilo. Hned jsem se zorientovala ve starých známých postavách a užívala si každou stránku. Autorka opět psala z Carolinina úhlu pohledu a psala tak poutavě. Nikde nebyly zbytečné zdržovačky, hloupé zápletky ani nic podobné. Alice Clayton je opravdu skvělá spisovatelka a její série Cocktail řadím do své nejoblíbenější vtipno erotické série, ke které se velmi ráda budu vracet.

Caroline je moje oblíbená postava, je to správná ženská, která si dokázala omotat kolem prstu proutníka Simona. Simon je však také skvělá postava. Přesný typ hrdiny, kterého byste chtěli mít doma.

A kocourek Clive? Skvělé a vtipné zpestření děje.

Kdo má chuť na lásku a erotiku, kde to mezi hlavními hrdiny skutečně jiskří skoro z každé strany, zároveň okořeněné notnou dávkou humoru, a k tomu problémy ze života. V tomto díle navíc dostatečně velý weddingboom a babyboom, pak je série o Nabíječovi a Roštěnce právě pro vás. Já doporučuji všemi deseti. Jen jediná škoda, že je to už závěr a žádné nové pokračování nebude. A druhý, že jsou všechny díly tak krátké! Což je ale na druhou stranu zase plus, protože se Vám kniha krásně vejde do kabelky a navíc není nikde utahaná.


100%

1 komentář

  1. Jsem zde, abych poděkoval DR ISIKOLOVI za jeho pomoc při záchraně mého vztahu. Můj přítel mě opustil, protože jsem se rychle vzpamatoval a několikrát jsem s ním bojoval kvůli nejistotě, když jsem ho viděl, jak se kdy sblíží s jinou dámou. Nenašel jsem žádný lepší způsob, jak ho přimět, aby se ke mně vrátil a DR ISIKOLO mě zachránil. Když jsem ho kontaktovala, řekl mi vše, co jsem potřebovala vědět o tom, jak bude láska a spojení mezi mnou a mým mužem obnoveno. Vyhověl jsem a on bez váhání udělal práci a hned po 48 hodinách mi můj přítel zavolal. Jsem šťastný a plný života díky laskavosti DR ISIKOLO. Vyzývám každého, kdo má problémy, aby ho nyní kontaktoval a on vám jistě pomůže. E-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo pokud dáváte přednost WhatsApp/Viber text: +2348133261196

    OdpovědětVymazat

Albatros