Recenze - Past


 
Autor: Andrew Fukuda
Orig. název: The Trap
Pořadí v sérii: #3
Rok: 2013
Počet stran: 352
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Jakub Kalina

Gen, Sisy, David a Epap společně se zbylými dívkami z Misie ujíždějí vlakem neznámo kam. Bojují o holý život a snaží se zachránit jeden druhého a současně svoji jedinou naději: lék. Vědí, že šance na uzdravení jejich blízkých a na lepší svět pro všechny existuje. Stačí jen dostat se k cíli a nevběhnout do pasti.

Osud Genovi chystá i další překvapení - znovu se setkává se Září, jeho první láskou a současně tím nejnebezpečnějším protivníkem...(databazeknih.cz)



Sisi a Gena jsme zanechali v Kořisti v nezávidění hodné situaci - oba byli poškrábáni upíry a teď se mělo ukázat, zda se promění v upíry, nebo zda jsou doopravdy prapočátek, tedy lék. Pravda je taková, že jsou skutečně lékem a tudíš se po pár dnech uzdraví. Vlakem dojedou až na místo, kde vše začalo, do Vládcova domu. Tam se dostávají do jakési kopky, kde si jednou za pár dní vyberou jednou jednoho. Genovi a Sisi dochází, že Vládce měl celou dobu svou osobní zásobu glupanů.

Opět musejí tvrdě bojovat o přežití a při svém dobrodružství se dozvídají (a my spolu s nimi) neskutečnou historii. Na scéně se navíc objevuje i Záře, kterou má Gen rád. Ovšem i on se velmi sbližuje se Sisi, která je o tolik jiná, než Záře...

POSTAVY:
Gen - stále se snaží zachránit, trápí ho svědomí za to, že nepomohl Záři
Sisi - dívka z Kopule, která spolu s Genem bojuje o přežití
Záře - opět se objevuje, avšak stala se jedním z upírů

OBÁLKY:
Tato třetí, zelená obálka se mi líbí nejvíce z celé české série. Je prostě dokonalá, Gen a Sisi jsou na ni skvěle vyobrazeni, vyděšeni a ta zelená barva? Nádhera!



MOJE HODNOCENÍ:
Po dočtení této knihy jsem nemohla několik minut dýchat, tak překvapivý závěr to byl. Andrew umí neskutečně psát a já si jen říkám, kde je další díl? Doufám, že teda ještě něco vyjde, protože se Past sice dá považovat za poslední díl, ale zároveň ve Vás zanechá tolik otázek.
 
Každopádně Past se mi velmi líbila. Dozvěděla jsem se tolik novinek, o historii lidstva, Genově otci, Zářině minulosti. Andrew to vymyslel skvěle a já jsem velmi ráda, že jsem si celou sérii nakonec přečetla. Každý díl v sobě popírá tvrzení předešlého dílu a nutí Vás do čtení toho dalšího.

95 %

 

Žádné komentáře

Albatros