Recenze - Božský milenec

Pokud čekáte dalšího děvkaře, toho se nedočkáte... 

Autor: Christina Lauren
Orig. název: Beautiful Secret
Pořadí v sérii: #4
Rok: 2015; v ČR 2016
Počet stran: 350
Nakladatelství: Jota
Překlad: Květa Oakland
Hodnocení: ****


Když Ruby Millerové šéf oznámí, že ji posílá na delší služební cestu do New Yorku, je ohromená. Jako jedna z nejlepších a nejchytřejších mladých inženýrů v Londýně ví, že z profesionálního hlediska je pro takový úkol tou pravou. Ale rozhodí ji vědomí, že stráví měsíc bok po boku s Nialem Stellou, nejlepším specialistou firmy na městskou architekturu a Nejžhavějším Mužem Na Světě.

I přes své přetrvávající pobláznění si je Ruby jistá, že Niall sotva ví, že existuje… až do chvíle, kdy ho Rubyino flirtování během jejich nočního letu do New Yorku doslova posadí na zadek a přiměje, aby si jí všiml.

Niall není ten typ, který by nechával události volně plynout a porušoval pravidla. Pokud jde o ženy, popsal by sám sebe jako beznadějný případ a čerstvý rozvod ho v tom jen utvrzuje. Ale dokonce i on pozná, že společenská a přátelská Kaliforňanka Ruby je závanem čerstvého vzduchu. Ruby vezme jeho zdrženlivost jako výzvu a jakmile se rozhodne, že sexy Britovi pomůže, aby se uvolnil, není už cesty zpět. Tisíce kilometrů od Londýna je pro milence snadné předstírat. Ale co až jejich služební cesta skončí? Přetrvá vztah, který spolu vybudovali, nebo se rozpadne?(databazeknih.cz)

Ruby Millerová je zdravě ctižádostivá mladá žena, která se snaží splnit si svůj sen. Pracuje ve firmě, kde trpí svého podivínského šéfa a je potají zamilovaná do nejžhavějšího muže kterého kdy viděla a který o její existenci nemá ani tušení. Tento celkem čerstvě rozvedený třicátník, Niall Stella je vysoce atraktivní a navíc je chytrý a bohatý!

Jednoho dne se stane, že je Ruby poslána na měsíční služební cestu právě s Niallem! Ruby tomu zprvu nemůže uvěřit, ale v momentě kdy společně sedí v letadle ví, že není cesty zpět. Jenže i když je Ruby velmi atraktivní, nedaří se jí ho zaujmout. Nebo si to alespoň myslí. I přesto vše se ale oba začnou přátelit. Ruby se rozhodne Nialla okouzlit a polapit ho do svých sítí ,ale opatrný Niall není snadná kořist.


POSTAVY:
Ruby - mladá, ctižádostivá žena, která je zamilovaná do charimtického Brita, služební cesta se pro ni stává chvílemi peklem na zemi a vzápětí se mění v nejlepší chvíle jejího života
Niall - charismatický Angličan, který při každé příležitosti zmiňuje svou manželku. Je velice osamělý a nemá v plánu s tím cokoliv dělat


1: Nechovej se vedle Nialla Stelly jako magor
2: Nezírej, nehuhlej, nemlč
Zvládneš to. Je to taky člověk.
(Rubyiny poznámky ke služebce, které si přečetl Nial)
 

OBÁLKA:
Už na první pohled je zřejmé o jaký obsah v románu půjde. Titulka se mi líbí a krásně ladí k ostatním dílům ze série. Jsem moc ráda, že Jota změnila původní obálku, kterou vidíte výše, protože ta mi přijde příšerná.


MOJE HODNOCENÍ:
Vzhledem k tomu, že jsem z této série četla jen tento čtvrtý příběh, nebudu srovávat s předešlými díly. Anotace mě velmi zaujala a musím říct, že splnila, co jsem od ní očekávala. Hned první věta v knize vám vyžene úsměv a červánky na tváři. Je pravda, že kniha patří mezi erotické romány, ale upřímně bych řekla, že tento román je daleko lepší než Fifty Shades apod. Důvod? Protože tu nejde jen o to, jak dospět k orgasmu, ale najdete v ní příběh dvou lidí, který nezačíná a nekončí v posteli. Ruby s Niallem se postupně poznávají a čtenář má šanci nahlédnout do jejich duše. Vzhledem k tomu, že je kniha vyprávěna z obou úhlů pohledu, můžeme se sžít s oběma. Chemie mezi oběma křičí skoro na všechny strany, ale stále máte chuť číst dál.

Niall je zvláštní muž a přiznám se, že po něm ale neslintám. Byl to hodný chlap, ale svou zdrženlivostí, občasnými názory a především narážkami na svou bývalou manželku, mě celkem odrazoval.

Naopak Ruby jsem si velmi oblíbila. Ruby byla milá dívka, která byla zamilovaná do svého nadřízeného a nebýt té příležitoti, Niall by si jí bohužel ani nevšimnul. Tato dívka se nebála říct co se jí líbí či nelíbí a byla to spíše ona, kdo "učil" toho druhého. Pro mě tedy rozhodně příjemná změna. Vztah mezi Niallem a Ruby se vyvíjel pomalu, i když je pravda, že Niall byl na můj vkus až moc uzavřený a pohlcený minulostí.

Rozhodně se chystám na předevší díly, které by podle hodnocení, které jsem na Božského milence doposud slyšela, měly být lepší. Příběh Ruby a Nialla vám navíc nabídne ukázku toho, jak se mají hrdinové z předešlých románů.

Za mě rozhodně knihu doporučuji. Četla se sama, nikde nebyly příliš dlouhé pasáže a měsíc s hrdiny uběhl ani nevím jak. Božského milence jsem četla jako marod a rozhodně mi zpříjemnil uzdravování.


Protože jsem kapitánkou Týmu hlupáků a zvykla jsem si každou naši konverzaci opepřit nahotou nebo náznakem trapnosti, jen jsem tam mlčky stála a mrkala mnohem déle, než je společensky přijatelné.
"Tedy, pokud byste raději..."
"Ne, ne! Omlouvám se, já...dáte mi deset minut na oblečení a..." mávla jsem rukou, abych naznačila, že musím něco udělat s tím neštěstím na hlavě
"Stačí vám deset minut? zeptal se skepticky.
"Deset minut," potvrdila jsem s úsměvem.

Za poskytnutí recenzního výtisku obrovsky moc děkuji skvělému Martinus.cz

Knihu Božský milenec si můžete zakoupit ZDE


Knihu mi zaslalo internetové knihkupectví spolu s krásnými záložkami (magnetická záložka se stala hned mou oblíbenou), visačkou na dveře, hlavolamem a kouzelným dopisem, děkuji vám moc, Martinusáci!

75%

 

Žádné komentáře

Albatros