Kniha vs. Film: Než jsem tě poznala



Originální název: Me before you
Český název: Předtím než jsem tě poznala
Žánr: Drama/ Romantický
Stát, rok, délka: USA 2016, 110 minut
Režie: Thea Sharrock
Scénář: Jojo Moeys
Hudba: Craig Amstrong
Hlavní role: Emilia Clarke & Sam Claflin











Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní ...(Forum Film CZ)


RECENZI NA KNIHU NEŽ JSEM TĚ POZNALA SI MŮŽETE PŘEČÍST ZDE:




Zda-li jste nečetli knihu a jdete na film ať už kvůli skvělému hereckému obsazení nebo kvůli příběhu, rozhodně tím o nic nepřijdete. Film Me before you totiž dokonale přehrál knižní podobu na tu filmovou. Opravdu skvělá podívaná. Jediné, co mohlo někomu kazit vžití se s dějem, bylo obočí hlavní představitelky. Ano, taková banalita, mohli byste si říct, ale Emilia snad každou sekundu s obočím kmitá sem a tam a i když si toho nechcete všímat, prostě musíte. Emilia se ale jinak ztřeštěné Lou zhostila dokonale. Její módní kousky mě bavily a byla jsem zvědavá na další outfit.

Něžný příběh, který Jojo vymyslela se mi dostal do srdce již knihou, jakmile jsem spatřila trailer, hned jsem se musela do knihy ponořit abych si zkrátila to čekání na film. Konečně nastal červen a já vyrazila do kina. Byla jsem připravená na hezký, romantický film, u kterého si popláču, ale dostala jsem o mnoho víc zpět. Nejen, že hudba ve filmu byla dokonalá (soudtrack si pouštím pořád dokola), ale Sam byl jako Will prostě dokonalý. Líp se filmařům tento příběh nemohl podařit převést na filmové plátno. Rozhodně všem doporučuji. A pokud chcete radu, zda číst nejprve knihu nebo se podívat na film, tu ode mě tentokrát nečekejte, obojí je totiž stejně skvělé!



100% vs. 100%

Film vs. Kniha

Žádné komentáře

Albatros