Měsíční chvástačka - červen 2015


První letní měsíc, narozeniny

Rok se s rokem sešel a můj blog oslavil své první narozeniny. Ano, nijak jsem je neslavila, nenapsala článek ale to neznamená, že jsem na to nemyslela. Avšak čas byl v poslední době hodně proti mně, k tomu se přidali nějaké problémy a to jak jistě všichni známe je zabiják.
Ovšem co je pro mě skvělou zprávou, je to, že mě přijali na vošku, obor žurnalistika, můj sen již od doby, co jsem byla malá holčička. A co to tedy znamená? Že budu mít méně času, ale za to, jak tedy doufám, budou mé články lepší a lepší. Držte mi palce a vězte, že tu stále budu, číst, psát nebo vymýšlet nové články.

Ale teď už zpět k tématu článku, k novým knížkám. Červen byl skvělý měsíc na nové knihy. Omlouvám se za nekvalitu fotek, ale neměla jsem při sobě svůj nový foťák. Ovšem slibuju, že další nadílku už budu fotit lepší fotky.






Největší radost jsem měla (a stále mám) ze skvělé knihy, která mi dorazila až z Británie. William & Catherine´s New Royal Family od Iana Lloyda. Tato kniha je neskutečně velká a má přes 200 stran. Je plná ilustrací a je to skutečná novinka, která vyšla v červnu. Jak už doufám o mně víte, mám tuto britskou rodinku velmi v oblibě a tak z této knihy mám největší radost.








V červnu jsem přečetla první díl ze série od Andrewa Fukudy - Hon a tak velmi se mi zalíbila, že jsem si hned přiobjednala další dva díly. Měla jsem štěstí, že jsem na další díly nemusela čekat, protože to, jak každý díl skončil bylo přímo zabijácké, v porovnání s tím, že bych měla čekat ještě několik měsíců na další díl. Kořist jsem již také dočetla a je snad ještě lepší než první díl, ale více v recenzi. Takže od Andrewa Fukudy Kořist a Past (která má tak krásnou zelenou obálku).


Vodopád od Lauren Kate jsem též již očekávala a těším se, jak se do něj pustím. Jen doufám, že se mi bude aspoň trochu líbit, protože internet je plný negativních recenzí. Příliš mnoha Kateřin Johna Greena je moje třetí kniha od tohoto autora. Hvězdy se mi líbily, Papírová města už ne, tak do třetice jsem zvědavá.


Serena od Rona Rasha je úlovek za 19 korun s Levných knih. Okolo této knihy jsem chodila velmi dlouho, ale nakonec jsem si pro ni zaběhla a už jsem si myslela, že pozdě, protože jsem ji nemohla nikde najít. Nakonec jsem jednu ale přeci jen objevila.




Kráska a zvíře: Pomsta od Nancy Holder je kniha podle seriálu, který mám v plánu v létě začít konečně sledovat, teď jen zda nejprve přečtu knihu, nebo začnu se seriálem.
Topím se v tobě od Jasindy Wilderové je novinka od Ikaru. Mně se tedy více líbí ta originální obálka nebo slovenská, ale naše je zase krásná na omak. Na příběh jsem velmi zvědavá.




Nádherná svatba od Jamie McGuire je novelka ke knize Nádhená katastrofa. První díl jsme ještě sice nečetla, ale chtěla jsem je mít už obě pohromadě.





Unesená od Lesley Pearse s mou tak velmi oblíbenou zápletou ztráty paměti. Na tuto knihu se už neskutečně těším. Manželovo tajemství od Liane Moriarty bude určitě také skvělá kniha, stejně jako byla Na co Alice zapomněla, kterou stále pokládám za nejlepší knihu tohoto roku.




A už tu je výprodej z Bux.cz který stále přináší skvělé knihy za ještě lepší ceny. Temná hrdinka od Abigail Gibbsové je zase jedna upířina, Jane aneb další variace na Janu Eyrovou (mou nejoblíbenější knihou ze všech) a Cesta věčnou nocí od Veronicy Rossi je druhý díl z další dystopické trilogie.


Celkem 14 skvělých knih, ze kterých mám velkou radost. Doposud jsem četla jen Kořist a teď čtu Past, které jsou výborné.

A jaké knihy jste si pořídily Vy? Máte nějakou mou novou knihu, nebo jste ji četly? Mějte se krásně :-)

Žádné komentáře

Albatros