Recenze - Padesát odstínů svobody




Autor: E. L. James
Orig. název: Fifty Shades Freed
Pořadí v sérii: #3
Rok: 2011; v ČR 2013
Počet stran: 650
Nakladatelství: XYZ
Překlad: Zdenka Lišková



Ana od počátku věděla, že milovat Greye nebude snadné a společný život přinese problémy, které ani jeden z nich nepředvídal. Any se musí naučit sdílet Greyův opulentní životní styl, aniž by přitom obětovala svoji bezúhonnost a nezávislost. Grey naopak musí překonat svoji posedlost Anu ovládat a zaplašit noční můry, které ho stále sužují. Když jsou konečně spolu, spojuje je láska, vášeň, důvěrnost a leží před nimi svět nekonečných možností.(databazeknih.cz)


Třetí a závěrečné pokračování velmi oblíbené a známé trilogie Fifty shades. Na začátku to byla nevinná a nevýrazná Ana Steel, v tomto díle se z této nesmělé dívky stává vážená paní Ana Greyová. Tím ale pohádka teprve začíná. Její milovaný manžel a nekonečný miliardář Christian Grey má stále své temné stíny minulosti, se kterými postupně bojuje.

Na začátku příběhu jsme svědky pohádkové svatební cesty, kdy jejich rozdélné povahy vyplouvají čím dál více napovrch. Ovšem to jejich lásce nijak nepřekáží. Mezi Anou a Christianem panuje nekonečná vášeň. Jejich společné štěstí ale kazí oblak nehod, které se v jejich okolí stále více rozmáhají. Kdo je ten, kdo chce Aně a Christianovi ublížit?


POSTAVY:
Ana - v tomto díle již dospěla, má svou hlavu a nenechá si nic líbit
Christian - i on v tomto díle prošel změnou, stále je ale velmi ochranitelský

OBÁLKA:
Svoboda vs. pouta, to značí obálka tohoto pokračování. Krásně ladí k ostatním dílům a jako předchozí, je i trojka krásně heboučká.



MOJE HODNOCENÍ:
Nakonec jsem se přesvědčila a donutila se tuto sérii dočíst. Nutila jsem se ale řádně dlouho. Kdybych měla srovnat jednotlivé díly, pak jednička byla jednoznačně nejlepší. Dvojka si držela takovej ten průměr a tento třetí díl byl zkrátka na jednu stranu zbytečný.

Ano, bez tohoto dílu bychom se nedozvěděli jaká byla svatba, líbánky a obrovská hromada dialogů mezi Anou a Christianem, včetně nespočtu sexuálních scén. Tento díl byl ještě utahanšjší, než ty předchozí. A když se tam konečně, dvě stě stran před koncem, začalo něco dít, autorka to odbyla na pár stranách.

Oba hrdinové v tomto díle ukázali že se změnili. Z Christiana se stal milující muž, který se ale ve své opatrnosti nikdy nezmění. Ana naopak vytasila drápky a najednou se z ní stala odvážná žena.

Celkově mi tento díl přišel velmi přeslazený a nereálný. O sexu ve vzduchu ale i v moři a další klišé, to je přesně to, co v tomto dílu naleznete. Konec jako by ho vystřihli z pohádky. Opravdu škoda, že autorka nezkrátila příběh do jedné knihy, pak by pro mě celá série mohla být zajímavější.

Ale abych stále jen nehanila, třetí pokračování alespoň upustilo z věčně otravné vnitřní bohyně. Srovnání s knihou Stmívání tu už příliš nenajdete.

Od velkého finále jsem čekala daleko víc, ale přišlo mi, že už autorka pořádně nevěděla, jak v příběhu pokračovat. neustálé rozhovory o ničem, nejvíce sexuálních scén, které ale už nevyzněli ani trochu, jako v prvním díle.

40%

1 komentář

  1. Jsem zde, abych poděkoval DR ISIKOLOVI za jeho pomoc při záchraně mého vztahu. Můj přítel mě opustil, protože jsem se rychle vzpamatoval a několikrát jsem s ním bojoval kvůli nejistotě, když jsem ho viděl, jak se kdy sblíží s jinou dámou. Nenašel jsem žádný lepší způsob, jak ho přimět, aby se ke mně vrátil a DR ISIKOLO mě zachránil. Když jsem ho kontaktovala, řekl mi vše, co jsem potřebovala vědět o tom, jak bude láska a spojení mezi mnou a mým mužem obnoveno. Vyhověl jsem a on bez váhání udělal práci a hned po 48 hodinách mi můj přítel zavolal. Jsem šťastný a plný života díky laskavosti DR ISIKOLO. Vyzývám každého, kdo má problémy, aby ho nyní kontaktoval a on vám jistě pomůže. E-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo pokud dáváte přednost WhatsApp/Viber text: +2348133261196

    OdpovědětVymazat

Albatros