Recenze - Slza


Autor: Lauren Kate
Orig. název: Teardrop
Série: Atlantida
Pořadí v sérii: #1
Rok: 2013, v ČR
Počet stran: 336
Nakladatelství: Yoli
Překlad: Jana Jašová


Nikdy nesmíš plakat...
Sedmnáctiletá Eureka od své milované matky ví, že její slzy mají sílu obnovit dávno ztracený kontinent Atlantidu. Nesmí nikdy uronit ani slzu! Při podivné nehodě její matka nečekaně umírá a Eureka pomalu ztrácí chuť do života. Potkává Andera, chlapce jehož oči jsou tyrkysové jako hlubiny oceánu, a který jí varuje před hrozícím smrtelným nebezpečím. Následně Eureka odhaluje starověký a děsivý příběh nešťastné dívky...
Strhující milostná epická sága plná ničivých tajemství a temné magie... ve světě, kde vlny potopy mohou každou chvíli spláchnout všechno, co je nám drahé. První díl nové série od autorky Andělů.(databazeknih.cz)




Eureka jede jednoho dne se svou matkou v autě, a na silnici je smete vlna. Nečekaný vjem, který nikdo nedokáže vysvětlit. Eurečina maminka Diana umírá. Eureka od té doby velmi trpí. Její život do té nehody sice nebyl ideální - její rodiče se rozvedli, když byla malinká a zůstala u svého otce. Ten se brzy znovu oženil s přitažlivou Rhodou, se kterou si Eureka nerozumí. Před čtyřmi lety se jim narodila dvojčala - Claire a William. Eureka se po smrti maminky ještě více uzavřela do sebe, pokusila se spáchat sebevraždu a od té doby musí docházet za psycholožkou, se kterou si nerozumí.

V den, kdy se čte Dianina závěť, dostává Eureka po mamince zvláštní dary: dopis, medailon, záhadný kámen a knihu ve starém jazyce, kterou nikdo nedokáže rozluštit. Eureka naštěstí není úplně sama. Má nejlepší kamarádku Cat, která ji nikdy nenechá na holičkách a skvělého kamaráda Brookse.

Jednoho dne Eureku srazí autem mladý a krásný kluk - záhadný Ander, který se v Eurečině životě začne čím dál častěji objevovat... Proč ale Diana dceři kladla na srdce, aby nikdy neplakala? A co znamená záhadné dědictví, které jí odkázala? A co Ander a také Brooks, který se najednou změnil?



POSTAVY:
Eureka - je milá dívka, která nemá lehký život, snaží se přijít na to, co znamená dědictví, které dostala od své matky
Ander - záhadný mladík, který se snaží Eureku chránit, někdy to ale vypadá až podivně
Brooks - skvělý kamarád Eureky, který se jednoho dne změní a začne ji trápit
Cat - skvělá kámoška Eureky, která jí pomáhá a je vždy na její straně

OBÁLKA:

Yoli ponechalo původní obálku, jen knihu zhotovili jako paperback. Titulka je nádherná, ta modrá barva a Eureka je na ní také moc pěkná. Ostatní obálky se mi moc nelíbí, akorát u poslední je velmi zajímavé písmo.



MOJE HODNOCENÍ:
Nejprve jsem se do této knihy pouštět nechtěla protože jsem si myslela, že bude předvídatelná a spíše pro mladší čtenáře, ale jsem ráda, že jsem nakonec změnila názor. Slza byla a je totiž skvělá! Opravdu mě neskutečně bavila a nadchla natolik, že se nemůžu dočkat, až se pustím do druhého dílu, který vyšel tento týden a má opět skvělou obálku.
 
Eureka mi byla sympatická, rozhodně to nebyla žádná fňukna. Ander a Brooks, nechci psát spoilery, takže vám nesdělím své sympatie k oběma, nato si musíte počkat do recenze na druhý díl.
Kniha se četla velmi lehce, nebyly v ní žádné zdlouhavé nebo nudné pasáže. Vše hezky plynulo a zároveň to působilo tajemně.

95%

Žádné komentáře

Albatros