Měsíční chvástačka - leden 2016

Nový rok, nová předsevzetí a samozřejmě KNIHY!!!

Leden uběhl jako nic, a během něj jsem nastřádala zase pár knih. Všimla jsem si, že během ledna vždy nasbírám méně knih, a jsem podstatně výkonnější i v četbě, než v ostatních měsícíh. Je to rozhodně škoda, a zajímalo by mě, čím to, když ještě ke všemu jsem měla v lednu zkouškové..

No každopádně jsem dostala jednu knihu opožděně k Vánocům, udělala menší objednávku. Ale snažím se plnit předsevzetí kupovat co nejméně knih a hlavně, dokupovat jen série nebo oblíbené autory.




Od mamky jsem dostala opožděný (zapomenutý) dárek, knihu od Lindsey Kelk O jedné holce. Tato knížka má nádhernou obálku a anotace mě velmi zaujala, v březnu vychází pokračování.







Další kniha je Letní zahrada od Paulline Simons, poslední díl Měděného jezdce, čímž jsem si začala plnit seznam restů. K němu jsem připojila ještě 4. díl Nástrojů smrti: Město padlých andělů od Cassandry Clare. Na Nástroje se moc těším a věřím, že brzy se do série opřu a konečně ji dočtu. Prozatím to mám tak, že přečtu jeden díl za rok, což je ostuda.





Další knihou, mini knížečkou je Dívka za zrcadlem, což jsou dvě povídky od Cecelie Ahern. Kniha je tenounká a dnes ji mám již přečtenou. Mám z ní smíšené pocity, více v recenzi.









Mám ráda herečku Kate Winslet a velmi mě zaujali její filmy Mildred Piercová a Předčítač, od nichž jsem si pořídila knižní předlohu od Jamese M. Caina a Bernharda Schlinka. Na obálkách obou knih je právě moje oblíbená herečka, takže se těším. Rozhodně mám v plánu knihy přečíst ještě letos.



A protože mám ráda i romantiku, tak jsem si pořídila i dvě knihy. Od K. A. Tucker jsem na konci loňského roku přečetla Deset malých nadechnutí a protože se mi kniha líbila, pořídila jsem si další díl, a to Jednu malou lež. Jsem zvědavá, jak se mi bude tento příběh líbit a zda mě to přiměje ke koupi dalších dílů. A jako druhou romanci jsem si pořídila Lásku pod parou od J. Lynn. Od této autorky mám doma již tři knihy a četla jsem prozatím jen jednu. Snad brzy napravím.




A nakonec jsem ještě dostala dva recenzní výtisky, které mi ale přišly až na konci ledna. Dostala jsem Druhou dceru od Lauren Willig a Šíleně bohatý Asiaty od Kevina Kwana. Druhou dceru už mám přečtenou a je i na blogu recenze, na té druhé pilně pracuji.
 
 
 

Suma sumárum 10 nových knih. Ze všech knih mám samozřejmě velkou radost a moc se na ně těším. Každopádně ale musím uznat, že tímto tempem nejsem schopná nikdy přečíst všechny knihy ze své knihovničky, což mě velmi mrzí. Musím nějak vysoce nakupování omezit na maximální počet knih, které jsem v daném měsíci schopna přečíst. Tím sice nesnížím počet nepřečtených knih, ale alespoň ho nebudu navyšovat.

A co vy? Četli jste nějakou mou novou knihu? Jaké byly Vaše lednové nákupy?

Žádné komentáře

Albatros