Měsíční chvástačka - prosinec 2015

Vánoce, Vánoce, Vánoce!!!!!

Konečně nastal čas vánoční, který jsem si neskutečně užila. Dostala jsem opravdu hodně nádherných dárečků, které mě velmi potěšili. Copak jste dostali Vy? A našli jste pod stromečkem také nějaké knihy?

Pro mou omluvu k tak vysokému číslu jsem měla v prosinci také narozeniny, takže jsem těch knih dostala celkem hodně.

Zkraje měsíce byla akce na Jotě, kde měli blogeři slevy. Neodolala jsem a pořídila si také dvě krásky. (Ano, jen dvě). Božský bastard od Christiny Lauren. Velmi vychvalovaný román, doma mám třetí díl této série ale ještě jsem ho nečetla. A jako druhou knihu jsem zvolila Rychle a smyslně od Kristy Bromberg, druhý díl série.







K narozeninám jsem dostala v práci Paní Bovaryovou od Gustava Flauberta. Už dlouho si chci tuto knihu přečíst a trailer na poslední filmové zpracování mě dost nalákal. Kathy Reichs mám moc ráda. Doma mám jen 206 kostí a ještě jsem ji nečetla, ale četla ji moje ségra, a té se moc líbila. Proto mě moc nadchlo, když jsem dostala omnibus se třemi jejími knihami: Osudová cesta, Vážná tajemství a Divoké kosti. Velmi mě mrzí, že se již všechny knihy nedají sehnat.


K narozeninám jsem si koupila tyto dvě krásky: Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla a Harryho Pottera a Kámen mudrců od J. K. Rowling. Obě knihy jsem již přečetla. Karlík mě velmi překvapila. Tato kniha se mi hodně líbila a připomínala mi malinko Malého prince. Více v recenzi. Každopádně byla pěkně ilustrovaná. A co se týče Harryho, také jsem konečně propadla tomuto fenomenu. Harryho jsem si zamilovala, tato kniha je neskutečný poklad v knihovničce a já se moc těším, až vyjdou další díly. A musím přiznat, že to je dost návyková série, protože se nemůžu dočkat, až se pustím do druhého dílu.
 
 


Moje velká srdeční záležitost spolu s Nicholasem Sparksem je Jane Austen. Od této autorky mi chybí už jen kniha Sanditon, která je nenávratně vyprodána. A protože mi chybělo do sbírky jen těchto pár krásek, rozhodla jsem si je pořídit. Celá série Mladší sestra a porom ještě Moudrost a vtip Jane Austenové. Pohromadě vypadají moc pěkně a já se těším, až si koupím velkou knihovnu, kde bude mít Jane vlastní poličku.




Madisonské mosty od Roberta Jamese Wallera jsem přečetla o víkendu a ta kniha je neskutečně nádherná! Více se již brzy doszvíte v recenzi. Dále jsem si koupila ještě Taťánu a Alexandra od Paulliny Simons, druhý díl Měděného jezdce, čímž jsem pokračovala ve svém předsevzetí dokoupit si série.





A už začínáme vánoční nadílkou. Od Ježíčka jsem dostala první dva díly ze série o porodní bábě od Sabine Ebertové, Osudy porodní báby a Tajemství porodní báby. O existenci téchto knih jsem se dozvěděla od Rodaw, a když jsem je pak viděla v Levných knihách, napsala jsem Ježíškovi.






Na Láska jako z filmu od Victorie vam Tiem jsem viděla několik recenzí a zaujala mě. A o to více jsem byla nadšená, když jsem ji objevila pod stromečkem. Další knižní lahůdku, kterou jsem našla pod stromečkem, byl Forrest Gump od Winstona Grooma. Moc se těším, až si knihu přečtu a pak se konečně pustím do filmu.





Pod stromečkem jsem našla i dvě kuchařky a jednu jsem si koupila sama. Poklady klasické české kuchyně od Romana Vaňka je už beznadějně vyprodaná, dalo mi velkou práci ji sehnat, musela jsem pro ni jet na druhý konec Prahy. Ale o to větší z ní mám radost. Od přítele jsem dostala skvělou knihu od Apetit - Party. Tato kuchařka je neskutečně skvělá a hned se mi i na Silvestra hodila. A od maminky jsem dostala Českou a slovenskou kuchařku od Ivany Veruzabové. Je skvěle zpracovaná, ke každému receptu je několik fotografií a jsou v ní ty pravé klasické recepty. Mám ze všech obrovskou radost.




Poselství růží od Leily Meachamové je první díl z trilogie. Má nádhernou obálku a knihomolové pozor, tato kniha je skoro vyprodaná. Naopak novinkou je další kniha od Jojo Moyes - Dívka, jíž jsi tu zanechal, ve které se prolínají dvě časové roviny. Letos se určitě pustím do knih od této autorky.




India Place od Samanthy Young je už čtvrté pokračování této volné erotické série. Jsem na sérii zvědavá, další díl vychází na Slovensku v těchto dnech. Hra s láskou byla očekávaná kniha několika blogerek a mě potěšilo její nalezení pod stromečkem.





A poslední knihou, kterou jsem si koupila za své peníze, byla Rudá královna. Fantasy mám ráda a tato kniha obletěla blogosférou, že jsem se rozhodla zjistit, čím ostatní tolik zaujala.






No sečteno, podtrženo jsem za prosinec nasyslila 24 knih, z toho tři byli kuchařky. Toto byla má asi největší chvástačka a přiznám se, že rozhodně poslední. Tolik knih nemohu kupovat a ani nechci, protože nestíhám číst. Mám doma spoustu npřečtených knih, které na mě smutně hledí a čekají na svou chvíli. Za svůj lednový nákup jsem spokojená, ale to už příště.

Určitě mi napište, jaké knihy jste si pořídily Vy, zda jste někteou z mých knih četly, nebo by jste nějakou knihu chtěly. A ještě mi napiště prosím, která kniha Vám v prosinci udělala největší radost.

Žádné komentáře

Albatros