Recenze - Navždycky

Ňuňu young adult romantika s feel-good efektem, kterou si musíte prokládat čokoládou


Autor: Nofreeusernames
Rok: 2020
Počet stran: 304
Nakladatelství: CooBoo
Moje hodnocení: ✶✶✶✶

Mei Bradleyová se pomalu smiřuje s tím, že dopis z Bradavic už nedorazí. Tuhle nespravedlnost naštěstí zmírňuje čokoláda, kterou fakt miluje! Když už jsme u toho, miluje i svého nejlepšího kámoše Travise, ale to mu nemůže říct, aby všechno nepokazila. U jejího úhlavního nepřítele Liama není co pokazit, protože s tím válčí už od třetí třídy. Přestane Liam někdy prudit? Uvidí Travis v Mei víc než jenom kamarádku? A dojde konečně i na vysněné rande?

POSTAVY:
Mei - studentka a velká milovnice čokolády, Harryho Pottera a všech dobrých filmů
Liam - soused Mei se kterou už od nepaměti válčí
Travis - nejlepší kamarád Mei, kterého jí závidí každá čtenářka
Ava - nejlepší kamarádka Mei s nejlepšími nápady, je ochotná pro svou kamarádku udělat všechno

OBÁLKA:
Jestli je na této knize něco, co si nezaslouží ani jeden záporný komentář, pak je to bezesporu obálka, která se obrovsky povedla. Hodí se k příběhu, obsahuje jednotlivé detaily z příběhu a navíc prostě ňuňu! 

Škoda, že je moje pýcha silnější než horečka. Každý normální člověk by v takové situaci zůstal pod peřinou, ale na to, abych se chovala rozumně, jsem příliš tvrdohlavá.


MOJE HODNOCENÍ:
Když jsem se dozvěděla, že Ola napsala knihu byla jsem nadšená. Okamžitě jsem věděla, že si její knihu rozhodně musím přečíst. 

Navždycky je young adult feel-good romance odehrávající se na střední škole. Je to nesmírně oddechová záležitost u které budete neustále potřebovat jíst čokoládu nebo něco sladkého. Myslím, že nynější mladá generace se v této knize několikrát najde díky spoustě odkazů na věci, které sami milujeme. Filmy, seriály, známé hlášky a oblíbené jídlo, to je to všechno, v čem se bezesporu najdeme

Kniha je ojedinělá ve svém zpracování, jelikož je celobarevná a v knize se nacházejí konverzace z messengeru včetně smajlíků a různých fotek. Díky tomu budete mít z knihy ještě daleko silnější zážitek. Ovšem hrozně mi vadil tvrdý paperback, který se nedal držet v jedné ruce a byl těžký. 

Stalo se to, v jedné chvíli jsem ztratila svého nejlepšího kámoše i svého kluka, a co jsem si nadrobila, to si taky musím sníst. 

Navždycky vznikla díky storce Jsem tu a mám čokoládu, která je velmi povedená a vtipná. Sama jsem ji četla několikrát a jsem moc ráda, že se objevila v knize. 

I když anotace na zadní straně odhaluje o čem kniha je, jsem moc ráda, že nebyla tak průhledná a přinesla velký zvrat. Samozřejmě se jedná o oddechovou literaturu pro mládež, tak nečekejte obrovský zlom v ději. Kdo četl, ten jistě chápe, co jsem měla na mysli. Sama jsem totiž až do konce knihy byla na vážkách, zda to dopadne tak nebo onak. 

Slíbila jsem si, že v budoucnu nebudu tak dlouho váhat. Jestli jediná pusa dokáže říct, kdo je ten pravý, tak zlíbám celou školu včetně Avy. 

Nejlepší postavou knihy je Ava, nejlepší kamarádka Mei, která je naprosto skvělá. Travis je typickým nejlepším kamarádem, kterého si zamilujete. Jinak to nemá ani Mei. 

Navždycky velmi bavila, i když už nejsem úplně cílovka ráda jsem s ní strávila čas. Je to neskutečně milé, místy až moc naprané známými hláškami a klišé, ale i s tím to mám ráda. Při čtení jsem si knihu umazala a nyní mám obrovskou potřebuju si pustit Harryho Pottera.

Já a Liam už nejsme nepřátelé. Jenomže nejsme ani přátelé. Jsme dva lidé oddělení skly v našich oknech, kteří se je bojí otevřít.

Za knihu moc děkuji Ole, která mi ji poslala jako součást svého úžasného Ola boxu! Navždycky zakoupíte na eshopu se slevou! 


Žádné komentáře

Albatros