Recenze - Hilda a domácí skřítek

 Nové dobrodružství Hildy je tu! 



Vytvořil: Luke Pearson, NapsalStephen Davies
Orig. název: Hilda and the Nowhere Space
Název série: Dobrodružství Hildy
Pořadí v sérii: #3
Rok: 2018, v ČR: 2020
Počet stran: 176
Nakladatelství: Paseka
Překlad: Martina Knápková
Moje hodnocení: ✶✶✶✶

Život dobrodruha není jednoduchý. Kdo však čte Hildu, ten ví, že může být i ohromně zábavný. Zvlášť když v pokoji za nábytkem objevíte tajuplná doupata, kam skřítci schovávají věci, o nichž jste si mysleli, že jsou už dávno ztracené. Třeba staré klíče, stínítka nebo hrací kostky. Ale aby Hilda neseděla jenom doma, vypraví se v tomto díle svých napínavých příhod lovit bobříky. Stane se totiž členkou skautského oddílu Vrabčáků. Chybět nebudou Větvík nebo Poleňák, ovšem v hlavní roli se tentokrát představí i velký krvelačný pes. Nenechte si ujít ani dobrodružství v knihách Hilda a pidilidi a Hilda a parádní slavnost.


OBÁLKA A ILUSTRACE:
Seaerra Millerová nakreslila všechny kresby v této knize. Inspirovala se u Lukea Pearsona, který píše a kreslí klasický komiks a trefila jeho podobu naprosto skvěle. Na první pohled bych nerozeznala, že obě knihy kreslí někdo jiný. V knize najdete rozptyl malých, polovelkých ale i naopak dvoustranných kreseb. 

MOJE HODNOCENÍ:
Kdo mě sledujete, tak víte, že Hildu mám opravdu moc ráda. Dobrodružné příběhy nezbedné holčičky s modrými vlásky vychází jak v komiksové podobě tak i jako krátké mini romány. 

Před nějakým časem se Netflix pustil do natočení seriálových příhod Hildy podle komiksové předlohy. A nedlouho poté začaly vycházet i malé příběhové knihy k jednotlivým dobrodružstvím. 


Hilda a domácí skřítek je třetí knihou v řadě příběhových dílů ale vůbec nevadí, pokud budete jednotlivé díly číst nějak na přeskáčku. Asi je samozřejmě lepší mít přečtený alespoň první díl, abyste pochopily kdo je Hilda a Větvík. Ale co kniha, to vlastní příběh. V nejnovější knize se střetává hodně zajímavých témat. Zaprvé se s Hildou dostáváme na tábor, kde se snaží získat bobříky. Dále se tu objevují domácí skřítkové, kteří čtenářům vysvětlí, kam mizí liché ponožky nebo samotné předměty a jako posledním zajímavým prvkem je tu záhadný a nebezpečný pes. 


Příběhy Hildy se čtou velmi dobře a mají i příjemný font, který se bude dobře číst i začínajícím čtenářům. Kniha je navíc kouzelně propojena s ilustracemi, které jsou někde jen jako doplněk a někde jsou až přes celou dvoustranu. Těším se na další společně strávený čas s Hildou.

Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji Lukášovi a Pasece. Hildu a domácího skřítka zakoupíte u nich na eshopu se slevou! 

1 komentář

  1. Tyhle knížky jsou super v tom ohledu, že učí děti vnímat hodnotu věcí, což je podle mě v dnešní době více důležité než kdy jindy. Prostě to fyzično je všude kolem nás, ale je potřeba si uvědomit, že i krouzky na klice mají nějakou svojí hodnotu. Prostě něco stojí, někdo je musí vyrobit a když se jen tak vyhodí, tak to může někoho mrzet.

    OdpovědětVymazat

Albatros