Co jsem dostala od Ježíška v roce 2020?

Ahoj čtenáři,

máme po Vánocích a já bych vám dnes ráda ukázala, co jsem dostala od Ježíška. Letošní Vánoce byly jiné, trávili jsme je s přítelem doma v Praze protože jsme byli v karanténě. K rodině jsme mohli jet až o několik dní později a tak jsme slavili dodatečně. Za všechny dárky, které jsem dostala, jsem nesmírně vděčná. Ovšem ten nejkrásnější dárek bylo to, že jsem mohla trávit čas s rodinou.


Od Rádi jsem dostala tyto dva díly The Outlandish Companion, které jsem si moc přála! Každá kniha se zabývá čtyřmi díly ze série Cizinka a rozebírá jednotlivé historické události, pojmy, postavy nebo okamžiky. V knihách jsou nádherné ilustrace a jedná se o knihy, které jsou vydané k samotným knihám nikoliv k seriálu. 


Harry Potter Cesta dějinami čar a kouzel je kniha, kterou jsem měla na svém wishlistu nějaký ten pátek. Obsahuje spoustu ucelených informací, ilustrací Jima Kaye a pro fanouška Harryho je to nezbytnost. 


Bajdy Barda Beedleho s ilustracemi Chrise Riddella už mám přečtené a pro příběh Harryho se opět jedná o nezbytnost. Trošku mě překvapil ten obrovský formát knihy, ale těším se, až si na baráčku vytvořím poličku k Harrymu a všechny knihy k němu uložím. 


Dostat od Ježíška knihu od Eleny Ferrante se už pomalu stává také tradicí. Vloni jsem dostala Prolhaný život dospělých, která sklízí samé pozitivní ohlasy. Do knihy se opravdu brzdy míním pustit. 


Skleněný oceán má nádhernou obálku, chytlavou anotaci a jednu dobu byl všude. Kniha neunikla mé pozornosti a dnes jsem nadšená, že ji mám na své poličce. Už se těším, až se do knihy pustím. 


Poslední kniha od Taylor Jenkins Reid která mi scházela do sbírky z českých vydání je Bez tebe napořád s touto sladkou růžovou obálkou. Autorka je dost chválená a já se těším, že mám doma už pět jejích knih. 


Jana Poncarová je autorka o které jsem toho donedávna moc neslyšela. Ale nějak se stalo, že mám doma tři její knihy a na všechny se moc těším. Eugenie je navíc inspirována skutečnými událostmi a osobnosti, takže kniha má i další přidanou hodnotu. Ale hodnotit budu finálně až po dočtení. 


Každý rok dostávám i nějakou tu romantiku, letos je to první díl z duologie Řecký sen, který má dokonalou letní obálku. Myslím, že tato kniha je adeptem na mou svatební cestu. 


Pýchu a předsudek miluji, takže kniha Úžasný pan Darcy, která je jejím re-telingem je vhodným čtením ro mě. Opět další nadšení, jak jinak! 


A to je z knižních dárků všechno! Jaké knihy jste si pod stromečkem rozbalili vy? A jaké z těchto mých knih jste četli nebo vás zaujali? Dejte mi vědět do komentářů.

4 komentáře

  1. Krásné knihy o cizince! Závist

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Obě byly mým velkým přáním, o to víc jsem byla nadšená, když jsem si je pod stromečkem našla <3

      Vymazat
  2. Tyjo, tak to jsi měla opravdu bohatého Ježíška :-) Ať se knihy líbí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, byl to hodně bohatý Ježíšek. Mám ze všeho obrovskou radost :)

      Vymazat

Albatros