Recenze - Kroniky prachu pár stránek navíc

Doplňková knížečka k dokonalé knize Kroniky prachu! 

Autor: Lin Rina
Orig. název: Animant Crumbs Staubchronik
Rok: 2017, v ČR: 2020
Počet stran: 192
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Dagmar Heeg
Moje hodnocení: ✶✶✶✶

Bonusová kniha pro fanoušky romantického bestselleru! „Nejmilejší Eliso, už je to tady! Vše nejnutnější sbaleno, vše potřebné zařízeno, matka je dokonce spokojená s mým výběrem garderoby. Od středy za týden se vracím zpátky do Londýna.“ Bonusová sbírka epizodních příběhů, dopisů a autorčiných poznámek ke knize Kroniky prachu.

OBÁLKA A GRAFICKÉ ZPRACOVÁNÍ:
Nádhera střídá nádheru, nic jiného se asi vizuálu této knížečky nedá dodat. Kniha má pěknou úpravu jednotlivých kapitol, nechybí otisky dopisů nebo ilustrace. A ta obálka je zkrátka skvost! 


MOJE HODNOCENÍ:
Jestli na něco z tohoto roku budu opravdu s nadšením vzpomínat, pak to bude beze sporu série Kroniky prachu, která mě zcela pohltila. Na začátku roku jsem zhltla knihu a na konci jsem si dávkovala bonusovou knížečku, která je milým pohlazením a prodloužením času stráveném ve světě Kronik prachu.

Ale budu také upřímná, kdybych tolik nemilovala původní knihu, tahle kniha by asi nemusela vůbec být. Chci tím říct, že pokud jste nečetli původní román nebo ho snad zda-li je to možné nemáte rádi, pak se do této jednohubky nepouštějte. 


Ovšem já jako milovce Animant a Thomase jsem si i toto pokračování užila. Autorka si pro nás připravila představení všech hlavních postav včetně pěkné ilustrace. Čtenář se tak dozvídá jak která postava dostala svůj prostor, která postava v ději být neměla ale prostě se jaksi rozvelebila a byla tam. Také se přečteme několik různých dopisů mezi postavami nebo třeba i několik kapitol, které nás zavádí i jinam než pouze k Animant. Zajímá vás proč se kniha jmenuje Kroniky prachu? I to vám v knize autorka odhalí. 

Kroniky prachu pár stránek navíc bylo velmi miloučké čtení s dokonalým vizuálem. Knihu jsem měla přečtenou za pár hodin a krásný pocit mi po ní zůstal daleko déle. Osobně bych přelouskala i deset takových různých dodatků, protože příběh Kronik prachu asi nikdy neomrzí. 

V závěru nesmí chybět ani několik kapitol naší Animant a její další cesty po bohu Thomase. Takže nějaké ro pokračování na vás rozhodně čeká. Kromě dalších věcí tam najdeme také recept na čajové sušenky nebo návod na čtení původního příběhu tak, abyste ho mohli prožívat spolu s hrdinkou den po dni v listopadu. Doufám, že budu mít příští rok v listopadu čas a tímto způsobem si dám re-reading.


Žádné komentáře

Albatros