Recenze - Nejjasnější soumrak

I po té největší bouřce vždy vysvitne slunce


Autor: Aly Martinez
Orig. název: The Brightest Sunset
Série: Nejtemnější úsvit
Pořadí: #2
Rok: 2017, v ČR: 2019
Počet stran: 440
Nakladatelství: ikar
Překlad: Anna Poskerová
Moje hodnocení: ✶✶✶✶/a půl

Prošli jsme si peklem. Pokud si někdo zaslouží šťastný konec, jsme to my dva.“ Před deseti lety unesli Charlotte syna. Stačila vteřina nepozornosti a malý Lucas beze stopy zmizel. Po dlouhém a bezvýsledném pátrání ale přichází zvrat. Lucas žije. A stojí přímo před Charlotte. Ještě včera by za to Charlotte dala všechno na světě. Problém ale je, že Lucas o ni nestojí. Má svou rodinu, která ho vychovala, a Charlotte je pro něj cizinkou. Láme jí to srdce, mnohem horší je ale strach, že o chlapce kvůli vážné chorobě znovu přijde. A tentokrát navždy.


POSTAVY:
Charlotte - našla svého ztraceného synka, jenže uběhlo deset let a její syn ji nepoznává
Porter - dozvěděl se, že se roky staral o ztraceného syna své nové lásky, nechce ztratit ani ji ani syna
Lucas "Travis" - syn Charlotte, kterého unesla Porterova žena

OBÁLKA:
Obálky této duologie jsou původní. Upřímně se mi velmi líbí barvy, které jsou na obálkách a i to, že k sobě krásně ladí. Ale tváře na přebalu by za mě nemuseli být. 


MOJE HODNOCENÍ:
Letos na jaře jsem přečetla knihu Nejtemnější úsvit a naprosto si příběh zamilovala. Absolutně jsem netušila, že se jednalo o první díl ze dvou, a netrpělivě jsem vyhlížela vydání druhého dílu, které přišlo letos na podzim. A co říkám na finální část příběhu? 

Nevím jak to udělala, ale Aly Martinez si mě získala svým stylem psaní. Její vyjadřování myšlenek a emocí mě usadilo do křeslo, a kdybych měla možnost, knihu bych přečetla na posezení. Kniha je nesmírně čtivá a plná emocí. Ani se nenadějete a jste v knize ponořeni až po uši. 

Příběh pokračuje přesně tam, kde první díl končil. Charlotte našla svého synka a zjistila, že ho má u sebe muž, který jí je čím dál blíž. Měl s únosem její synka něco společného? Věděl, že Travis je ve skutečnosti Lucas? Malý chlapec nechápe, co se děje a chce být se svým otcem Porterem. Charlotte tedy sice našla svého ztraceného chlapečka, jenže ten ji nemiluje a nezná ji. A ani ona nezná jeho. Jeho jedinou rodinou je jeho otec Porter. 

Zcela upřímně musím za sebe říct, že jsem doposud nic podobného nečetla. Celá tato série se řadí mezi New Adult a je vyprávěna střídavě z pohledů jak Charlotte, tak Portera. Díky tomu má čtenář komplexní přehled o tom, jak se hlavní hrdinové cítí a co vše se v jejich životech děje. Neskutečně jsem se s příběhem sžila a během čtení jsem prožívala nejrůznější pocity od zoufalství Charlotte, přes strach ze ztráty dítěte Portera, k naději, že se vše urovná až k lásce a vášni, která mezi hlavními hrdiny postupně rostla. Ani v Nejjasnějším soumraku není nouze o erotické scény, které jsou sice dost pikantní, na druhou stranu mi k příběhu sedly.

Ke knize si rozhodně připravte kapesníčky a něco sladkého. Celá série patří k mým nejmilejším sériím a rozhodně se k ní znovu vrátím. Pokud jste romantické a citlivé duše, máte rádi knihy Colleen Hoover, pak vám ji mohu ze srdce doporučit.


Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji Radkovi a Euromedii. Nejjasnější soumrak ulovíte na stránkách Knižního klubu se slevou! 


5 komentářů

  1. Mamka ma doma oba dily a byla z toho uplne na vetvi :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ty se na ně nechystáš? Je to opravdu mimořádná série :-)

      Vymazat
  2. Tahle série zahltila internet. Hlavně teda instagram a upřímně řečeno mě chytila do pasti, takže ji mám na seznamu a tato recenze mě jen usvědčila v tom, že je dobrý nápad si ji pořídit :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně Ti ji musím doporučit! Pamatuju si, že jsem do prvního dílu šla s tím, že to bude oddechovka a tak mě to překvapilo! Čekala jsem obyčejný snadný a průhledný příběh ale opak byl pravdou :-)

      Vymazat
  3. Už se musím vrhnout na 1 díl a moc se na něj těším :)

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat

Albatros