Autogramiáda Christina Lauren 14.6.2017 v Paláci knih Luxor


Christina Lauren je autorkou erotických románů pro ženy, které u nás postupně vydává Jota. Pod tímto jménem se ale neskrývá jedna autorka, ale hned dvě. Jedná se o pseudonym dvou skvělých kamarádek Christiny Hobbs a Lauren Billings. Autorky vydali doposud v Americe 17 knih a dvě mají v plánu vydat ještě letos. Snaží se napsat 3 knihy za rok a u nás doposud vyšlo 9 knih. Ve středu 14.června přijely do Prahy aby pokřtily nejnovější knihu, která u nás vyšla - Božský. Kromě křtu proběhla beseda a autogramiáda. 


O autorkách ve zkratce:
Lauren má doktorát z neurověd a dělala výzkum, který se zabýval degenerací. Je vdaná a má dvě děti. Christina pracovala v poradenské kanceláři, kde se snažila řešit problémové děti. Je také vdaná. Seznámily se na internetu, kde každá psala svou fan-fiction. Obě si příběhy četly, fandily si, dopisovaly si a spřátelily se. Christina a Lauren v sobě našly dokonalé kamarádky, které se shodují ve všech tématech. Nehádají se, za což může i to, že Lauren je velmi organizovaná a ve všem má pořádek a systém narozdíl od Christiny, která je jejím opakem. Poprvé naživo se setkaly na Comic-conu a potom spolu začaly psát. Obě jejich původní profese nesmírně bavily, ale poté, co vydaly 6 knih museli opustit svá povolání a vrhly se na 100% jen na spisovatelskou dráhu. Ačkoliv ani jedna z nich psaní nestudovala, ani nijak nevynikaly ve školních slozích, staly se velmi úspěšnými a vyhledávanými autorkami.


Nemohla jsem se dočkat až vkročím do Paláce knih Luxor, který sídlí na Václavském náměstí. Jelikož to pro mě nebyla první autogramiáda, věděla jsem, co můžu čekat a co kde hledat. V prvním patře obrovského knihkupectví bylo připraveno několik židlí pro veřejnost, na každé židli čekalo nové vydání měsíčníku Neoluxor živě, na jejíž titulce je nejnovější kniha od Christiny Lauren Božský. Chvíli než přišly autorky jsem si zpříjemnila čtením magazínu, kde mimo jiné najdete recenzi na knihu Božský ale také medailonek o autorkách.

Autogramiáda byla od 16:00, takže jsem přišla o něco dřív, abych si zabrala dobré místo k sezení a zároveň jsem si došla koupit nejnovější kniha od tohoto dua. Na akci již bylo kolem patnácti lidí a stále někdo přicházel. Nejen ženy se přišly na autorky podívat, zavítal i jeden muž a jeden fotograf. 


A pak už nastal okamžik, kdy se objevila moderátorka z Joty a uvedla nejen autorky, ale také jejich překladatelkaú a zároveň i tlumočnici Květu Oakland (která je také spisovatelka) a jako kmotra Muže roku 2016 Josefa Kůrku. Začala beseda, kde autorky s chutí odpovídali na zvídavé otázky přítomných. Jedna z otázek padla na jejich nejnovější knihu Dating you, Hating you, která sklízí různé ovace. Je v ní totiž více vtipu než erotiky, takže ji lidé buď milují nebo nenávidí. Kniha se pro autorky stala jejich nejoblíbenější. Kromě této knihy má Lauren nejraději knihy, které u nás zatím nevyšly. Ale mezi těmi, které jsou u nás přeložené má v oblibě Božského hráče, Vášnivého svůdníka a Vášnivého lháře. Christina s výběrem souhlasí s Lauren.

Christině se nejhůře psal Vášnivý hříšník, protože tuto knihu museli celou přepsat. Na nové napsání měly jen 5 týdnů. Rukopis dali přečíst editorovi, ale ten jim ho celý vrátil s tím, že sice je to dobré, ale že o hlavních hrdinech psaly v předešlém díle zcela jinak. Autorky je poprvé zmínily a měly pocit, že jejich příběh mají vymyšlený, jenže potom zjistily, že ho vymyslely úplně jinak. Tak musely knihu celou přepsat.

Největší výzvou pro ně byla postava Finna z Vášnivého sprostáka, protože Finn příliš nemluví. Christina si s chutí vzala mikrofon a začala si Lauren dobírat, že to nechápe, když je Lauren provdána za muže, který také téměř nemluví. Christina celou dobu na mě působila jako smíšek. Nemůžu opomenout její dokonalé boty - balerínky jako taxi! (viz foto níž)


Jak vlastně mohou dvě autorky, které od sebe dělí celá Nevada napsat společně román?
Díky moderním technoogiím jsou stále v kontaktu. Jednou za měsíc se sejdou osobně, kdy kromě jiného proberou celý příběh a rozdělí si, co kdo napíše. A potom už jen píší každá doma. Samozřejmě že se radí co a jak, jinak by to nešlo. Ale nemohou psát spolu v jedné místnosti. Christina přiznala, že píše pomaleji a velmi ji rozptyluje okolí. Kdyby měla poslouchat Lauren cvakat do počítače, asi by to nerozdýchala. Lauren je prý velmi rychlá, takže by se vzájemně rušily.
Erotické scény píši každá sama, jednou prý zkoušely psát pikantní scénu společně ale hned toho zanechaly, protože si připadaly, jako by měly sex po telefonu.

Jakmile autorky dopíší rukopis, dávají ho přečíst editorovi Adamovi v nakladatelství. Obě si nemůžou Adama vynachválit, protože se nebojí říci jim, že to není úplně dobré a měly by to přepsat. Právě on jim řekl, že mají přepsat Vášnivého hříšníka.

Nejraději mají na psaní ten počátek, kdy se příběh tvaruje. Ale samozřejmě si užívají celý proces, který je ale náročný. V začátcích někdy chvíli trvá, než se vše vykreslí a zapadne tak, aby příběh dával smysl. 

A co film?
Film podle Božského bastarda nebude, ale bude SERIÁL. Autorky v současnosti dopsaly scénář pro první epizodu. Jak a kdy se seriál objeví se zatím neví.

Na závěr...
Christina i Lauren působily velmi mile a s radostí odpovídaly na všetečné otázky přítomných slečen a žen. Svěřily se, že se jim nesmírně líbí české obálky ale i pozměněné názvy, což nás a Jotu může nesmérně těšit.

Jak s autorkami, tak s Květou jsem si moc hezky popovídala. Všichni byli moc milí a vyzařovala z nich pozitivní energie. Christina i Lauren v Praze trávily svůj třetí den a velmi si ji pochvalovaly. Domů jsem si kromě autogramů, dobrého pocity, milých slov a rad s mým psaním navíc odnesla i fotečku s autorkami na památku. 


Žádné komentáře

Albatros