Recenze - Antistresové omalovánky a stresové pastelky

Recenze: Antistresové omalovánky CIZINKA, aneb vyhrají antistresové omalovánky nebo stresové pastelky?

 
Autor: Diana Gabaldon
Ilustrátoři: Juan Alarcón, Yvonne Gilbert, Craig Phillips, Jon Proctor, Tomislav Tomic, Rebecca Zomchek
Originál: The official Outlander coloring book
Typ vydání: Paperback
Nakladatelství: Knihy Omega
Počet stran: 96
Překladatel: Marie Fulková

Už jako malá holčička jsem měla velmi ráda pastelky a kreslila s nimi. Omalovánky jsem dostávala poměrně často a vždy mezi mými oblíbenými byly ty pohádkové od Walta Disney. Ale jak jsem pomalu dospívala, nějak jsem ztrácela zájem a především jsem získávala jiné priority.

Zatímco dříve vymalovávali omalovánky jen malé děti, v poslední době se z nich stal mega boom. Kdo nemá doma aspoň jednu omalovánku, jako by ani snad nežil. A o to větší je teď zájem o antistresové omalovánky s motivem nejrůznějších filmů a seriálů. Mně osobně se tento boom vyhýbal a nijak jsem to nesledovala.

Jakožto obrovský fanoušek seriálu a knihy Cizinka od světoznámě Diany Gabaldon, i já jsem nakonec neodolala a požádala si o recenzní výtisk na antistresové omalovánky Cizinky, které jsou právě vytvořeny podle knižní předlohy. Musím podotknout, že ilustrátoři nakreslili opravdu překrásné obrázky a já se s chutí pustila do práce. Co ale bylo horší, a zprvu se to nezdálo jako těžký úkol, sehnat dobré pastelky. Našla jsem jedny staré a vlastně úplně nové pastelky. Nikdo s nimi ještě nekreslil a tak jsem měla radost, že si je užiju. Ale bohužel tuhy těchto pastelek byly naprosto zlámané, takže kreslení antistresových omalovánek se pro mě stalo tak trochu stresovým vybarvováním. Naštěstí mi sestička darovala úplně nové pastelky, krásné a s úžasnými odstíny a s nimi bylo kreslení jedna radost.

A jaký tedy závěr? Za mě rozhodně palec nahoru, protože jsem si najednou připadala zase jako ta malá, bezstarostná holčička. Vybarvovala jsem s nadšením a přitom si četla úryvky z knihy. V knize naleznete dohromady 45 nádherných omalovánek od více autorů. Svělé zakončení tohoto dílu a první série. Doufám, že vyjde i druhý díl těchto antistresových omalovánek. Co se týče zpracování, velmi mi vyhovoval ten velký formát a silnější papír. Zprvu jsem měla strach, že se mi bude obrázek optiskávat na další ale naštěstí se tak nestalo. Toto provedení tedy dovolilo každému majiteli vybrat si čím bude kreslit, zda pastelkami, fixami, progresami apod. Skvělé také je, že omalovánky nejsou z obou stran papíru ale jen z jedné, proto se nemusíte bát kreslit třeba i vodovkami.

Některé obrázky jsem malovala třeba jen dvě hodinky, jiné celý večer. Myslím, že každý si může vybrat vhodnou omalovánku podle náročnosti a dostupného času. Možná bych uvítala více ilustrací Jamieho a Claire, ale i tak jsem velmi spokojená.

100%

A tu už se můžete pokochat s mými ilustrace. Očekávejte brzy, že přibude druhá část :-)



 

Antistresové omalovánky Cizinka zakoupíte v knihkupectví Knihy Dobrovský

Za poskytnutí recenzních antistresových omalovánek Cizinka moc děkuji knihkupectví Knih Dobrovský a Knihy Omega

Žádné komentáře

Albatros