Jaké seriálové adaptace knih nás čekají v roce 2022 nejen na Netflixu?



Ahoj čtenáři,

čtvrt roku 2022 je sice již za námi, ovšem ty pravé seriálové žně nás teprve čekají. Rok 2022 bude nesmírně bohatý na nové projekty, oznámeno jich je velké množství a v tomto článku se dočtete o zcela nových seriálech, tak o nových sériích již zaběhnutých seriálů. Máme tu historické, romantické, válečné ale také velmi napínavé dystopické projekty nebo fantasy. 
U některých seriálů zatím není známo moc informací, článek proto budu průběžně doplňovat. 

Folk med ångest/ Anxious People (Úzkosti a jejich lidé)


Knihy Fredrika Backmana jsou velmi oblíbené. Podle jeho novinky natočil Netflix seriál, který má 6 dílů a vyšel ještě dva dny před koncem loňského roku. 

oficiální synopse: Bankovní loupež a spousta rukojmích na prohlídce bytu, ale kdo to má na svědomí? Policie si neví rady a pro jistotu podezírá úplně všechny. 

anotace knihy: Úzkosti a jejich lidé je naprosto bláznivá komedie o skupince rukojmích zajatých při prohlídce bytu. Neúspěšný bankovní lupič se uvnitř zamkne s přehnaně nadšeným realitním makléřem, dvěma morousy závislými na nákupech v IKEA, jedním potměšilým multimilionářem, smutnou starou paní, ženou v pokročilém stadiu těhotenství, otravným chlápkem a králičí hlavou. Nakonec to lupič vzdá a všechny propustí, ale když pak dovnitř vpadne policie, byt je… prázdný. V následné sérii zmatených výslechů všichni vylíčí svou verzi událostí a před čtenářem vyvstane klasická detektivní záhada: Jak se lupiči podařilo utéct? Proč všichni tak zuří? A hlavně — co se to dnes se všemi děje?




A Discovery of Witches (Čas čarodějnic) 3. série


Třetí a závěrečná série natočená podle knihy Deborah Harkness Čas čarodějnic Kniha života byla odvysílána stanicí Sky original. Poslední řada má pouze 7 dílů. 

anotace knihy: Závěrečný díl světově úspěšné trilogie. Hlavní hrdinové a milenci, čarodějnice Diana Bishopová a upír Matthew Clairmont, se vracejí v čase z alžbětinského Londýna zpět do naší současnosti. Diana je těhotná a o to víc odhodlaná bránit se proti těm, kteří chtějí ukrást a zneužít tajemství objevené čarodějnicemi v dávných dobách a ukryté v tajemném Ashmoleově svazku. Než se však Dianě a Matthewovi podaří odhalit obsah tajného rukopisu alias Knihy života, musí uhájit i svůj zakázaný vztah.


L´amica geniale/ My Brilliant Friend (Geniální přítelkyně) 
3. série


Fenomenální Geniální přítelkyně od Eleny Ferrante je zpátky se třetí sérií podle knihy Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou. V předposlední řadě se naposledy setkáme s hereckým obsazením, ve čtvrté nás bude čekat obměna za starší herce. Uvádí HBO a RAI a opět se můžeme těšit na 8 dílů.

anotace knihy: Po zlatých šedesátých letech přišla jako drsné procitnutí ze snu „olověná“ léta sedmdesátá, kdy se v Itálii přihlásí o slovo pravicový i levicový extremismus. Tato doba se podepisuje i na osudech Eleny a Lily, nyní už dospělých žen. Opět se objevuje leitmotiv vzájemného ovlivňování osudů obou protagonistek. Předmětem jejich soupeření už není „genialita“, ale muž. Elena a Lila se na dlouho ztratí jedna druhé z očí a stanou se jen „střípky hlasů“ při občasných telefonních rozhovorech. Za příběhem jejich přátelství se ale dále otáčí kaleidoskop životů obyvatel jejich čtvrti, propletenec lásek, křivd, nevraživosti, žárlivosti, věrnosti i zrady.




Outlander (Cizinka) 6. série


Další řada oblíbeného seriálu vyšla v neděli 6. března na stanici Starz, ale sledovat můžete také na Netflixu. Nová série mapuje děj šesté knihy Cizinky pojmenované Ledový dech a celkem má 8 dílů. Diana Gabaldon napsala celkem devět knih a desátou, závěrečnou právě píše. 

anotace knihy: Je rok 1772 a v předvečer americké revoluce již vypukla řada povstání. Mrtví muži leží v ulicích Bostonu a v lesích Severní Karolíny hoří srub.
V nastalém chaosu vyzývá guvernér Jamieho Frasera, aby sjednotil zámořské kolonie, které patří Koruně. Jenže Jamie od své manželky ví, že za tři roky vyhlásí kolonie nezávislost. A všichni loajální králi budou buď mrtví, nebo budou muset uprchnout. A pak je tu ještě výstřižek z novin The Wilmington Gazette z roku 1776, který oznamuje smrt Jamieho i jeho příbuzných. Budoucnost rodiny cestující časem vypadá chmurně...



Sanditon 2. série


Nedopsaný román Jane Austenové se dočkal druhé řady. Druhá série začíná 20. března a bude mít 6 dílůSe Sanditonem se ani po druhé sérii neloučíme, má schválenou také třetí řadu. 

anotace knihy: Mladá a bystrá dívka Charlotta přijíždí strávit léto do přímořského městečka Sanditon. Brzy pronikne mezi místní smetánku - dobrosrdečné lidi i pokrytecké snoby, kteří by z ospalého Sanditonu rádi vybudovali věhlasné lázně. Během dopoledních vycházek a odpoledních čajových sedánků, jež často představují jediné povyražení, jaké může městečko nabídnout, se Charlotta seznamuje také s lázeňskými hosty. Poznává sira Edwarda, žvanivého seladona se šlechtickým titulem, krásnou a tajemnou dívku Kláru, která dělá společnici pohádkově bohaté a vrtošivé lady Denhamové, hypochondrické sourozence Parkerovy, podivína Henryho, jenž se přijel léčit do Sanditonu z nešťastné lásky... A protože je Charlotta vybavena neobyčejnou inteligencí, pozorovacím talentem a smyslem pro ironii, dokáže pod slupkou nudných lázeňských dní vidět strhující dramata. Jedno z nich se rozpoutá přímo v jejím srdci, když se objeví muž, díky němuž Charlotta pozná dosud neznámý cit – lásku...




Pachinko (Pačinko)


Osmidílný seriál Apple TV+ Pachinko startuje 25. března. Tato rozsáhlá sága na motivy bestselleru podle New York Times líčí naděje a sny rodiny korejských přistěhovalců napříč čtyřmi generacemi poté, co opustí svou domovinu v nezdolné snaze přežít a uspět. Pačinko u nás vyšla u Joty. 

Anotace knihy: Pačinko je hazardní hra, kterou všichni hrají, ale společnost jí opovrhuje. Pačinko jsou peníze a jakuza.
Sundža je negramotná dívka z malé jihokorejské vesnice, která za celý život pozná hodně dřiny a jen málo vlídnosti a pochopení. Těsně před válkou ji osud zavane do Japonska, kde se kromě bídy musí potýkat i s pohrdáním a diskriminací. Rodina je pro ni vším, požehnáním i prokletím. Svým dětem se ze všech sil snaží zajistit lepší život, ale vzdělání samo o sobě nestačí. Podnikat v pačinku je pro Korejce v Japonsku jediný způsob, jak zbohatnout, ale peníze nejsou zárukou štěstí.
Strhující příběh korejské rodiny se odehrává na pozadí dramatických událostí, které ve dvacátém století změnily tvář Koreje i Japonska.
Kniha, na které se stanete závislí stejně jako na pačinku.


Bridgerton 2. série


Po fenomenálním úspěchu první série Bridgertonovi přichází Netflix s druhou řadou, natočenou podle knihy Julie Quinn Vikomt, který mě miloval (v originále The Viscount Who Loved Me). Série bude mít stejně jako ta první osm dílů a sledovat ji můžete od 25. března

anotace knihy: Rok 1814 slibuje rušnou společenskou sezónu a vikomt Anthony Bridgerton má nejvyšší čas se oženit. Dokonce se už rozhodl, kterou z mladičkých debutantek si vybere - vyhlášenou krásku Edwinu Sheffieldovou. Jedinou překážkou je starší sestra jeho vyvolené, Kate - ta nejvšetečnější žena, jaká kdy poctila návštěvou londýnský ples. Tato troufalá intrikánka ho dohání k šílenství svým odhodláním překazit mu zásnuby, ale když Anthony zavře v noci oči, Kate ho stále víc pronásleduje v neuvěřitelně erotických snech... Vybral si vikomt za nevěstu tu správnou sestru? A co Kate? Dokáže toto rázné děvče ochránit před zpustlým ničemou Anthonym nejen sestru, ale i samu sebe? Zvlášť, když při každém setkání s ním pociťuje takový hněv a takovou touhu? Když se Anthonyho rty dotknou jejích, není si už jistá ničím...




Anatomy of a scandal (Anatomie skandálu)


Thrillerová série podle knihy Sarah Vaughan Anatomie skandálu startuje na Netflixu 15. dubna a bude mít 6 dílů. V hlavní roli se objeví Siena Miller

anotace knihy: Je možné, že ani po dvanácti letech manželství o svém partnerovi nevíte vše?
Sophiin manžel James je milující otec, pohledný muž a veřejně známá osobnost. A přesto je obviněn z hrozného zločinu. Sophie je přesvědčena, že je nevinný, a zoufale se snaží zachránit svoji rodinu.
Kate je právnička stojící na straně obžaloby — zkušená profesionálka, která ví, že u soudu vítězí ten, kdo předloží pádnější argumenty. Přesto vždy pátrá po pravdě. Je si jistá, že James je vinen, a hodlá se zasadit o to, aby za své zločiny zaplatil.
Kdo má pravdu? Sophie, nebo Kate? A řídí se i něčím jiným než instinktem a osobními zkušenostmi? Sophie navzdory svému privilegovanému původu dobře ví, že její krásný život není nedotknutelný. Uvědomuje si to už od doby, kdy se s Jamesem v Oxfordu poznali a ona zjistila, jak snadno se potěšení může zvrhnout v tragédii.




The Shining Girls (Dívka, která se třpytila)


Apple TV se pustila do série natočené podle knihy Lauren Keukes The Shining Girls, česky vyšla u Joty jako Dívka, která se třpytila. V hlavní roli se představuje Elisabeth Moss známá ze série Příběh služebnice. Série startuje již 29. dubna a má celkem 8 dílů.  

synopse seriálu: Kirby Mazrachiová zažila před lety brutální útok, což ji poznamenalo tak, že žije v nestabilní realitě. Dozví se, že jedna nedávná vražda souvisí s jejím napadením, a spojí se se zkušeným reportérem Danem Velazquezem ve snaze porozumět své proměnlivé přítomnosti a vyrovnat se s minulostí. 

anotace knihy: Harper získá v roce 1931 klíč od domu, který mu umožní cestovat časem. Nachází zde pokoj plný trofejí z vražd, které jednou spáchá – protože už je vlastně spáchal. Putuje časem od světové hospodářské krize třicátých let minulého století až po léta devadesátá a pronásleduje „zářící dívky“, mladé inteligentní a nadějné ženy „s potenciálem“. Pod dohledem je má od jejich dětství a zabíjí je až jako dospělé ženy. Vyprávění klouže dekádami tam a zpět. Vrah vedle těl zanechává obyčejné, ale přece zvláštní předměty a jiné trofeje si zase odnáší.
Kirby měla to štěstí, že Harperovo napadení přežila. Ví, že kromě toho, že se jedná o násilníka a psychopata, je na útočníkovi ještě něco zvláštního. Začne hledat další dívky, které však tolik štěstí neměly a podobná napadení nepřežily. S pomocí novinových výstřižků a rodin obětí pátrá po spojitostech s útočníkem a po jeho totožnosti. Jediného spojence nachází v novináři Danu Velasquezovi, který se jejím případem před léty zabýval. Kirby k němu přichází do redakce na stáž a jejich původně pracovní vztah se postupně začíná měnit v cosi osobnějšího.
Důkaz – Dům a jeho tajemství –, který Kirby nachází, se zdá neuvěřitelný. Ale pro dívku, která přežila vlastní smrt, není nic nemožné. Situace se mění v neprospěch Harpera, protože teď začne ona pronásledovat jeho. Tak dlouho dokud celou věc nedovede až do konce.


Heartstopper (Srdcerváči) 


Oblíbená série grafického románu Srdcerváči od Alice Oseman se těší na seriálové zpracování Netflixu. Prozatím není uvedeno přesné datum premiéry. První série měla premiéru v dubnu a má 8 třiceti minutových dílů

anotace knihy: Grafický román o životě, lásce, a o všem, co se stane mezi tím.
Charlie je nervák, přiznaný gay a přemýšlivý kluk, někdy možná až moc. Nick je zase veselý, měkkosrdcatý hráč ragby. Tihle dva se potkají na stejné škole a okamžitě se stanou přáteli, ale mohlo by z toho být i něco víc…?
Minulý rok nebyl pro Charlieho Springa dvakrát dobrý, ale aspoň ho už nikdo nešikanuje a má tak trochu přítele, i když je to občas protiva a chce se scházet jen tajně. Nick Nelson o Charliem něco slyšel – o jeho coming outu minulý rok a o pár měsících šikany. Ale nikdy neměl příležitost si s ním promluvit. Až do začátku ledna, kdy se Nick a Charlie potkají na jedné společné hodině. Rychle se z nich stanou přátelé a Charlie se do Nicka brzo hodně zakouká, i když ani nepomyslí na to, že by u něj snad mohl mít šanci. Ale láska dovede překvapit a občas na vás ty dobré věci čekají přímo za rohem…


The Time Traveler's Wife (Žena cestovatele časem)


Druhá adaptace románu Audrey Niffenegger, která u nás vyšla u Arga jako Zakletý v čase či u Baronetu jako Žena cestovatele časem. Podle knihy byl natočen v roce 2009 vcelku úspěšný film s Rachel McAdams a Ericem Banou v hlavních rolích. Nyní seriálovou podobu díla připravuje HBO, měla by mít šest dílů a dočkat bychom se jí dočkat na jaře

oficiální synopse série: Milostný příběh, který navazuje na manželství Clare a Henryho, jež komplikuje cestování v čase.

anotace knihy: V lese nedaleko domu, kde bydlí malá Clare, se zjevuje a mizí tajemný nahý cizinec. Když Clare překoná prvotní strach a se záhadným mužem jménem Henry se seznámí, začne se odvíjet napínavá romance. Henry trpí zvláštní chorobou – přemisťuje se v čase, aniž by mohl ovlivnit směr a cíl své cesty. Přesto je pozoruhodně často přitahován k malé, dospívající, dospělé či stárnoucí Clare. Netradiční romance s fantastickým motivem cestování v čase a propracovaným dějem okouzlila jen ve Spojených státech 2,5 miliónu čtenářů, získala několik literárních cen a byla převedena do filmové podoby.




Conversations with Friends (Rozhovory s přáteli)


Po Normal people sáhla stanice Hulu po další autorčině knize, tentokrát Conversation with Friends, česky vyšla jako Rozhovory s přáteli u Arga. Seriál má 12 dílů a my se na něj můžeme těšit již v květnu. 
anotace knihy: Román Sally Rooney Rozhovory s přáteli vzbudil ve světě zcela ojedinělý ohlas. Z neznámé autorky se doslova přes noc stala literární celebrita, její kniha vévodila žebříčkům prodejnosti i kulturním rubrikám a získala nejedno literární ocenění, a to nejen proto, že knihu můžeme číst jako romantickou komedii, plnou nevěry, sexu, odcizení i sblížení, ale zároveň jako silný příběh o životě a myšlení současných mladých žen.

Rozprostírá se před námi příběh jednadvacetileté dublinské studentky a básnířky Frances, její kamarádky Bobbi a o něco staršího manželského páru, herce Nicka a fotografky Melissy, spolu s vypravěčkou Frances sledujeme složitou dynamiku vztahů, intelektuálních debat i milostných románků. Titulní „rozhovory s přáteli“ jsou přitom nesmírně otevřené. Frances, Bobbi, Nick a Melissa spolu mluví o sexu a přátelství, umění a literatuře, politice a genderu a samozřejmě i o těch druhých s až nemilosrdnou upřímností. Každopádně čtenáře čeká fascinující, velmi precizně promyšlený a výtečně napsaný román o vztazích, intimitě, komunikaci s okolím a osobním zrání.



Driven/ Rychle a vášnivě 3. série


Stanice Passionflix se zaměřuje na romantickou a erotickou produkci. V roce 2018 vyšla první série Driven, která byla natočena podle první knihy ze série, Rychle a smyslně. Třetí série je natočena podle pokračování Rychle a nespoutaně od Kristy Bromberg. Série by měla být ke zhlédnutí od května

anotace knihy: V posledním díle milostné série Kristy Brombergová plnými hrstmi dávkuje sex, vášeň i napětí. Třetí díl začíná dramatickými okamžiky Coltonovy havárie na závodní dráze. A i když Colton jako zázrakem přežije, Rylee se obává následků, jež by se mohly promítnout na jejich křehkém vztahu, který tak dlouho pracně slepovali. Coltonova zranění jsou vážná, ale daleko větší muka se odehrávají v jeho duši. Rylee tak s hrůzou sleduje jeho boj s démony minulosti.


The Essex Serpent (Nestvůra z Essexu)


Sérii podle historického románu Sarag Perry Nestvůra z Essexu natočilo Apple TV a má celkem 6 dílů. Premiéru v tichosti si odbila v květnu. V hlavní roli se představí Claire Danes. Původně měla hlavní roli Keira Knightley, která ale z projektu odstoupila z důvodu covidové situace a strachu o její děti. 
synopse seriálu: Ovdovělá Cora, která byla propuštěna ze zneužívajícího manželství, se přestěhuje z viktoriánského Londýna do malé vesnice Aldwinter v Essexu, zaujatá místní pověrou, že se do oblasti vrátil mýtický tvor známý jako Essexský had. 

anotace knihy: Londýn 1893. Když mladá Cora Seaborneová ovdoví, je to pro ni spíše úleva než rána. Nešťastné manželství i život ve městě ji ubíjely (někdy až příliš doslovně), a tak pro ni pobyt na venkově v Essexu, uprostřed přírody, o níž se odjakživa zajímala, představuje novou naději na světlejší zítřky. A opravdu, pobřežní vesnici Aldwinter si hned zamiluje a najde přátele v místním pastorovi a jeho rodině. Idylku však naruší zvěsti o návratu legendární nestvůry, obřího hada, jež přichází z moře a požírá vesničany. Zatímco Cora doufá, že nalezne nový živočišný druh a vyslouží si cedulku v muzeu, pastor vidí v těchto zvěstech bludařství a odklon od pravé víry, proti nimž je třeba bojovat.
Nestvůra z Essexu je román o svobodě, poznání, přátelství a lásce, o ideálech a vysokých cílech i o protikladech, které se přitahují.


Summer I Turned Pretty/ Léto, kdy jsem zkrásněla (Jenny Han)


Prime video; sedm dílů

anotace knihy: Pro Belly je každoročně nejdůležitějším obdobím léto, protože všechno pěkné a kouzelné se jí děje od června do srpna. Během zimy pouze počítá týdny do začátku dalšího léta, kdy konečně vypadne pryč z města a uvidí zase staré známé tváře. Zvlášť kluky. Někteří jsou pro ni jako bratři, někteří jsou její první lásky, ale většinou je to něco mezi tím. Tentokrát však přijde léto, kdy se z káčátka stává labuť a všechno se začne měnit.


House of Dragon/ Fire & Blood - prequel Hry o trůny


Slibovaného prequelu Game of Thrones (Hra o trůny) se letos konečně dočkáme. Děj se má odehrával 300 let před událostmi samotného seriálu a měl by být inspirovaný knihou Oheň a krev od George R. R. Martina. Sérii připravuje HBO stejně jako tomu bylo u původního seriálu, a první řada se dočkala 10 dílůPremiéra je ohlášena na 31. srpna. 

anotace knihy: Historie targaryenských králů v Západozemí I.
Staletí před událostmi líčenými ve Hře o trůny se rod Targaryenů – ti jediní z dračích pánů, kteří unikli Zkáze Valyrie – usídlil na Dračím kameni. Příběh Ohně a krve začíná u legendárního Aegona Dobyvatele, stvořitele Železného trůnu, a pokračuje přes generace Targaryenů bojujících o tento neblaze proslulý symbol, až po občanskou válku, která jejich dynastii téměř zničila.
Oheň a krev, úvodní svazek dvoudílných dějin rodu Targaryenů, představuje ty nejvyhrocenější podoby hry o trůny a nabízí zcela nový pohled na bouřlivou, často krvavou a vždy fascinující historii Západozemí.


The Sandman (Sandman)


Podle komiksové série Neila Gaimana Netflix natočil na pomezí fantasy a hororu nový seriál. První série by měla mít 11 dílů. Premiéra ohlášena na 5. srpna

anotace knihy: Sandman, velký Morpheus, pán snění, je při nešťastném magickém obřadu uvězněn na Zemi. Po letech se mu sice podaří ze zajetí dostat, nabírá síly a pomalu dává své království dohromady, ale ještě ho čeká dlouhý boj o své symboly moci, než jejich noví majitelé nadělají více škody.




Vampire academy/ Vampírská akademie (Richelle Mead)


Premiéra: 15. září
Série 11 dílů produkuje Peacock

anotace knihy: Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové.Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů.
Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství…





Stay Close/ Drž se blízko (Harlan Coben)


Premiéra: 31. prosinec Netflix
8 dílů

anotace knihy: Mistr thrillerů tentokrát napsal příběh tří lidí, kteří žijí život ve lži. Dokud se jejich osudy neprotnou... Megan je na první pohled obyčejná máma z předměstí. Má dvě děti, laskavého manžela a taky minulost, kterou úzkostlivě tají. Ray býval nadějným fotografem, ale místo snímků pro prestižní časopisy teď fotí pro bulvár nablýskané a falešné životy celebrit. Jack je detektiv, který se už sedmnáct let snaží rozlousknout podivný případ muže, který beze stopy zmizel. Tři zdánlivě obyčejné životy, které pojí temná minulost... Strhující thriller, který se stal předlohou stejnojmenného seriálu na Netflixu!





The Power (napětí)


Série pro fanoušky Příběhu služebnice od Margaret Atwoodové přichází s dystopickým příběhem The Power podle knihy Naomi Alderman Napětí. Série bude mít 10 dílů a natáčí ji Amazon

anotace knihy: Všechno začíná jiskrou – dospívající dívky mezi 14 a 15 lety v sobě objevují schopnost vypouštět z konečků prstů elektrické výboje. Lékaři posléze zjistí, že se jim u klíčních kostí vyvinul svalový orgán generující elektřinu, podobně jako je tomu u elektrických úhořů.
Chlapci jsou bezbranní – kvůli bezpečnosti jsou ihned izolováni v chlapeckých školách. V některých částech světa propukají krvavé revoluce. Dívky se v používání elektrického napětí zdokonalují a probouzejí tuto schopnost i u starších žen.
Jak by svět vypadal, kdyby se moc přesunula z rukou mužů do rukou žen? Kdyby po celém světě zavládl matriarchát a přestaly platit klasické genderové stereotypy?
Odpovědi na tyto otázky předkládá Naomi Aldermanová v románu Napětí, mnohoznačném a barvitě psaném textu na pomezí sci-fi, dystopie a thrilleru, v němž je výchozí situace promyšlena do důsledků: ženy zneužívají své nově nabyté síly a sexuality, muži se stávají oběťmi a radikálně se mění celkové paradigma i fungování společnosti.

TRAILER BRZY



Daisy Jones & The Six


Seriálové zpracování knihy Daisy Jones & The Six podle Taylor Jenkins Reid produkuje samotná Reese Witherspoon. Příběhu fiktivní legendární kapely 70. let bychom se měli dočkat na konci letošního roku. Série bude mít 12 dílů a v hlavní roli se představí Sam Cliflin a Riley Keough.

anotace knihy: Datum 12. července 1979 s sebou přineslo rozpad jedné z nejslavnějších rockových kapel 70. let. Co vedlo všech sedm členů skupiny k tomu, aby se nečekaně a navždy rozešli? Teprve po několika desetiletích podává každý ze zúčastněných muzikantů své vlastní vysvětlení.
Zpěvačka a písničkářka Daisy Jones se po společném turné chystá spolupracovat s kapelou The Six a jejím frontmanem Billym Dunnem na novém albu. Setkání dvou silných a mimořádně talentovaných osobností nemůže zůstat bez následků pro celou skupinu. Na jedné straně stojí osobní sympatie a antipatie, na straně druhé závislosti a tvůrčí vypětí.
Všichni si užívají uvolněnou atmosféru kalifornských hudebních klubů a nahrávacích studií i život na turné, avšak hudební producenti mají své vlastní zájmy. Příběh inspirovaný světoznámou kapelou Fleetwood Mac zobrazuje vrcholnou éru rockové hudby v sestřihu fiktivních rozhovorů.

Který z výše uvedených seriálů si nenecháte ujít? :) 

Žádné komentáře

Albatros