Recenze - Dobrodružství v muminím údolí

Mumini a návrat do dětských let

Autor: Amanda Li podle Tove Jansson
Orig. název: Adventures in Moominvalley
Rok: 2019, v ČR: 2021
Počet stran: 128
Nakladatelství: Albatros
Překlad: Jakub Stříbrný
Moje hodnocení: ✶✶✶✶

Legendární svět muminů podnítí každou fantazii
V nádherném muminím údolí se odehrávají ta nejúžasnější dobrodružství. Muminek se svou rodinou a kamarády Šňupálkem, malou Miou, slečnou Ferkou a Čenichem se v nich setkávají s hatifnaty, chytí dráčka, nečekaně se stěhují do nového domu, seznámí se s divadlem a potkají tajemnou Moranu.

MOJE HODNOCENÍ:
Jako dítě jsem narazila na knihu Tatínek píše paměti ze série Mumínků. Knihu jsem přečetla na posezení a moc se mi líbila. Když jsem v edičním plánu narazila na novou knihu ze světa Muminů, nemohla jsem odolat své nostalgické náladě.


Dobrodružství v muminím údolí nenavazuje na klasickou sérii, ale je to kniha plná nových krátkých minipříběhů hrdinů. Celkem vás čeká devět samostatných příběhů, které si můžete číst v jakémkoliv pořadí. Kniha je celobarevná a obsahuje plno kreseb, které jsou ale z moderní animace. Děti budou rozhodně nadšené. 

Knize se po vizuálu nedá zcela nic vytknout. Nádherné barvy, zobrazení i rozložení. Příběhy jsou krátké a nijak nejsou zbytečně natahované. Ideální pro čtení na dobrou noc pro malé děti, nebo pro ty zvídavé, které ale u knih ještě dlouho nevydrží


Z jednotlivých příběhů si děti rozhodně odnesou krásný zážitek z ilustrací ale zároveň jsou jednotlivé příběhy plné poučení. Nejedná se o originál, ale velmi slušnou napodobeninu, která rozhodně neurazí a přináší krásný návrat mezi oblíbené hrdiny. 

Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji Martině a Albatrosmedia. Dobrodružství v muminím údolí zakoupíte na eshopu se slevou! 


Žádné komentáře

Albatros