Recenze - Nejmilejší sbírka pohádek

Ralf, Popelka, Lví král nebo Anna a Elsa v jedné knize, která by neměla chybět nikomu v knihovně!



Autor: Walt Disney
Orig. název: Disney Storybook Collection
Rok: 2017, v ČR: 2019
Počet stran: 304
Nakladatelství: Egmont
Překlad: Petra Vichrová
Moje hodnocení: ✶✶✶✶✶


Vydejte se na nezapomenutelnou cestu s nejmilejšími pohádkami z dílny Walta Disneyho. Pomozte Aladinovi najít kouzelnou lampu v srdci pouště, utkejte se v souboji s pirátským kapitánem Hákem nebo uprchněte se zlatovlasou princeznou Locikou z věže a objevte svět. Nechte se vtáhnout do neobyčejných dobrodružství oblíbených hrdinů a připomeňte si jedinečná filmová zpracování pohádkových příběhů.





MOJE HODNOCENÍ:
Kdo nezná alespoň jednu filmovou pohádku od Walta Disney jakoby nebyl. Sama jsem od útlého věku měla ráda pohádky z pera Walta Disneyho, ať se jednalo o filmy v televizi, časopisy nebo samotné knihy. Doma jsem měla samostatnou knihu k Popelce, Sněhurce, Bambim nebo Alenku. Disneyho pohádky jsou plné krásných barev, skrytého poselství a krásného zpracování. A dnes vám tu budu povídat o publikaci, která obsahuje všechny krásné příběhy. 

I nyní v dospělosti se ráda zastavím u pohádkových příběhů Walta Disneyho, proto jsem si nemohla nechat ujít ani nejnovější sbírku 18 příběhů od tohoto autora. Kniha je celobarevná a obsahuje velké množství ilustrací. Pojďte se ponořit do příběhu dívky, která přišla o rodiče a její nová macecha si z ní udělala služku. Nebo poznejte příběh hrdiny, který ve své hře hraje záporáka a přitom by rád alespoň jednou byl za toho hodného a získal tak medaily kladného hrdiny. Nebo se vydejte na východ a poznejte chudého chlapce, který sní o lepších vyhlídkách a jednoho dne se setká s princeznou. 


Jaké pohádky v knize naleznete: 
Lví král, Raubíř Ralf, Princezna a žabák, Popelka, Ledové království, Robin Hood, 101 dalmatinů, Petr pan, Mulan, Aladin, Kráska a zvíře, Lady a Tramp, Pinocchio, Lilo a Stitch, Šípková Růženka, Na vlásku, Malá mořská víla, Sněhurka

Nejmilejší sbírka pohádek kromě klasických příběhů jako je Popelka, Sněhurka, Šípková Růženka nebo Lví král obsahuje také nové příběhy jako je Raubíř Ralf, Na vlásku nebo Ledové království. Každý si zde přijde na své. Celá publikace je na křídovém papíře, který jen umocňuje významnost tohoto kousku. 

Sama jsem si pohádky dávkovala a užívala si čas, který jsem s knihou trávila. I děti jsou z ní nadšené. Je ale pravda, že jednotlivé příběhy jsou dost zkrácené. Každé pohádce je věnováno kolem 15 stran a nechybí velké a krásné ilustrace, které jsou často přes celou stranu. I když se kvůli obrázkům musel zkrátit rozsah textu, na celém kontextu to rozhodně není na škodu. Za mě jedna z nejkrásnějších publikací, které mám v knihovně. 


Nejmilejší sbírka pohádek je povinností pro všechny fanoušky pohádek Walta Disneyho bez rozdílu věku. Ze srdce doporučuji. Pokud sháníte hezkou knihu jako dárek s touto rozhodně nešlápnete vedle! 

Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji Míše a Albatrosmedia. Nejmilejší sbírku pohádek zakoupíte na eshopu se slevou! 





Žádné komentáře

Albatros