Recenze - Alisik: Podzim

MRTVÁ DÍVKA BEZ PAMĚTI | ŽIVÝ CHLAPEC BEZ ZRAKU | HLEDÁNÍ KLIDU | KOMIKS VE STYLU TIMA BURTONA


Autor: Hubertus Rufledt, Helge Vogt
Orig. název: Herbst
Název série: Alisik
Pořadí v sérii: #1
Rok: 2013, v ČR: 2018
Počet stran: 122
Nakladatelství: Crew
Překlad: ThDr. Petr Jan Vinš
Moje hodnocení: ✶✶✶✶

Jmenuji se Alisik. Já vím, že to víte, protože to mám napsané na hrobě. Co vlastně jsem, nějaký upír? Jenom proto, že bydlím v hrobce a když vyjde slunce, tak zmizím? Propána, ne a ne. Kdepak? To jsou mi fóry. No ale... co teda vlastně jsem?

Jedné noci se Alisik probudí na hřbitově. Snaží se utéct, ale rychle zjistí, že ji nikdo nevidí, nikdo se jí nemůže dotknout a nikdo jí nedokáže pomoct. To proto, že Alisik je mrtvá. A co hůř, uvězněná mezi dvěma světy, mezi nebem a peklem, čekající na svůj rozsudek. Ale bude to ještě mnohem horší.



POSTAVY:
Alisik - dívka, která se jednoho dne probudila na hřbitově mrtvá a nepamatuje si kým byla
Ruben - mladík, který po nehodě zůstal slepý
Otylka - další mrtvá duše, která čeká na svou další cestu

OBÁLKA A ILUSTRACE:
Na první pohled mě na knize zaujaly její velmi povedené ilustrace, které jsou ve stylu Tima Burtona. Kresby jsou nádherně povedené a bohaté, a ty barvy! Opravdu tleskám a těším se na další díl. 


MOJE HODNOCENÍ:
V poslední době jsem hodně propadla komiksům a jelikož mám ráda styl Tima Burtona, moc ráda jsem se vrhla i na novinku z nakladatelství Crew - Alisik.

Hlavní hrdinka Alisik se probouzí na hřbitově a zjišťuje, že je mrtvá. Navíc si nepamatuje nic ze svého života, ani to, jak se jmenuje. To odhalí jen proto, že na jejím náhrobku je jméno Alisik. Neživí čekají na svou další pouť o které sami nemůžou rozhodnout. Alisik se tak seznamuje s partičkou neživých, kteří ji přijmou mezi sebe.

Neživé nemůže nikdo vidět. Ovšem jednoho dne se na hřbitově objeví mladík Ruben, který je slyší a s Alisik začne komunikovat. Ruben se v ději objevil zatím jen krátce, ovšem věřím, že důvod proč neživé slyší bude hodně zajímavý.

Komiks je velmi tenký, má kolem 120 stran takže jsem ho měla do hodinky přečtený. A rovnou musím napsat, že jsem byla opravdu nadšená. Ilustrátoři odvedli skvělou práci. Příběh není nijak náročný, jedná se o další příběh o nemrtvých, který rozhodně stojí za přečtení.

Hlavní postava je roztomilá a velmi brzy mi přirostla k srdci. Jsem moc zvědavá, jak to s ní bude dál. Obsahově není komiks Alisik nijak moc obsáhlý, což ani nemůže vzhledem k počtu stran, za to nám představila opravdu zajímavý a originální příběh. A pokud se obáváte, že se při čtení budete bát, pak si můžete oddechnout. Ano, vypráví o rozkládajících se mrtvolách, ale věřte mi, že se u nich od srdce zasmějete.

Nejvíce nadšená jsem z grafické podoby knihy. Předsádka knihy je ozdobená tapetou, která je roztržená. Nyní netuším, co to může znamenat ale už se nemůžu dočkat, až dostanu odpověď na tuto otázku.

Autoři si prvním dílem skvěle rozjeli sérii pro další tři díly a už se těším, až budu v rukou držet další díl. V těchto dnech vyšel v Čechách druhý díl a doufám, že další na sebe nenechají dlouho čekat.


Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Crew. První díl Alisik: Podzim zakoupíte na jejich stránkách. 





6 komentářů

  1. Ta grafika je opravdu moc krásná! Hlavně jak jsou ty duchové na titulní straně! Taky se moc těším na další díly a jsem zvědavá jak to bude dál pokračovat.

    allaboutcandyslife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mai naprosto souhlasím <3 těch ilustrací jsem se nemohla nabažit :-)

      Vymazat
  2. 'O' můj. ty. bože! Ta kresba je dokonalá!!! A i příběhově mě tenhle komiks láká. Jestli budu mít příležitost, minimálně si ho určitě půjčím z knihovny, ale už jen podle tvých ilustračních fotek... (*Bára právě otevírá stránky svého oblíbeného eshopu*)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru chápu :D :D Já byla hrozně smutná, že na mě tento komiks nevyzbyl a chtěla jsem si ho hned pořídit, jelikož... ty ilustrace! A četlo se to moc dobře :) Jsem zvědavá, kdy se u tebe objeví <3

      Vymazat
  3. Alisik už jsem párkrát viděla na tvém instagramu a hodně se mi zalíbila. Burtona miluju, takže tohle se mi bude určitě líbit. Vypadá to hodně dobře. ❤️❤️

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ta grafika mě dostala asi nejvíc! :)
    Začínám být opravdu ráda, že jsem prozatím oproti komiksům imunní, protože jinak bych už neměla ani na tu čínskou polívku!

    Gabux

    OdpovědětVymazat

Albatros