Recenze - Deset tisíc nebí nad tebou

CESTOVÁNÍ MEZI DIMENZEMI | NOVÉ SVĚTY | NEPŘÁTELÉ | JEDNA LÁSKA



Autor: Claudia Gray
Orig. název: Ten Thousand skies above you
Název série: Ohnivák
Pořadí v sérii: #2
Rok: 2015, v ČR: 2018
Počet stran: 328 stran
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Zuzana Bičíková
Moje hodnocení: ✶✶✶✶✶


Miloval bych tě v jakékoli formě, v jakémkoli světě, s jakoukoli minulostí.
V pokračování Tisíce kousků tebe se Marguerite dostává do dalších dimenzí, aby zachránila kluka, kterého miluje. Avšak od té doby, co používá Ohniváka, vynález svých rodičů, ji pronásledují nepřátelé odhodlaní udělat vše, aby ji přinutili spolupracovat s nimi na ovládnutí multivesmíru. Vzdoruje jim – dokud se Paul nestane obětí útoku.


POSTAVY:
Marguerite "Meg" Caine - nadaná cestovatelka mezi dimenzemi, miluje Paula
Paul - s Meg jsou do sebe zamilovaní, jeho duše byla roztříštěna do několika světů
Theo - v prvním díle Theo užil drogu, jejíž následky ho dostihli v tomto díle, hledá se pro něj lék
Henry - otec Meg, vědec a vynálezce Ohniváka


OBÁLKA:
Ohniváci mají nádherné obálky. Těžko se rozhodnout, zda je jednička nebo dvojka hezčí. Jsem moc ráda, že knihy vychází v hardbacku s původní obálkou, která je nejen na pohled krásná, ale také se skvěle hodí k ději. 

FILMOVÉ HODNOCENÍ:
-

MOJE HODNOCENÍ:
Druhé pokračování ze série Ohnivák na sebe nechalo dlouho čekat. Není tedy divu, že jakmile vyšlo, běžela jsem si pro něj do knihkupectví a v nejbližší době jsem si knihu přečetla.

Kniha Tisíc kousků tebe mě nesmírně překvapila a já si příběh nesmírně zamilovala. Proto jsem se nemohla dočkat dne, kdy budu držet jeho pokračování. Čekala jsem téměř rok. U této série cítím podobné pocity jako u Selekce. Ovšem nehledejte podobnosti v příběhu, to ani omylem. Myslím můj vnitřní pocit, že ačkoliv se jedná o prosté a nenáročné příběhy, jsou nesmírně čtivé a návykové. Obě série jsem si zamilovala a ačkoliv jsem knihy četla s dost dlouhou pauzou, neměla jsem problém se do knih začíst.

Deset tisíc nebí nad tebou nezačíná přesně tam, kde jsme v jedničce končily. Ačkoliv to běžně nemám ráda, zde mi to přišlo přirozené Hrdinka nám brzy vysvětlila co se přihodilo a já byla do příběhu vtažena natolik, že jsem potřebovala další a další strany.

Theův zdravotní stav se zhoršil a pro jeho záchranu je nezbytné sehnat lék z jiné dimenze. Paul, který si celou záležitost dává za vinu se vydává lék najít. Netuší, že se dostane do léčky a jeho duše je rotříštěna do jiných dimenzí. Marguerite je zdrcena z dané situace a vydává se svou lásku hledat. Ovšem nejde sama, na pomoc jí jde její věrný přítel Theo i přesto, že se necítí dobře.

Brzy odhalujeme, co se přesně stalo, a dozvídáme se další informace o našem záporném hrdinovi. Marguerite pro záchranu své lásky musí obětovat svou podstatu - musí se vydat do různých dimenzí a tam překazit svým rodičům plány s Ohnivákem. Pokud tak neučiní, ztratí Paula navždy.

Geniální zápletka která vyústila v dokonalý a napínavý konec! CooBoo musí vydat další díl nebo si ho budu muset sehnat v angličtině, protože ten závěr je neskutečný! Už se nesmírně těším na Claudii až se s ní na Humbooku setkám osobně a poděkuji jí za skvělý příběh.

Série Ohnivák je nesmírně napínavá jízda, která mě umí kdykoliv překvapit. V prvním díle jsem si zamilovala část z Ruska a jsem ráda, že se i v tomto díle dozvídáme něco málo o tom, co se v této dimenzi děje. Poznáváme další a další světy, další možné osudy našich hrdinů.


Sérii mohu všem jen doporučit. Určitě se nebojte, pokud nečtete scifi, protože tato kniha se sice zabývá cestováním mezi různými dimenzemi, ovšem není nijak technická a je zkrátka super. 


4 komentáře

  1. Výborná recenze :) První díl se mi moc líbil, takže už jsem natěšená na pokračování :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeé děkuji moc! Kniha byla opravdu skvělá a jsem moc zvědavá na autorku na humbooku :-)

      Vymazat
  2. Když se ti líbila dvojka, tak se máš ještě na co těšit :) Za mě je finále rozhodně nejlepší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžu se dočkat, až se pustím do trojky :-) Asi nevydržím zase rok čekat na rozuzlení :-)

      Vymazat

Albatros