Recenze - Panda a dráček

Zastavte se na chvíli, a začtěte se jak očima, tak myslí


Autor: James Norbury
Orig. název: Big Panda and Tiny Dragon
Rok: 2021, v ČR: 2022
Počet stran: 160
Nakladatelství: Pragma
Překlad: Eva Klimentová
Moje hodnocení: ✶✶✶✶/a půl

Pociťte uklidňující vliv pandy, která vám připomene širší souvislosti a naučí vás ocenit jednoduchost všedních okamžiků. Podívejte se své okolí zvídavým okem dráčka, přítele, který je možná malý, ale zato má velké srdce. Přátelé panda a dráček společně putují ročními obdobími. A přestože občas sejdou z cesty, vždy tak objeví úžasné věci. Prožívají radosti i strasti, které nás všechny spojují. Učí se žít v přítomnosti, smířit se s nejistotami a společně nacházejí sílu k překonání životních překážek. Dobrodružství pandy a dráčka jsou inspirována budhistickou filozofií a spiritualitou a obsahují myšlenky, které autorovi pomohly v těch nejtěžších časech.
Recenze na knihu Chlapec, krtek, liška a kůň

OBÁLKA:
Tohle je jedna z těch knih, které milujeme pro jejich vizuál, pro jejich skromnost textu a obrazu. Pro její jednoduchost a krásu zároveň. 


MOJE HODNOCENÍ:
Vloni jsem přečetla Chlapec, krtek, liška a kůň a naprosto se zamilovala. V zahraničí existuje podobných titulů více, a málem jsem si právě tuto objednala v angličtině, nakonec jsem si počkala na český překlad. 

Krása je všude, jenomže někdy je těžké ji vidět. 

Panda a dráček je miloučkou knihou, kterou si chcete dávkovat, nechcete si ji přečíst na jeden zátah, protože to byste si ji neužili. Je to kniha, jejíž jednoduché věty ve vás budou rezonovat ještě dlouho. Kniha je inspirovaná filozofií budhismu, plná krásných myšlenek. Moudrá panda a zvídavý dráček jsou skvělou dvojicí, jejich pouť je rozdělena na pět kapitol: Jaro, Léto, Podzim, Zima a Jaro. 


Zkus si najít čas na maličkosti. Často bývají nejdůležitější.

Po dočtení Pandy a dráčka si především přečtěte doslov. James Norbury prožil těžké období, a když se mu náhodou dostala do rukou kniha o budhismu, změnilo to jeho pohled na svět. Rozhodl se pomáhat druhým vlastníma rukama, ale přišel covid a jeho plány ztroskotaly. Proto se rozhodl, že nakreslí obrázky, aby lidem předal důležité myšlenky a pomohl jim. „Do každého obrázku vkládám celé své srdce a myslím, že právě proto k lidem tak promlouvají - v každém z nich je kousíček mé duše.“
 

Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji Euromedii a Káje. Pandu a dráčka zakoupíte na e-shopu Knižního klubu a Luxoru se slevou! 



Žádné komentáře

Albatros