Recenze - Království hříšných

 Chce pomstít smrt své sestry i za cenu toho, že se spolčí s nepřítelem


Autor: Kerri Maniscalco
Orig. název: Kingdom of the Wicked
Rok: 2020, v ČR: 2021
Počet stran: 376
Nakladatelství: King Cool
Překlad: Martina Valentová
Moje hodnocení: ✶✶✶✶✶

Dvě sestry. Jedna vražda.
Touha po pomstě, která rozpoutá peklo…
Emilia a její dvojče Vittoria byly celý život nerozlučné. Jako streghe – čarodějky tajně žijící mezi lidmi – vědí, jak nebezpečné je upoutat na sebe pozornost. Pracují ve vyhlášené rodinné sicilské restauraci a žijí víceméně v utajení.
Jenže jedné noci se Vittoria nevrátí domů. Nedlouho poté rozrušená Emilia objeví neuvěřitelně zohavené tělo svého milovaného dvojčete. Zničená Emilia přísahá, že za každou cenu najde sestřina vraha a pomstí se mu. I kdyby to znamenalo, že bude muset použít temnou magii, která je dávno zakázaná.
Potom se Emilia seznámí s Irou, jedním z Hříšných – pekelných princů, před kterým ji už od dětství varovali. Ira tvrdí, že je na Emiliině straně a byl pověřen svým vládcem, aby vyřešil sérii vražd na italském ostrově, ve které je Vittoria zatím poslední obětí.
Jenže když jde o Hříšné, nic není tak, jak se zdá…


POSTAVY:
Emilie - čarodějnice a dvojče Vittorie, je klidná a tichá, nejraději ve společnosti knih
Vittoria - je pravým opakem své sestry Vittorie, je divoká, oblíbená a viditelná
Ira - pekelný princ hněvu
Antonio - svůj život zasvětil církvi a tím Emilii zlomil srdce

OBÁLKA:
Knize zůstala originální obálka, která je skvělá a dobře padne k příběhu. Nejsem sice fanda do hadů, ale k ději se to rozhodně hodí. 

Dokonce i s otevřenýma očima vypadá tak poklidně, jak tu leží s plátnem nataženým až k bradě. Jako by byla zakletá v hlubokém spánku a brzy přijde princ a vzbudí ji polibkem. Bodne mě u srdce. Nejsme v pohádce. Nikdo nepřijde. Nikdo nedokáže zlomit kouzlo smrti.

MOJE HODNOCENÍ:
Ke knize jsem si přečetla anotaci jen zběžně, po přečtení Po stopách Jacka Rozparovače, která patří mezi nejlepší knihy roku 2021, jsem věděla že po další autorčině knize rozhodně sáhnu. A opět u mě zabodovala. 

Musíš to nechat být. Pro dobro své rodiny. Ničemu nepomůžeš, když budeš klepat na dveře, které by měly zůstat zavřené. Najdi ve svém srdci odpuštění a smíření, nebo tě pohltí temnota a zničí tě.

Království hříšných je prvním dílem z trilogie, které letos vychází poslední díl v zahraničí. Já zkrátka autorčin um můžu a na další díl této série se neuvěřitelně těším. Ale pěkně postupně, nejprve si pojďme rozebrat díl první. Celá kniha je vyprávěna z pohledu Emilie v ich-formě. Děj se odehrává na Sicílii v Itálii, a já si knihu s sebou přibalila na cestu do Milána, ideální volba. Hlavní hrdinka miluje jídlo a připravuje různé lahůdky, proto nechybí spousta odkazů na jídlo, jmenuje se koření a vám se rozhodně budou sbíhat chutě. Jediný, kdo to příliš neocení jsou démoni a upíři v knize. 

Hlavní hrdinka příběhu je Emilia, která je tichá, zamlká milovnice knih. Je zamilovaná do Antonia, který se ale odevzdal Bohu, a Emilia po něm už jen smutně touží. Její sestra dvojče Vittoria je jiná než ona, je oblíbená, viditelná pro svou odvahu říct co si myslí. Jednoho dne je ale zavražděna a pro Emilii se hroutí svět. Někdo v okolí zabil nejen její sestru ale i další čarodějky - pokaždé jim vyrval srdce. Emilii je rozhodnutá celé věci přijít na kloub. A když vyvolá pekelného prince Ira z podsvětí, rozhodne se s ním jistým způsobem spojit. 

Tohle není princ, o kterém se píše v pohádkách. nemá na hlavě zlatou korunu a jeho vypracované potetované paže neukrývají příslib bezpečí. Je ztělesněním smrti, vzteku a ohně a každého, kdo je natolik hloupý, aby na to zapomněl, pohltí jeho peklo. 

Ira je bad boy se vším všudy. Je to pekelný princ, který je ve spojení s Emilií, které neustále říká čarodějko. Ve svých očích si představuji Damona z Upířích deníkůIra má své tajemství, záleží mu na tom, co má zrovna na sobě, a má perfektní poznámky. Jeho vztah s Emilií se v této knize příjemně rýsuje, napětí mezi nimi neuvěřitelně roste a já se těším na to, kam se to celé vyvine. 

V poslední době se s čarodějnými příběhy roztrhl pytel a já nejsem rozhodně proti. Mám ráda čarodějnice, upíry nebo démony a baví mě, když je příběh jiný. Království hříšných přináší opět spoustu starého známého, ale celé je to oblečeno do nového kabátu. K tomu si vezměte skvělé hlavní hrdiny, a italskou atmosféru a příběh je vyšitý. 

Pomsta je teď mou součástí, stejně skutečnou a nezbytnou jako srdce nebo plíce. Přes den se chovám jako poslušná dcera, ale jakmile padne noc, potuluji se ulicemi a pohání mě potřeba všechno napravit.

Téměř čtyři sta stran vám uteče pod rukama jakoby nic. Nic se nevleče, děj si pěkně plyne a vy postupně objevujete jednoho pekelného prince za druhým. V knize je užito několik italských slovíček, ovšem všechny jsou přeloženy na konci knihy, za což dávám velký palec nahoru. Ač se nejedná o náročná slovíčka, je velmi dobře, že má každý možnost si k příběhu vytvořit lepší cestu. 

Celý magický systém v této knize je nesmírně fascinující. Objevují se tu i kletby a proroctví. Emilia ještě zdaleka nezná rozhraní své moci, čeká ji ještě spousta učení a poznání. Pekelní princové jsou pojmenováni podle sedmi smrtelných hříchů (hněv, smilstvo, závist, pýcha, lakomství, lenost, nestřídmost. Ovšem nebojte, ani jeden z princů nenese český překlad, nýbrž si ponechávají svá latinská jména. 

Dýka vražená do srce bolí, čarodějko, ale bude to chtít mnohem víc, abys zničila pekelného prince. Jestli si pořád myslíš, že lžu, tak si posluž a bodni mě. 

Je znát, že Království hříšných i Jacka Rozparovače napsala stejná autorka, protože obě série spojuje detektivní zápletka. Chvílemi jsem při čtení příběhu Emilie měla dejavu s Audrey a Thomase. Opět nechybí ani skvělé myšlenky, lepíkovala jsem hlava nehlava. Doufám, že se druhého dílu dočkáme velmi brzy. 


Existují vítězové a poražení. Rozhodni se, čím chceš být. nebo bude rozhodnuto za tebe, čarodějko. A pochybuji, že by se ti to líbilo.

Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji Kátě a Knihy Dobrovský. Království hříšných zakoupíte na e-shopu se slevou! 


Včera v noci jsem cítila něco mnohem intimnějšího, než kdybychom se spolu vyspali. Přísaha bych, že jsme nahlédli jeden druhému do mysli. Ve svém nitru, tak hluboko, že to nemohl skrýt, ke mně necítil jen nenávist.


Emilia Maria di Carlo nepodnikala nebezpečné věci. To moje sestra bývala odvážná. Mně stačívala ke štěstí bezpečná a jednoduchá zábava. Spokojovala jsem se se žhavým románem komplikované a zakázané lásce. 

 
Magie je život a život se tvoří milováním a příjemnými pocity a naše těla nám neustále připomínají, abychom žili. 

Žádné komentáře

Albatros