Vepsáno krví vlastního srdce

Claire a Jamie poosmé. 


V roce 1991 vydala Diana Gabaldon první knihu ze série Cizinka, která si získala nesmírnou oblibu u čtenářů na celém světě. Do dvou let po vydání vyšly další dvě pokračování a od té doby se série postupně rozrůstá. V současné době je vydáno 8 románů a autorka píše další. Celkem by tato obsáhlá série měla čítat 10 knih. Pokud se nyní pouštíte do série, čeká vás 9477 stran. A o čem tedy tato obrovská sága vypráví? Je těžké popsat děj celé série bez možných spoilerů. Proto tedy nastíním osudy prvního dílu. 

Zdravotní sestra Claire žije v roce 1945, kdy je šťastně vdaná za profesora Franka. Po válce se těší, že konečně stráví čas se svým manželem a odjíždí na líbánky do Skotska. Při prohlídce historického místa Craigh na Dun se přes kameny přenese zpět v čase do válkou zmítaného Skotska v roce 1743. Claire netuší, jak se mohla takto přemístit a nemá nikoho, s kým by to mohla sdílet. Čeká na ni velké dobrodružství a také velká láska. Jamie Fraser je skotský psanec, který Claire postaví před nelehkou situaci. Její srdce je roztrženo vedví na dvě části, jak se rozhodne? 


Oficiální anotace 8.knihy
Píše se rok 1778: Francie vyhlašuje válku Velké Británii, britská armáda opouští Philadelphii a jednotky George Washingtona opouštějí údolí Forge. Jamie Fraser se vrací z vodního hrobu, aby zjistil, že jeho nejlepší přítel se oženil, jeho nemanželský syn ke své hrůze zjistil, kdo je jeho pravý otec a jeho milovaný synovec Ian se chce oženit s Kvakerkou. A Jamieho manželka Claire s jeho sestrou, Jenny dávají věci do pořádku. Jamie s Claire jsou vděční, že jejich dcera Brianna s rodinou žije ve Skotsku dvacátého století a jsou relativně v bezpečí. Nebo ne? Ve skutečnosti Brianna hledá svého syna, který byl unesen mužem, jenž je odhodlán dozvědět se jejich rodinné tajemství za každou cenu. Její manžel Roger, se odvážil k cestě do minulosti ve snaze syna nalézt... I když syn přítomnost neopustil. Teď, když je Roger pryč, se únosce může zaměřit jen na jeden cíl: Briannu.

⌛⌛⌛

Sérii Cizinku miluji jak v knižní podobě, tak v seriálové ale samozřejmě i její hudební doprovod mi často dělá společnost. Celá tato epická série v sobě obsahuje všechno, co můžete od knihy očekávat. Milostný příběh okořeněný erotickými scénami, válečné drama, skotskou a později americkou historii a v neposlední řadě velké dobrodružství. Společně s hrdiny strávíte několik let, což vám postavy dostane ještě víc pod kůži. Osobně jsem ráda, že u nás tato série vychází, jelikož se řadí k jedněm z mých nejoblíbenějších příběhů. 

P.S. Můžete se těšit na soutěž s Cizinkou, ale nejprve mi musí odblokovat sociální sítě. 

Co vy a série Cizinka? Čtete tuto sérii nebo sledujete seriál? 


4 komentáře

  1. Naprosto souhlasím. I já Cizinku ve všech podobách a všechno kolem ní zbožňuju. :) Spojení romantiky, erotiky a spousty historie je naprosto úžasné.
    Je mi záhadou, jak autorka dokázala napsat tolik obsáhlých knih a stále si udržet stejně vysokou laťku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cizinka je srdeční záležitost, také nechápu, jak je autorka schopná ten příběh takovým způsobem vymýšlet a rozepsat :-) Jakou knihu máš poslední přečtenou?

      Vymazat
  2. Cizinka je moje topka, vzdycky jdu ihned koupit a cist :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pááni, a ty máš přečtenou i tuto její nejnovější? Já jsemskoro v polovině jejích knih, mám co dočítat :D

      Vymazat

Albatros