Recenze - Krutý princ

ZAJÍMAVÝ SVĚT | VÍLY | INTRIKY



Autor: Holly Black
Orig. název: The Cruel Prince
Pořadí v sérii: #1
Rok: 2018, v ČR: 2018
Počet stran: 420
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Radka Kolebáčová
Moje hodnocení: ✶✶✶


Vítejte ve světě, kterému vládnou nelítostné víly! První díl napínavé fantasy série

Jude bylo sedm, když jí zabili rodiče a unesli spolu se sestrami na proradný dvůr víl. O deset let později ale netouží Jude po ničem jiném než patřit mezi víly. A to i přes to, že je smrtelná. Většina víl lidmi pohrdá a nejvíce podlý princ Cardan. Aby Jude získala vysněné místo u dvora, musí se princi postavit. Zaplete se však do intrik, a když hrozí, že násilí zničí slavný dvůr, rozhodne se pro pochybné spojenectví, které ji může stát život.


POSTAVY:
Jude - když jí bylo sedm let, zabili jí přímo před jejím očima oba rodiče
Cardan - princ, kterého Jude nenávidí

OBÁLKA:
Sama mám doma reading copy v paperbacku, takže se finální obálka bude ještě trošku upravovat. I tak ale musím moc pochválit krásnou obálku, která naštěstí zůstala původní. 

FILMOVÉ HODNOCENÍ:
-


MOJE HODNOCENÍ:
Do knihy jsem se pustila na obrovské doporučení od Káji. Kniha se u mě neshledala s tak velkým nadšením, ale i tak vypráví velmi zajímavý příběh. 

Krutý princ prý doplatil na český překlad. Sama toto bohužel nemohu posoudit, jelikož jsem knihu četla pouze v češtině, ale bohužel musím říct, že mě kniha příliš nenadchla.

Svět víl a lidí, otřepané téma, které ale Holly moc hezky vymyslela a ve své knize rozepsala. Bohužel na mě byla kniha příliš rozsáhlá. Možná kdyby měla minimálně o sto stran míň, byla by pro mě příjemnější. Ovšem to neznamená, že je kniha obrovskou bichlí, naopak. Ale autorka se velmi rozepsala o věcech, které by mohla zkrátit. 

Prolog byl skvělý a báječně nastartoval celou knihu. Bohužel to bylo asi tak jediné, co se v první polovině přihodilo. Kniha je plná dialogů, plánů, intrik a nenávisti, akce bohužel schází. 

Krutý princ je vyprávěn v přítomnosti hlavní hrdinkou Jude. Ta nás v prologu seznamuje s krutým zavražděním jejích rodičů a následné přestěhování se do světa víl. Ovšem ačkoliv je prolog sebelepší, ačkoliv je nesmírně krutý a akční, velká část knihy je potom nesmírně utahaná.

Dvě stě stran se nese v duchu ničeho. Všichni si stále povídají, nikdo nic velkého nedělá. Pouze se intrikuje. Jude se stane v podstatě špionkou, která má zvláštní úlohu. Ovšem než se stihne stát to, co nás všechny mohlo napadnout, celý děj se otočí vzhůru nohama.





Žádné komentáře

Albatros