Recenze - Srdcerváči 2

Druhý díl Srdcerváčů je ještě více emotivní než ten první! 


Autor: Alice Oseman
Orig. název: Heartstopper: Volume Two
Série: Srdcerváči
Pořadí: #2
Rok: 2019, v ČR: 2019
Počet stran: 328
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Romana Bičíková
Moje hodnocení: ✶✶✶✶



Nick a Charlie jsou nejlepší kamarádi. Nick ví, že je Charlie gay, a Charlie si je jistý, že Nick není. Ale láska dovede překvapit a Nick tak přijde na spoustu věcí o svých přátelích, o své rodině a i o sobě samotném…





POSTAVY:
Charlie - je homosexuál, spřátelil se s Nickem a doslova se do něj zamiloval
Nick - chrání Charlieho a má ho za dobrého kamaráda, ale co když je v tom víc? 



MOJE HODNOCENÍ:
Druhý díl úspěšného grafického románu Srdcerváči na sebe naštěstí nenechal dlouho čekat. Dočkali jsme se ho měsíc po vydání prvního dílu, který autorka ukončila v tom nejlepším. Druhý díl přesně navazuje na první díl a celý děj se nese ve stejném roztomilém duchu prvního dílu. 

Hlavními hrdiny příběhu jsou stále Charlie a Nick. Ovšem první díl byl více zaměřený na Charlieho a jeho zamilovávání. Druhý díl se více zaměřuje na Nicka, který má po událostech z minulého dílu zmatek v hlavě a nyní vlastně neví, kdo nebo kým je. I Charlie má na začátku pocit, že všechno pokazil tím, že dal Nickovi pusu. Má strach, že tak ztratil nejlepšího kamaráda a navíc, že mu ublížil. 

Dějem se mi druhý díl líbí asi víc než ten první. Celý příběh je opět nesmírně roztomilý a sladký. Ale je pravda, že mi tam chybí něco negativního. Zaráží mě, jak jsou všichni pozitivní. V příběhu nadále sledujeme osudy všech postav z prvního dílu i dokonce přibývají noví hrdinové. A kromě klučičího vztahu tu najdeme také ten ryze holčičí. 


Kresby má stejně jako v prvním díle na svědomí sama Alice Oseman. Jednoduché a černobílé kresby skvěle lebedí očím. A také si pro nás připravila drobné překvapení, speciální stránky, které najdete na posledních stranách příběhu. 

V únoru letošního roku vychází v originále třetí díl, takže pevně věřím, že se i my letos dočkáme českého vydání. Srdcerváči jsou velmi milým a úsměvným čtením, které rozhodně stojí za váš čas. Strávíte nad čtením zhruba hodinku času ale opravdu to bude stát za to! 

Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji Míše a Albatrosmedia. Srdcerváči 2 zakoupíte na stránkách eshopu se slevou! 



1 komentář

  1. Knihu vidím poprvé takto otevřenou, tak mě lehce překvapily kresby. Je to tedy kniha nebo komiks? :) Jsem nějaká lehce zmatená :)

    OdpovědětVymazat

Albatros