Recenze - Démon z lesů

 Poznejte minulost Temnyje v nádherné grafické podobě


Autor: Leigh Bardugo
Orig. název: Demon in the wood
Název série: Griša
Pořadí: #0
Rok: 2014, Rok v ČR: 2022
Počet stran: 208
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Dana Chodilová
Moje hodnocení: ****

Temnyjova minulost v komiksovém zpracování. Prequel bestsellerové série Griša.

Než se stal velitelem Druhé armády a Temnyjem, byl jen osamělým chlapcem nesoucím břemeno neobyčejné moci. Eryk a jeho matka Lena strávili celý život na útěku. Bezpečné útočiště na ně však nikde nečeká. Nejsou jen grišové – jsou zároveň nejsmrtonosnější a nejvzácnější svého druhu. Nepřátelé je chtějí zničit a zneužít jejich dary, a proto musí matka se synem své skutečné schopnosti skrývat, kamkoli se hnou. Někdy se však smrtící tajemství odhalí samo..


OBÁLKA A KRESBY:
Dani Pendergast je autorkou kreseb z tohoto románu. Moc vám doporučuji navštívit její webové stránky a prohlédnout si její tvorbu. Ku příkladu kresby k Romeovi a Julii jsou naprosto top. Dále kreslila i vizuál pro některé kartičky kultovní hry Magic. 


MOJE HODNOCENÍ:
Už pěkně dlouho čekám na další sérii Griši - které se velmi brzy dočkáme, takže jsem moc ráda, že letos na podzim vyšly dvě nové doplňkové knihy z Grishaverse. Na první z nich, grafický román právě čtete můj názor.

Leigh Bardugo patří k jedněm z mých nejoblíbenějších autorek. Její sérii Šest vran naprosto zbožňuji, a ač jsem původně nijak nejásala ze seriálového projektu Griši, po zkouknutí prvních dílů jsem naprosto změnila názor. Navíc jsem se dočkala i zobrazení Niny nebo mého milovaného Kaze. 

Ale zpátky k Erykovi, tedy Temnyjovi, kterého jsem si zamilovala. Je to padouch, ale jak jeho seriálový představitel, tak jeho vykreslený charakter mi naprosto učaroval. V Démonovi z lesů se dočteme o mladém Temnyjovi, který se musí společně se svou matkou neustále skrývat. Oba jsou kvůli své moci nejsmrtonosnější a nejvzácnější z grišů, což působí problém. Poznejte Temnyje když byl teenager, a zažijte s ním dobdrudružství, které změnilo jeho život. 

Co víc dodat? Miluji Grishaverse, takže jsem z této knihy opravdu moc nadšená. Vyhovuje mi i formát grafického románu, nikoliv plnohodnotné knihy. Příběh to byl velmi smutný, a určitě bych si ráda v budoucnu přečetla další podobný komiks. Pokud ovšem nemáte načtenou Grišu, nebo jste neviděli žádný díl seriálu, pro vás tento grafický román spíše nebude. 

Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji Albatrosmedia. Démona z lesa zakoupíte na e-shopu se slevou! 



Žádné komentáře

Albatros