Recenze - Mickeyho kouzelné Vánoce

 Kouzelné Vánoce ve společnosti myšáka Mickeyho a jeho přátel


Autor: Walt Disney
Originální název: Mickey´s Christmas Magic, Micke´s Christmas memories, Nutcracker
Rok: 2022, V ČR: 2022
Počet stran: 80
Nakladatelství: Egmont
Překlad: Irena Steinerová
Moje hodnocení: ✶✶✶✶

Těšte se na Štědrý večer s myšákem Mickeym a jeho nezapomenutelnými příhodami. Přečtěte si, jak Mickey naděloval s kamarády vánoční dárky, zjistěte, co všechno zažil, když se s Minnie vypravili do města na baletní představení Louskáček, a objevte, které sváteční tradice mají jeho přátelé nejraději. Užijte si kouzelné Vánoce s oblíbenými animovanými hrdiny!


OBÁLKA A ILUSTRACE:
Letošní novinka s Mickey Mousem je opět nádherně ilustrovaná. Jedná se o nové ilustrace nikoliv o nostalgické. Z knihy na vás kromě nádherných celobarevných ilustrací dýchne ta pravá vánoční atmosféra. 


MOJE HODNOCENÍ:
Jistě vás nepřekvapí, že vám tu dnes budu doporučovat letošní novinku s Mickeym a jeho přáteli. Tentokrát se jedná o knihu obsahující tři zcela nové příběhy které se odehrávají ve vánočním období.

Mickeyho kouzelné Vánoce je nádherná kniha, kterou jsem si pár dní dávkovala. Jak děti, tak dospělí si naprosto zamilují nádherné barevné ilustrace, které jsou v celé knize zásadní. Sbírka obsahuje tři nové příběhy, které pro děti přinášejí opět i ponaučení. Příběhy jsou ideálně jako pohádky před spaním. Příběhy z knihy jsou zcela nové a nebyli doposud zfilmovány. 

Mickeyho vánoční kouzlo vypráví příběh o večeru před Štědrým večerem. Mickey s jeho přáteli tráví večer u něj doma, pojídají cukroví a užívají si vánoční atmosféry, když se na Mickeyho zahradě najednou objeví sob Rudolf! Kromě něj z nebe začnou pršet vánoční dárky a brzy je tak přátelům jasné, že se musela stát nějaká pohroma. 


Mickeyho vánoční vzpomínky začíná na první prosincový den, kdy Minnie s Mickeym prohlížejí vánoční alba. Společně si vyprávějí o vánočních přípravách, a o tom, co mají na Vánocích nejraději. 

Louskáček přináší nové zpracování s Mickeym a jeho přáteli. Zatímco před lety vyšlo přibližně dvacetiminutová adaptace jako součást speciálu ze seriálu Myšmaš Mickeyho kouzelné Vánoce, v knize se nachází nové zpracování příběhu, které je daleko kouzelnější a krásnější. Mickey s Minnie se procházejí městem, když narazí na nádhernou hrací skříňku s vílou a Louskáčkem. Rozhodnou se skříňku pořídit Daisy jako vánoční dárek, a když hrací skříňku Minnie natáhne, ocitne se v příběhu společně se svými přáteli. 

Za knihu moc děkuji albatrosmedia. Mickeyho kouzelné Vánoce si pořiďte na e-shopu se slevou! 

Žádné komentáře

Albatros