Recenze - Cítit znovu

Nehledali lásku, ona si je našla sama. Aneb když se ze školního projektu vyvine něco víc. 

Autor: Mona Kasten
Orig. název: Feel again / Bastei Lubbe
Rok: 2017, v ČR: 2020
Počet stran: 447
Nakladatelství: Omega
Překlad: Jana Kellnerová
Moje hodnocení: ✶✶✶✶

Měl to být jen společný projekt – ale srdce jí říká něco jiného.

Sawyer Dixonová je mladá, docela drsná – a sama. Od smrti rodičů si k sobě nikoho nepustí blíž. To se ale změní, když se seznámí s Isaacem Grantem. Nerdovské brýle s tlustou obroučkou, dost divně oblečený, vlastně je úplný opak jejího obvyklého typu.

Isaac, kterého už nebaví být single, jednoho dne poprosí Sawyer o pomoc. Uzavřou spolu dohodu: Sawyer z Isaaca udělá drsňáka, aby měl větší úspěch nejen u holek, za to si nechá fotky z jeho přeměny, které použije pro svůj studijní projekt.

S čím ale Sawyer nepočítá, jsou intenzivní city, které se mezi ní a Isaacem rozhoří...



POSTAVY:
Sawyer - drsňačka, vyhledává vztahy na jednu noc a nikoho si k sobě nechce pustit
Isaac - za silnými brálemi a nemoderními saky se skrývá hodný sexy kluk
Riley - starší sestra Sawyer, která našla své štěstí a bude se vdávat

OBÁLKA:
Série Začít znovu k sobě krásně ladí a v knihovně vypadá moc pěkně. Obálka třetího dílu má originální obálku se kterou jsem spokojená. Myslím, že k tomuto příběhu by více slušela černá obálka, ale líbí se mi.

Byla jsem obklopená spoustou lidí, a přesto si připadala úplně sama.  Ten pocit pro mě nebyl nový. Přesně vzato to byl můj setrvalý stav. 



MOJE HODNOCENÍ:
O Moně Kasten jsem toho hodně slyšela. Všude kolem mě mi ji lidé doporučovali a chválili. Takže jsem nakonec neodolala a pustila se do třetího dílu bez toho, abych četla předchozí díly. Je pravda, že jsem si vyspoilerovala osudy hrdinů z předchozích knih, ale než se k těm předchozím dostanu, tak si to hned nespojím.

Cítit znovu je new adult romantická kniha, která má spád a velmi rychle a dobře se čte. Děj pěkně plyne a nikde zbytečně nestojí. Hlavní hrdinka Sawyer je samotářka, která ráda vyhledává vztahy na jednu noc. Má ráda společnost ale nikoho si nepouští moc k tělu. Jednoho dne na párty pozná Isaaca, kluka, se kterým by se nikdy nedala do řeči. Isaac je nesmírně hodný a dobrý kluk, který nosí nemoderní oblečení, neumí flirtovat a je spíše v pozadí než v popředí. Náhodou se stane, že se tito dva dají do řeči. Sawyer se rozhodne, že Isaaca změní a po jejím zásahu z něj bude sexy obletovaný kluk. Ona pomůže milému klukovi, on jí umožní, aby ho přitom fotila a tím dokončila svůj školní projekt. Jenže nepočítá s tím, že se může zamilovat.

Co si budeme, pokud si přečtete anotaci, zjistíte přesně, o čem kniha je. Mně to sedlo a líbilo se mi to. Sawyer je jiná hlavní hrdinka, která má svou hlavu a dělá jen to, co sama chce. Užívá si života, pokud se to tak dá vůbec nazvat. Jejím vášnivým koníčkem je fotografování, o čemž mě velmi bavilo číst. Její nadšení a popis celého tohoto krásného procesu vzniku fotografií jsem hltala plnými doušky. 

Nikoho jsem nepotřebovala. Přinejmenším jsem tomu věřila.


Isaac je synem farmářů, a časem navštívíme i život na jeho farmě. Líbí se mi protiklady, které jsou právě Isaac a Sawyer. Jejich postupné sbližování a strach ze vztahu na mě působil přirozeně. Myslím, že si tento pár opravdu zamilujete. Čtení Cítit znovu jsme si opravdu užila, byla to krásně procítěná romantická kniha z vysokoškolského prostředí a zároveň oddechovka, u které jsem si odpočinula. Líbilo se mi, že zde je za drsnou polovičku právě dívka a ne jako u většiny knih je onou drsnou polovičkou bad boy.

Autorka skvěle vykreslila jednotlivé postavy a s přibývajícím počtem stran je i někam posouvala. V knize nechybí ani erotika a mezi hrdiny to doopravdy jiskří. Určitě si přijdete na své! Pouto mezi sestrami bylo cítit na míle daleko a do těchto sester jsem se dokázala hezky vcítit. Jejich minulost mě dojala a bylo mi líto toho, co si obě prožily. U této knihy jsem si pobrečela i se smála a vám ji rozhodně mohu doporučitRozhodně se brzy pustím do prvních dílů. Doporučuji pro všechny fanoušky romantických příběhů. 

Neměla jsem tušení, co se to právě odehrálo v koupelně, ale věděla jsem, že znovu se to už nestane. Nikdo se ke mně nedostane tak blízko, aby mě z něj šimralo po těle. Nebo mi žhnuly tváře. 


Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji Katce a Knihy Dobrovský. Cítit znovu zakoupíte na eshopu se slevou! 


2 komentáře

  1. Nejsem na romantiku. Jednou za čás na ni ale dostanu chuť. Obvykle když už jsem vážně hodně unavená. Tahle volná série se asi stane další romantickou sérií, kterou jednou pro takovou příležitost zvolím. Teď je ale na řadě DIMILY a pak After. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jak píšeš, jednou za čas je romantika prostě potřeba. Tak a´t máš na romantiky šťastnou ruku :-)

      Vymazat

Albatros