Recenze - Dobrodružství myšáka Mickeyho

 Nové příběhy Mickeyho a jeho kamarádů, které vzpomínají na původní grotesky ze 30. let minulého století


Autor: Walt Disney, Steve Behling
Originální název: Disney: The Lonesome Ghosts; Mickey´s Trailer
Rok: 2022, V ČR: 2022
Počet stran: 88
Nakladatelství: Egmont
Překlad: Lucie Jiránková
Moje hodnocení: ✶✶✶✶

Užijte si spoustu zábavy s novými příhodami myšáka Mickeyho a jeho přátel!
Myšák Mickey vyráží za novým parádním dobrodružstvím! Zahrajte si s Mickeym a jeho přáteli na lovce duchů a prozkoumejte tajuplné sídlo nebo se vydejte na veselou výpravu s karavanem, při níž nebude o překvapení nouze. Přečtěte si, co všechno kamarádi na svých neuvěřitelných cestách prožili, a užijte si spoustu zábavy s oblíbenými animovanými hrdiny!

OBÁLKA A ILUSTRACE:
Nová kniha je plná nostalgie, jelikož se jedná o původní námět grotesek z let 1937 a 1938, studio se při tvorbě ilustrací snažilo držet retro námětů. Bohužel mi ale přijde, že jediný, kdo vypadá jako tehdy je Mickey a Minnie, ostatní postavičky vypadají celkem moderně. Kniha je opět celobarevná a krásně splyne s Disneyovskými knihami. Jediný mínus vidím v tom, že je vytištěna na běžném papíře, nikoliv na křídovém. 


MOJE HODNOCENÍ:
A je to tu, po nějaké době opět recenze na další Disney knihu! Trošku jsem vás teď zanedbávala, ale doufám, že naberu tzv. druhý dech a doženu všechny resty. Nová kniha o mém oblíbeném Mickeym je plná nostalgie. 


Dobrodružství myšáka Mickeyho obsahuje dva příběhy, které vycházejí z původních grotesek z let 1937 a 1938. Osamělí duchové neboli slavné The Lonesome Ghost, které naleznete ke zkouknutí v češtině na Disney+ je velká klasika. Mickey, Donald a Goofy pracují pro AJAX, který loví duchy. V jednom opuštěném domě se duchové nudí, a když spatří inzerát Ajaxu, rozhodnou se si je pozvat k sobě domů a pěkně je vyděsit. Námět příběhu i knihy je totožný, ale od okamžiku, kdy se objevují hrdinové v domě se ruka autora knihy docela míjí s předlohou

Celý příběh je velmi úsměvný. Duchové si s hrdiny velmi pohrávají a provádějí jim různé skopičiny. Samotné rozuzlení příběhu už je úplně odlišné, než jak tomu bylo v originále, ovšem to dětem jinak nezkazí náladu, naopak. Příběh se stává spíše pohádkou a děti tak naleznou to správné ponaučení. 


Druhý příběh Mickeyho karavan alias Mickey´s trailer si z původního námětu bere jen velmi málo. V původním příběhu v karavanu žijí opět Mickey, Donald a Goofy, ale v novém příběhu se jedná pouze o Myšákův karavan, kdy se Mickey rozhodne pozvat všechny své kamarády a vydá se s nimi na výlet. Takže v knize se tak objevují i dámy Minnie a Daisy, které v původním příběhu vůbec nejsou. 


Dobrodružství myšáka Mickeyho je rozhodně milým dárkem jak pro děti, tak pro dospělé, kteří mají rádi Mickeyho Mouse. Pokud si chcete zavzpomínat na původní grotesky, tak si asi raději zapněte Disney+, kde se oba původní příběhy nacházejí. 

Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji Albatrosmedia. Dobrodružství myšáka Mickeyho zakoupíte na e-shopu se slevou! 


Žádné komentáře

Albatros