Recenze - Disney Kuráž a dobré srdce - Sbírka pohádek

 I princezny si mohou plnit své sny a zažít dobrodružství


Autor: Walt Disney
Originální název: Disney Princess Tales of Courage and Kindness
Rok:???, V ČR: 2021
Počet stran: 128
Nakladatelství: Egmont
Překlad: Petra Vichrová
Moje hodnocení: ✶✶✶✶

Přečtěte si půvabné příběhy o odhodlané Ariel, neohrožené Vaianě, statečné Mulan, hravé a zvídavé Locice, sebevědomé Jasmíně, vlídné a laskavé Růžence, hrdé Pocahontas a pracovité Tianě.

Všechny naslouchají hlasu svého srdce, jsou otevřené novým dobrodružstvím, plní si sny, pomáhají těm, kteří to potřebují, mají odvahu jít vlastní cestou a nebojí se být své.

Takové jsou Disney princezny. Taková můžeš být i ty!

OBÁLKA A ILUSTRACE:
Opět další dech beroucí ilustrace z pera slavného Disneyho. Krásné celobarevné stránky střídají drobnější ilustrace. Tyto knihy jsou bohaté na ilustrace, kterých je v knize opravdu hodně. Postavičky vypadají přesně tak, jak je známe z filmů. Děti si přijdou na své a pokud zrovna nebudou poslouchat příběh, budou knihou nadšeně listovat. 


MOJE HODNOCENÍ:
Máte rádi typické Disney princezny? Ať už jste fanoušci těch starších princezen jako Ariel, Pocahontas nebo novějších jako Locika či Moana nová sbírka pohádek vás rozhodně pohladí po duši.

Kuráž a dobré srdce je nejnovější sbírka z řady Disney Princezny a obsahuje osm příběhů s osmi hrdinkami. Tato sbírka přináší nové pohádky známých hrdinek, které přinášejí i dávku ponaučení. Poukazují na to, co mají společné - tedy na Kuráž a dobré srdce


Tanec s tamburínou otevírá příběh Ariel, která se rozhodne naučit tančit. Den s Vaianou prožijí děti z ostrova, které s ní jdou pro cukrovou třtinu. Ovšem den se neobejde bez her a najednou se jedno z dětí ztratí! Pocta tatínkovi vypráví o Mulan, která se rozhodne vyhrát Turnaj císařských dvorů protože se koná na den narozenin jejího tatínka, a ona mu chce starobylý svitek věnovat. Locičin tábor vznikl velkou náhodou. Ve vesnici potkala Locika starší vesničanku, která jí vyprávěla, že nemá domov a spí pod hvězdami a Lociku tento nápad nesmírně začal fascinovat. Rozhodla se, že se vydá na vlastní výpravu a přespí venku. 


Princeznovské pólo je příběh Jasmíny, která roky snila o tom, že získá zlatou trofej Princeznovského pólového klubu. Skvělý tým je o Růžence, která se naplno vžívá do své role princezny. Jelikož se princ Filip nemůže zúčastnit rytířského turnaje, rozhodne se za něj Růženka vydávat. Ztráty a nálezy, Pocahontas se ocitne v nebezpečné situaci blížící se bouře a stěží vyvázne. Ovšem zjistí, že někdo, kdo se jí vydal na pomoc, zmizel. Tiana ve velkoměstě přijede za svou kamarádkou aby si vyslechla její koncert. Ale bohužel zavřou místo, kde má kamarádka s kapelou hrát. Jak tohle vyřeší? 

To, kým budeš, záleží jen na tvém srdci.

Ukažte vašim holčičkám, že i ony mohou být princeznami!



Žádné komentáře

Albatros