Recenze - Hrob pro mého manžela

Co byste udělali, pokud byste našli pytel peněz v moři? 


Autor: Catherine Steadman
Orig. název: Something in the water
Rok: 2018, v ČR: 2019
Počet stran: 344
Nakladatelství: ikar
Překlad: Petra Pachlová
Moje hodnocení: ✶✶✶

Erin je dokumentaristka a Mark investiční bankéř s velkými plány. Vášnivě zamilovaný pár se po svatbě vydá na kouzelné líbánky v ráji na Bora Bora. Při společném potápění v průzračném moři však najdou něco, co jejich životy obrátí vzhůru nohama. Novomanželská idylka se rázem změní v nekonečné lhaní a boj na život a na smrt.
Pro fanoušky Ruth Ware či Pauly Hawkins




POSTAVY:
Erin - je dokumentaristka a právě pracuje na dokumentu mapující osudy tří vězňů
Marc - manžel Erin, byl investičním bankéřem ale přišel o práci

OBÁLKA:
Titulka thrilleru pochází ze zahraničí a mně osobně se líbí velký text a celková kompozice obálky. Kdybych knihu viděla v knihkupectví poprvé, rozhodně bych se za ní otočila. 

FILMOVÉ HODNOCENÍ:
-


MOJE HODNOCENÍ:
Thrillery velmi ráda vyhledávám a konečně jsem se dostala i ke Hrobu mého manžela, na kterou jsem společně s Kájou jednou narazily v obchodě. Kniha má v zahraničí kladné ohlasy a autorkou příběhu je herečka Catherine Steadman, známá třeba ze seriálu Panství Downton.

Název a anotace knihy zněla neskutečně slibně. Okamžitě jsem se začetla. Ale potom přišlo to ale. Po prvních stranách jsem získala představu, kam se děj bude ubírat a co bude zápletkou. A ono to bohužel vyšlo do posledního puntíku. V thrillerech nemám ráda, když jsou předvídatelné a ničím mě nepřekvapí. V této knize byla navíc naprosto hloupoučká hlavní hrdinka Erin, jejíž naivitu jsem nechápala.

Hrob pro mého manžela je vyprávěn retrospektivou. V první části příběhu poznáváme Erin, která kope hrob pro svého manžela. Je přitom zoufalá. Od toho okamžiku nám začíná vyprávět, co se stalo v její minulosti a co ji přivedlo právě na toto místo. Naprosto skvělá úvodní myšlenka! To musím autorce pochválit. Velmi mě zajímalo, co se z celého příběhu vyvine. Ale celou dobu čtení jsem měla pocit, jako bych něco podobného už četla nebo viděla. Neznáte knihu nebo film na tento námět? 

První polovina knihy se velmi dlouho vlekla a konec byl velmi rychlý. Závěr mi přišel příliš rychle vyřešený. A přiznám se, že ani konečnému rozuzlení příliš nevěřím. Trošku mě mrzí, že jistá osoba nedostala prostor k tomu, aby se ke všemu vyjádřila a vysvětlila své úmysly. I přesto, že mě kniha zklamala jsem ji přečetla velmi rychle. Je možné, že můj názor ovlivnily lepší knihy, které jsem z tohoto žánru přečetla. Každopádně tuto knihu vám nemohu bohužel příliš doporučit.

Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji Radkovi a Euromedii. Hrob pro mého manžela ulovíte na stránkách Knižního klubu se slevou!


6 komentářů

  1. Knížku mám doma, těším se na ni a zatím mi negativní hodnocení těšení nezkazila ani nezmenšila. Stále doufám, že mi se líbit bude :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha zní moc dobře. Je Škoda, že tě příběh neuchvátil. Obálka se mi ale moc líbí.

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem z toho smutná, ale nemůže se mi líbit všechno :-( Z tohoto žánru jsou rozhodně lepší tituly.

      Vymazat
  3. Líbí se mi anotce i obálka, ale asi s touhle knihou nebudu ztrácet čas. Díky za recenzi :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anotace i obálka jsou skvělé. A prolog, ten je naprosto dokonalý. To dál bohužel už tak skvělé není :-(

      Vymazat

Albatros