Kalendář: Beseda a autogramiáda Delphine de Vigan


Ahoj všichni!

v úterý 26. února jsem se zúčastnila besedy a autogramiády francouzské spisovatelky Delphine de Vigan. V Paláci knih si autorku nenechalo ujít přibližně 60 návštěvníků včetně několika blogerů. O nové knize, filmu nebo podepsaných knihách se dočtete v článku níže. 
Šéfredaktor Odeonu Jindřich Jůzl, Delphine de Vigan a Kateřina Svátková (překladatelka)

Delphine přijela do Prahy aby se zúčastnila dvou oficiálních akcí.
V úterý proběhla beseda a autogramiáda v Paláci knih Luxor. Následující den autorku čekala debata a autogramiáda ve Francouzském institutu v Praze, po kterém následovala projekce filmu podle její knihy Podle skutečného příběhu. 

Po boku autorky seděl šéfredaktor nakladatelství Odeon Jindřich Jůzl, který nám sdělil, že v současné době jednají o koupi práv na Delphiinu nejnovější knihu. Doufejme, že se dočkáme i nového vydání autorčiných starších knih, protože dvě knihy, které získaly český překlad, se již nedají vůbec sehnat. Ovšem dá se zauvažovat i nad Delphiinýma jinýma knihama, jelikož jich sama doposud napsala deset. Podle jejích knih byly natočeny již tři filmy - Les heures souterraines, No et moi a Podle skutečného příběhu. 



Delphine byla nadšená z toho, kolik mladých lidí u nás čte její knihy. Ve Francii ji čtou spíše starší generace. Sama čerpá náměty ze svého života. Dle jejích slov je to její způsob terapie. Kdyby si zašla na terapii k odborníkovi, tak by neměla tendenci si "strup" neustále strhávat, což dělá pokaždé, když napíše knihu.
Celá akce trvala zhruba hodinku, poté nastala autogramiáda. Mezi lidmi panovala veselá a příjemná atmosféra. Kromě připravených otázek padlo i několik dotazů z publika. 


Na úterní akci v Luxoru jsem se velmi těšila. Od autorky jsem doposud nic nečetla, ale rozhodně to MUSÍM napravit co nejdříve. Všichni přítomní mi její knihy velmi chválily. Sama vlastním její tři poslední vydané knihy v Čechách. Tyto knihy jsem si také nechala podepsat. Níže vám přikládám fotografie z celé akce. 





↓ FOTOGALERIE Z AKCE NÍŽE 

Šéfredaktor Odeonu Jindřich Jůzl, Delphine de Vigan a Kateřina Svátková (překladatelka)


Olivka natáčí stories


Sdílení na sociálních sítích v přímém přenosu
Valča ze Začítárny dorazila a pro autorku měla dotaz ve francouzštině


Fronta na podpis

Terka, Pája a Káťa jsou nadšené ze setkání s autorkou (pokud je nesledujete, šupky dupky začít)
Díky Mai mám taky fotku s autorkou :-) 

8 komentářů

  1. Pěkný článek. Také jsem přemýšlela, že se na autogramiádu autorky vydám, ale zatím jsem od ní žádnou knihu nečetla. Stále přemýšlím, se kterým příběhem začít a nemůžu se rozhodnout. :) Nejvíce mě však lákají Pouta, tak uvidím, kdy se k nim dostanu... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, Šárko <3 Autorka byla moc milá a já jsem moc ráda, že jsem na akci šla. Od autorky jsem doposud nic nečetla, ale na všechny, co mám doma, se moc těším :-) Určitě zkus nějakou knihu od autorky :-) Někde probíhala soutěž o její podepsanou knihu, tak se zkus zúčastnit :)

      Vymazat
  2. Pěkný článek, mám tyhle fotografie z besed moc ráda. Když tam člověk nemůže být, tak jakoby tam byl :-) Autorku neznám, ale už jí projíždím na databázi :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc <3 Také mám ráda podobné články a hlavně fotky :-) Jsem ráda, že jsem se ti trefila do noty :-)

      Vymazat
  3. Povedený článek Sabi! Celkový den se nám krásně vydařil ♥ Autorka je moc milá a příjemná, nemůžu se dočkat jak se na jednu z její knih vrhnu, těším se i na film! ♥

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mai, takový den bychom si měly dělat častěji <3 Jen s těmi autory to asi nenaplánujeme :D :D Ale o pár, který bych u nás potřebovala, bych věděla :D

      Vymazat
  4. To jsem netušila, že podle jejích knih byly natočené filmy! :D
    I já jsem od autorky ještě nic nečetla, ale rozhodně bych chtěla, třeba Pouta mě zaujaly, nebo Ani později, ani jinde! Musím se mrknout na autorku u nás v knihovně! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mrkni a dej vědět, co jsi objevila :-) Také jsem nevěděla o filmech - dočetla jsem o jednom, jehož projekce proběhla den po této autogramiádě. Musela jsem si to dogooglit :-) Je škoda, že se o tom vůbec neví, a že se u nás nevysílají :-(

      Vymazat

Albatros