Book club: Sběratel sněhu

BOOK CLUB | SETKÁNÍ S AUTOREM | POVÍDÁNÍ NAD KNIHOU 


Ahoj všichni!

Poslední říjnový den proběhl další Book club, který se poprvé konal v 1. Podzemním antikvariátu. V krásném knižním prostředí se nás sešlo kolem dvaceti zapálených čtenářů, kteří nad sklenkou vínka rádi poseděli a užili si příjemné atmosféry, které byl večer plný. Společně jsme tentokrát četli knihu Sběratel sněhu od českého spisovatele Jana Štiftera
Dva dny před Book clubem jsem dočetla knihu Sběratel sněhu, recenzi na knihu si můžete přečíst ZDE. Kniha se mi velmi líbila, takže jsem se na autora těšila. Setkání proběhlo ve velmi příjemném prostředí antikvariátu, který jsem navštívila poprvé. Před začátkem celé akce jsme si všichni důkladně prošli police a prohlédli si knihy, které hledají nový domov. 


Myslím, že pořádat knižní setkání v prostředí plném knih byl skvělý nápad. Až na nepohodlné židle, ze kterých nás po dvou hodinách bolel zadek se vše zvládlo na jedničku. 

Jan Štifter je velmi sympatický a zábavný člověk, kterého jsem si moc ráda vyslechla. Kniha Sběratel sněhu není jeho prvotina - napsal již dvě knihy, které vypráví o vedlejších postavách ze Sběratele sněhu. 

Osobně mám ráda knihy psané retrospektivou nebo vyprávěny tak, že se postupně celý příběh skládá do sebe. Proto mi také kniha Jana Štiflera sedla a líbila se mi. Sice jsem byla na začátku četby zoufalá z obrovského množství postav, ale brzy jsem si zvykla. 

Jan ve své knize vychází ze skutečných událostí. Kromě průzkumu a informací od svých známých a přátel čerpá také ze svého života. Jeho dědeček byl němec a babička češka, takže si po válce prošli nepříjemným obdobím. Štvala vás postava Renaty? Přišlo vám, že její vtípky by nikdo neužil? Jste na omylu! Sám autor přiznal, že mnoho z jejích nápadů chtěl sám vyzkoušet na své ženě. Neprošlo to. 

Jan přiznal že duchy nevidí, ale podotkl, že lidé v jeho okolí ducha viděli. Za mě jeden z nejlepších Book clubů.


Touto cestou ještě jednou moc děkuji Jakubovi z Book´s calling za pozvání. 


Kamča a Terka čekají na podpis

Autogramiáda v plném proudu

Díky Káje (Penny and books) máme všichni podpis bílým fixem!

Žádné komentáře

Albatros