Recenze - Mickeyho nejkrásnější pohádky

Kultovní příběhy nejslavnějšího myšáka v historii. Mickey Mouse od Walta Disney


Autor: Walt Disney
Orig. název: Mickey´s 90th De Luxe Treasury
Pořadí v sérii: #-
Rok: 2018, v ČR: 2018
Počet stran: 192
Nakladatelství: Egmont
Překlad: Barbora Vybíralová
Moje hodnocení: ✶✶✶✶✶

Zažijte s legendárním myšákem jeho nejslavnější dobrodružství! Chopte se kormidla parníku Willie, utkejte se po boku statečného krejčíka Mickeyho s obrem, vyzkoušejte si službu u slavného čaroděje nebo vyšplhejte po fazolovém stonku vysoko do oblak. Vydejte se na neobyčejnou cestu s Mickeyho klasickými příběhy, plnými fantazie a dobrodružství, jimiž se malý myšák navždy zapsal do historie.

"Doufám jen, že nezapomeneme na jediné... že na počátku toho všeho byl myšák."

Walt Disney


OBÁLKA A GRAFICKÉ ZPRACOVÁNÍ:
Jednoduchá bílá obálka s ilustrací Mickeyho a vazba v hardbacku. Myslím, že tato jednoduchá obálka na první pohled zaujme všechny Mickeyho příznivce. V knize je navíc velká řada obrázků - od těch původních retro až po ty nejnovější.

MOJE HODNOCENÍ:
Kdo by neznal nezbedného myšáka Mickeyho? Už od nepaměti jsem měla vlastního plyšáka Mickeyho, který se řadil mezi mé nejoblíbenější. V dospělosti se má slabost pro tohoto hrdinu prohloubila, takže když jsem zjistila, že vyjde tato kniha, věděla jsem, že ji musím mít.  

Mickey není jen postavička, která poslední týdny zdobí nejeden obchod. Víte čím tento myšák  vlastně učaroval svět? Mickey se totiž objevil ve vůbec prvním animovaném zvukovém filmu. Bylo to v roce 1928 a Disney si tím splnil svůj dávný sen. 

Mickeyho nejkrásnější pohádky vyšla ku příležitosti 90.narozenin myšáka a jsem moc ráda, že se dočkala i českého vydání. Být dítě, kniha by mě rozhodně nadchla, jelikož je plná krásných a barevných kreseb. Dospělým to naopak jejich dětství připomene, proto si myslím, že si cestu k této knize najde opravdu každý. Samozřejmě, že jsem částečně ovlivněná svou láskou k této postavičce, na druhou stranu musím pochválit krásné a přehledné zpracování. 


Kniha je v příjemném harbacku na křídovém papíru opravdu vymazlená a působí skutečně prémiovým dojmem. Tato sbírka nejznámějších pohádek obsahuje 8 příběhů seřazených od nejstarších po ty moderní. Jako první se nám představuje příběh s názvem Parník Willie, která je právě onou první animovanou zvukovou podívanou. Dodnes ji můžeme vidět jako součást znělky filmů z produkce Walta Disneyho. 



Mezi další slavné příběhy patří pohádka Čarodějův učeň, kde Mickey představuje malého pomocníka slavného čaroděje. Mickey si toužil vyzkoušet, jaké to je býti čarodějem, a tak si v nestřeženém okamžiku vyzkoušel čarodějův kouzelný klobouk. Mickeyho unavovalo neustálé uklízení, proto nelenil a okamžitě se pustil do kouzlení. Jeho očarované koště v počátku pracovalo dobře, ale zanedlouho se mu vymklo kontrole. 

Mickey se objevil také ve vánočním příběhu, a to v kouzelné Vánoční koledě. Příběh nese název Mickeyho vánoční koleda a v tomto příběhu se představují další známí hrdinové jako je Kačer Donald nebo strýček Skrblík. Zkrácené vyprávění této nesmrtelné klasiky se objevilo také v roce 1983 a vysloužilo si nominaci na Oscara. 


Dalšími příběhy jsou
Ples ve stodole, Mickey čistí pendlovky, Statečný krejčík, Mickey a kouzelné fazole nebo Princ a chuďas, o kterých se nebudu více rozepisovat. 


Během čtení této knihy jsem se dozvěděla hodně nového a zajímavého. Mickey není jen myšák, ale je to kultovní Disney postavička, která má svou historii. Právě díky této knize jsem se o něm dozvěděla více. Z tohoto důvodu knihu doporučuji také sběratelům či fanouškům klasických Disney příběhů, protože vám dá víc než jen pohádky. 

Čtení Mickeyho nejkrásnějších pohádek jsem si moc užila. Polovinu příběhů jsem neznala, takže jsem ráda, že mi kniha rozšířila obzory. Knihu mohu ze srdce doporučit. Co vy a Myšák Mickey? 





Žádné komentáře

Albatros