Kalendář: Atticus v Praze

AUTOGRAMIÁDA | ČTENÍ BÁSNÍ | ATTICUS | POEZIE


Ahoj všichni!

v sobotu 1. prosince proběhla autogramiáda a beseda nejtajemnějšího básníka Instagramu v pražském Luxoru na Václavském náměstí. Od Atticuse letos v češtině vyšla kniha Láskou ji nespoutáš. Setkání s Atticusem se rozhodně řadí k mým nejsilnějším knihomolským zážitkům letošního roku!




Tajemný Atticus přijel do Prahy poslední listopadový den a kromě zmiňované autogramiády měl na programu také účast na Czech Social Awards. Původně se autogramiáda měla konat právě v hotelu Hilton, ale nakonec to hotel musel odmítnout. Z tohoto důvodu se autogramiáda přesunula do Paláce knih Luxor. 

Velmi mě překvapilo, že si Luxor nepotrpěl na reklamu. Atticus byl bezesporu jednou z nejvýznamnějších autorských návštěv, kteří měli v Luxoru svou autogramiádu a knihkupectví nemělo nikde vývěsku, že se toho dne koná autogramiáda. Místo toho hned u vchodu byl obrovský bilboard na Patrika Hartla. 

Akce byla ohlášena dost na poslední chvíli, ale i tak mi přijde, že knihkupectví nalákalo jen malou skupinku lidí, než kteří by na akci skutečně dorazili. Ovšem i tak se akce účastnilo neskutečné množství lidí. Celou akci vedla paní z Luxoru (možná moderátorka), bohužel netuším její jméno. 


Atticus přistoupil k nadšenému publiku ve své věhlasné masce a celá akce byla započata. Po pár minutách zavtipkoval, že si sundá svou masku a opravdu si ji odložil. Ovšem pod vrchní maskou měl ještě druhou. Atticus nejprve řekl pár slov, poté začal číst své básně postupně ze svých knih, nejprve Love her wild a poté The dark between stars. 

Verše Atticuse jsem si hodně oblíbila, ale slyšet je z úst svého tvůrce byl neskutečný zážitek! Opravdu jsem si akci nesmírně užila! Atticus je velký šprýmař a zároveň neskutečný romantik. Jeho první kniha jsou verše určené pro jednu ženu. Nikdo nezná jeho pravou identitu, ale co jeho rodina? Ta ji dlouhý čas také neznala. 

A POZOR! Atticus nám sdělil, že právě podepsal smlouvu na třetí knihu! Takže jakmile vyjde, hned pro ni běžím do knihkupectví. 

Po autorském čtení nastal čas na otázky. Byla jsem mile překvapena, jak se návštěvníci pilně zapojili a na autora měli připravenou nejednu otázku. Atticus mile všem odpověděl a poté nastal čas na autogramiádu. S každým prohodil pár slov, objal ho, podepsal se mu a na závěr se s každým ještě vyfotil. Atticus není žádná nafoukaná hvězda, naopak! Alespoň podle toho, jak s námi se všemi mluvil, byl nesmírně milý. Dokonce se jedna fanynka přiznala, že také píše poezii a Atticues hned zajímalo víc. 

Kromě toho s sebou navíc přivezl i svůj merch! Přivezl také svou nejnovější mikinu, kterou prodával za tisíc korun! Sice to je vysoká cena, ale mikina je opravdu krásná a pokud byste si ji chtěli objednat z internetu, hodně byste si připlatili. Bohužel jsem svou šanci propásla, ale i tak mi to nevzalo úsměv z tváře.


Ze setkání s Atticusem jsem nesmírně nadšená a jsem moc ráda, že jsem mohla dorazit a nechat si podepsat obě jeho knihy. Co vy, četli jste alespoň jednu z jeho sbírek? Zajímá vás anglická poezie? 



3 komentáře

  1. Ešte som nečítala celú knihu Láskou ji nespoutáš ale niečo som predsa si prečítala a úžasne.Keby to bývam v Čechách určite si to nenechám ujsť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je škoda, že nezavítal také k vám :-( Yoli pořádá soutěž o podepsané výtisky, tak zkus své štěstí :-)

      Vymazat
    2. Súťaž bohužiaľ bola len pre vašu krajinu. Nevadí,hádam raz zavíta :)

      Vymazat

Albatros