Mé vánoční TBR na prosinec

Na jaké knihy se chystám v prosinci a co budu číst přes Vánoce? 



Ahoj všichni!

mám tu pro Vás první vánoční článek. V následujících dnech se pro vás budu snažit alespoň obden vydávat buď vánoční články, nebo minimálně recenze. Dnes bych vám ráda ukázala knihy, které se chystám číst v prosinci a přes Vánoce. Co vy? Dáváte si také nějaké čtecí plány nebo to necháváte náhodě? 





Obchody už se nějaký čas choulí do vánočních výzdob, televize nabízí samou štědrovečerní nabídku a obchodní řetězce se přetahují o slevy. Upřímně sama dostávám vánoční náladu až v prosinci. Miluji Vánoce ale abych na vánoční výzdobu narážela už od října, to je na mě moc.


Máme polovinu prosince a stále nějak čekám na tu pravou vánoční náladu - bohužel. Jednou za pár let se mi stane, že ta pravá vánoční nálada nepřijde, nebo přijde den po vánocích. Jak to máte vy? Také jste někdy bez nálady? 

Nikdy si nedávám pevný list toho, co budu číst, protože se znám a někdy to zkrátka nejde, jet přesně podle daného listu. Čtu podle priorit ale snažím se je řadit podle toho, na co mám v danou chvíli větší náladu a chuť. Například si nedovedu představit, že bych za sebou četla celý měsíc pouze psychothrillery. Musím žánry střídat, bez toho to bohužel nejde. 


Teď, v polovině prosince se ale chci vrhnout na vánoční knihy. A na jaké se rozhodně chystám? Rozhodně neminu knihu Posmrtný život Holly Chaseové, kterou jsem si pořídila v říjnu po Humbooku. Kniha je takovým převyprávěním na Vánoční koledu, kterou absolutně miluju a moc vám ji doporučuji. Recenzi na Vánoční koledu najdete ZDE.


Vloni jsem od Ježíška dostala knihu Vánoce v Paříži od Mandy Baggot, kterou jsem si schovávala na Vánoce. Věřím, že se bude jednat o romantickou knihu z krásného prostředí Paříže. Anotaci na tuto i všechny ostatní vánoční knihy najdete v dalším článku :-) 

Feyre a Rhysanda mám v oblibě. Série Dvůr trnů a růží je u mě trochu na houpačce, přesto, že se třetí díl absolutně nepovedl, miluju první dva díly. Proto si na Vánoce schovávám vánoční novelku se svými oblíbenými postavami a doufám, že mě novelka nezklame tolik, jako třetí díl. Četli jste už novelku? Nebo si ji také schováváte na Vánoce? 

Další knihu, kterou si šetřím na Vánoce je Hygge a polibky, do které jsem se zamilovala díky nádherné obálce. Letos ji vydalo nakladatelství Jota a nesmírně se na ni těším. Poslední knihu s vánoční tématikou tady mám Lásku a jiná vykolejení, což je novinka od Yoli a má nádhernou obálku. Anotace zní skvěle a Kája z Penny and books ji moc doporučuje, takže věřím, že bude skvělá!


Jaké jsou vaše vánoční čtecí plány? Dejte mi vědět, co říkáte na můj výběr, do které bych se měla pustit hned a do které později. Užívejte advent! 

1 komentář

  1. Hyggie polibky máju fakt krásnu obálku už som na ňu pozerala keď ju Irenka ukazovala vo videu.Ja tiež nemám nejako pocit že sa blížia sviatky a nemám proste vianočnú náladu.Možno keď si zasadnem ku telke a pustím si moje obľúbené filmy ktoré u mňa patria k Vianociam tak to príde.Keď sa pozriem von tak vôbec nemám pocit že by mali prísť vianoce.Ja budem pred štedrým dňom čítať Vianočnú koledu,ako každý rok a v januári klasika Medený jezdec,to už sa mňa pomaly stáva tradicia že ju vždy čítam na začiatku roka.Mám tu knihu Nech sneží,takže sa možno konečne do nej pustím :)

    OdpovědětVymazat

Albatros