Recenze - Co je nového, kotě?


Autor: Alexandra Potter
Orig. název: What´s new, Pussicat
Pořadí v sérii: #-
Rok: 200, v ČR
Počet stran: 256
Nakladatelství: Kristián
Překlad: Denisa jr. Novotná


"Co bys udělala, kdyby tě tvůj přítel po desetiletém vztahu požádal o ruku? Zavýskla ano, popadla prsten s diamantem a předplatila si časopis Nevěsta? Nebo zpanikařila a uvědomila si, že je nejvyšší čas zmizet?
Delila dospěla k velkému rozhodnutí. Sebere psa Tlusťocha, sbírku desek od Toma Jonese a opouští jak svého přítele Lennyho, tak i nudný Bradford a vrhá se do víru velkoměsta. Náhodné setkání s televizním produkčním Charliem ji zavede přímo do Notting Hillu, kde potkává výstřední Vivienne a jejího kamaráda Sama, dobrosrdečného provozovatele místní kavárny.
Deliliny sny se začínají plnit. Bydlí v luxusním bytě, přes den nakupuje oblečení od módních návrhářů a večer vymetá nóbl restaurace. Nachází novou lásku a nový život. Najde ale i samu sebe?"


Delila je mladá žena, která dostane od svého přítele nabídku k sňatku. Sama ale cítí, že to není nejlepší nápad. Ve vztahu není šťastná. Náhodně se v nemocnici setkává s televizním produkčním Charliem. Krásným, bohatým, urostlým, mladým a neodolatelným Charliem, který ji zcela okouzlí. Do nemocnice ji přivedla "nehoda". Zkoušela si zásnubní prsten, který ale nechtěla, a ten jí uvíznul na prstu. Zavolala si sanitku pro první pomoc. Toto mě neskutečně pobavilo. Smozřejmě je to absurdní ale v ten moment to znělo vtipně.
Charlieho nezná, ale jen s jeho vizitkou a odhodláním znenadání sbalí své věci, psa a odjíždí do cizího města, kde on bydlí.

Hned na začátku ji provázejí různé komlikace, např. okradení. Zoufalá Delila se seznamuje s milým Samem, který jí pomůžu sehnat noclech, u jeho kamarádky Viviany. Z nich dvou se posléze stávají skvělé kámošky.
Delila si najde práci a v okamžiku, kdy si myslí, že už nikdy Charlieho nenajde, na něj narazí. Začíná se velký románek. Delila je jím okouzlená ale tato pohádka má své mouchy, které Delila musí objevit a pochopit.


MOJE HODNOCENÍ:
Na tuto knihu jsem se velmi těšila. Je to vlastně druhá kniha, kterou jsem od této autorky chtěla. První byla Já a pan Darcy. Ale Co je nového, kotě? byla první, co jsem od Alexandry přečetla. Kniha má hezkou obálku, která zaujme hned na první pohled. Děj je psaný z pozice Delily a první kapitola je ze současnosti, pak vypráví celý příběh a na konci se vracíme na začátek první kapitoly. Takže retrospektiva.
Autorka to napsala tak, že dlouho není jasné, kdo je ten dobrý a kdo zlý. I když vlastně všichni jsou kladní. Ke konci již bylo jasné, jak kniha dopadne, tak stejně se dobře četla. Místama byla vtipná a rozhodně člověka neurazí.
Je to idealizované ale pro toho, kdo si chce jen tak oddechnout a nepřemýšlet, je to ideální. Mně se líbila.

80%

Žádné komentáře

Albatros