Recenze - Vesnice

 Záhadné zmizení tří chlapců snad po letech najde rozluštění


Autor: Kristýna Trpková
Série: Laura Linhartová a Adam Beneš
Pořadí: #2
Rok: 2022
Počet stran: 288
Nakladatelství: Kalibr
Moje hodnocení: ✶✶✶

V polích nedaleko obce Lipová jsou objeveny lidské ostatky. S největší pravděpodobností patří jednomu z pohřešovaných dětí, které zde během uplynulých let beze stopy zmizely. Nejenže vše nasvědčuje tomu, že chlapec byl dlouhé roky vězněn někde bez přístupu na denní světlo, dokonce se zdá, že se i navzdory rozsáhlému pátrání a nejrůznějším hypotézám policistů vesnici nikdy neopustil. Kriminální komisařka Laura Linhartová a její kolega Adam Beneš znovu otevírají dávno odložený případ a pouštějí se do dalšího napínavého vyšetřování. Je možné, že se pachatel ukrývá mezi zdejšími obyvateli? A existuje naděje, že jsou zbylé dvě děti ještě naživu?

POSTAVY:
Laura Linhartová - komisařka z oddělení násilné trestné činnosti, v tomto díle si sáhne na dno
Adam Beneš - tvoří s Laurou skvělý tým, Adam je šprýmař a rád si užívá ženské přítomnosti

OBÁLKA:
Obálky knih Kristýny Trpkové k sobě pěkně ladí, ale také ladí ke svým příběhům. Tři ptáci na obálce krásně symbolizují tři ztracené chlapce. Je mi velkou ctí, že můj názor na první knihu z této série byl otištěn na zadní straně knihy hned jako první. 


MOJE HODNOCENÍ:
Vloni se ke mně dostala první kniha z této série a já se jí nechala pohltit. Když jsem slyšela první zmínky o dalším díle, byla jsem nadšená a natěšená. Druhá kniha se ke mně dostala stejně jako první, díky samotné autorce, která mě oslovila. A já vám už teď můžu říct, že tohle bylo opět skvělé!

Jestli jsem o Stvůře říkala, jak byla děsivá, o Vesnici to platí dvojnásob. Laura a Adam jsou tentokrát předvoláni do obce Lipová, kde jsou objeveny lidské ostatky. Na první pohled to vypadá, že se jedná o tělo dítěte, čímž první domněnky hrdiny přivádí k několik let starým případům zmizení tří malých chlapců. 

Zaslouží si spravedlnost, zaslouží si, aby o nich lidé věděli a mluvili o nich. Zaslouží si, aby jejich rodiče poznali pravdu o tom, co se jim přihodilo.

Jakmile jde v nějaké detektivce nebo thrilleru o zločinu s dětmi, je to samo o sobě bolestné čtení. O to více obdivuji autorku, trojnásobnou maminku malých dětí, že se podobného tématu chopila. Navíc se případ velmi dotýká i hlavní hrdinky Laury, jejíž osobní dějová linka je v tomto příběhu velmi silná a podstatná. 

Druhý díl má kromě silné detektivní zápletky i důležitou osobní linku hlavní vyšetřovatelky Laury. Dozvídáme se její tajemství, které ji velmi tíží. Také nás autorka pustí do minulosti vyšetřovatelky, a nechybí ani romantická linka, která je zcela přirozená a bolestivá. Netrpělivě vyhlížím další díl a jsem zvědavá, kam se Lauřin život bude dál vyvíjet. 

Zastával názor, že jídlo nemůže jen dobře chutnat, musí i dobře vypadat, protože člověk - jak je známo - jí i očima.

Vesnice je skvěle napsaná detektivka, která vám postaví chlupy. Autorka opět ukázala, že má skvělé vyjadřovací schopnosti a smysl pro detail, ovšem připravte se na opravdu temnou atmosféru.  Po celou dobu čtení jsem naprosto netušila, kdo za zločinem stojí. Stejně jako hrdinové jsem tápala ve tmě, a nedokázala si byť jen tipnout, kdo by za vším mohl stát, a co se klukům vlastně přihodilo. 

A co říkám na samotný závěr? Jeden velký aplaus, jsem nadšená tím, jak to celé nakonec dopadlo. Čtenář sice nedostane všechny odpovědi, ale je to přesně jako v životě. A to se mi moc líbí. Pokud jste doposud nečetli ani jednu z autorčiných knih, pak vám je rozhodně doporučuji. Není potřeba dodržet správné pořadí, můžete knihy číst i samostatně. Doporučuji fanouškům thrillerů a detektivek. A já už se nemůžu dočkat třetího dílu! 

Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji samotné autorce

Žádné komentáře

Albatros