Svatební plánování - Určení datumu a místa

Svatební přípravy vrcholí


Ahoj čtenáři,

v poslední době je má aktivita více než špatná, a to z jednoho prostého důvodu - už za několik dní se ze mě stane mladá paní. Svatební přípravy v době covidové nejsou úplně jednoduché, dost věcí se zařizovalo narychlo a nebo jen čistě online. A níže vám chci o tom popovídat :)


Můj Ráďa mě požádal o ruku v dubnu 2020 s tím, že se budeme brát o rok a něco později. Věřil, že více času na svatbu budeme mít, tím lépe. Situace s covidem se přeci urovná a my budeme v roce 2021 žít normálně. Nestalo se tak, ale svatbu plánujeme podle původního plánu. 

Datum, místo a seznam svatebních hostů

Jako první, co jsme začali řešit bylo datum a místo, a počet lidí, které zveme na svatbu. Orientační počet lidí je nezbytný, protože se vás na každém místě hned ptají, kdy a kolik lidí budete mít. Je to prostá otázka, jelikož ne každé místo je vhodné vzhledem ke kapacitám. Takže pokud se chystáte plánovat svatbu, určitě si nejprve dejte dohromady toto. Svatební místo jsme vybírali poměrně krátce, jelikož jsme na našem místě již jednou na svatbě byli. Rádovi se toto místo opravdu velmi líbilo a splňovalo všechno, co jsme od místa chtěli. Já původně chtěla stodolu, což je v současné době velmi moderní, ale upřímně, když jsem viděla ty ceny, šla jsem do kolen. Navíc pronájem stodoly je pouze holé místo a vy všechno, včetně jakéhokoliv cateringu si musíte zařídit sami. 

O svatebním místě se vám rozepíši v příštím článku. Ano, chápete správně. Ze svatby bude článkový speciál :) Takže se tu s vámi podělím o všechny dojmy a pocity z plánování a svatby. Třeba si tu nějaká nevěsta přijde na tipy na vlastní svatbu. 


Podle čeho jsme vybírali naše datum 31. července? Vlastně zcela náhodně. Snoubencův svědek žije v současné době v Americe a na letošní léto má v Česku ještě jednu svatbu mimo nás. Takže jsme se museli přizpůsobit jemu a naplánovat to pěkně za sebou. 

Co právě teď řešíme?

Vdávám se přesně za 11 dní, což je neuvěřitelně blízko a ani náhodou nemůžu říct, že bych měla nohy nahoře. V současné době pracuji na svatebních novinách, o kterých bude samozřejmě samostatný článek. Dále jsme v kontaktu s floristkou nebo cukrářkou a ladíme detaily. Rozhodně si nemyslete, že si v přípravách domluvíte jednu schůzku s každým dodavatelem a máte vyhráno, tak to bohužel nefunguje. Pokud si  nedomluvíte tedy koordinátorku. Já sama jsem nesmírně vděčná mému Královskému svatebnímu diáři, bez nějž bych byla naprosto v koncích. O něm si můžete přečíst v článku ZDE



2 komentáře

Albatros