Yoli narozeniny 2020

Již 6 let na křídlech příběhů


Ahoj všichni, 
rok se s rokem sešel a naše milé nakladatelství Yoli oslavilo v úterý 3.března své 6. narozeniny. Oslava byla veselá a nesmírně povedená. Stejně jako v předchozích letech se konala v Café Kampus v Praze. Nakladatelství pozvalo nejen své blogery a redaktory, ale také dalo do soutěže několik vstupů, aby se akce směli zúčastnit i jeho věrní čtenáři. Štěstí se tak usmálo tuším na deset fanoušků.
Terka, Pája a Kája s mou maličkostí

Oslav Yoli narozenin jsem se zúčastnila již potřetí, takže se pro mě jedná o velmi milou a příjemnou tradici
. Každý rok se na tuto akci nesmírně těším.

Moderování se chopili sehraní Radek Blažek a Karolína Skácelová alias Penny and books. Hned v úvodu nás seznámili s tím, co nás během pozdního odpoledne čeká. Nejprve si pro nás připravili představení dárečků, které jsme každý hned při příchodu dostali. Čekala na nás kniha Všechny malé zázraky, která nyní ku příležitosti vydání filmu znovu vyšla s filmovou obálkou. Sama mám doma i první vydání a stále jsem si nenašla čas si knihu přečíst. Já vím, jsem hrozná ostuda. Druhá kniha, kterou také každý dostal byla novinka Co jsme si nikdy neřekli. Tato kniha zní podle anotace opravdu slibně. Tento víkend, tedy 13.-15.března bude společné čtení na Yoli, a pokud čas dá, ráda se také zapojím.

Dále jsme každý dostali merch Yoli - propisku, bloček a záložku, jejíž grafiku má na svědomí skvělá Markét z mlovesreading. Potom jsme se také dozvěděli, jaké pecky budou u Yoli v letošním roce vycházet, a víte co? Máte se opravdu na co těšit! Vyjdou letos dvě nové knihy od Colleen Hoover - Verity a Regretting you, dále se můžete těšit novou sbírku od Atticuse Pravda o zázracích, Teď je řada na mě od Angie Thomas (Vypálená nenávist), poslední díl ze série Smrtka nebo premiéry jako Red, white and royal blue. Letos se také můžete těšit na návrat Rainbow Rowell s knihou Wayward son. Tak co, vybrali jste si?

Páju nový titul Yoli velmi zaujal

Všichni už jistě netrpělivě očekáváte, jaká pětice titulů byla za v roce 2019 nejprodávanější. Tak se pojďme podívat:
5. Sucho
3. Koláčky a spiklenci
2. Nimbus
1. After polibek

Neal Shusterman za loňský rok zabodoval hned se dvěma knihami. Navíc si obhájil své druhé místo z loňského roku. The Addair z loňského čtvrtého místa přešel na bronzový schod. Navíc vloni napsal ještě další knihu Na kraj světa a nyní pilně pracuje na třetím díle Muffina a čaje. Což mi připomíná, že jsem asi taky jediná na planetě, která ho ještě nečetla. Letos rozhodně napravím.

Radek a narozeninový dort
Stejně jako minulý rok následoval také test znalostí Yoli a po loňském fiasku jsem docela zabodovala. Test byl lehčí ale i tak jsem si ověřila, že se znalostmi nejsem zcela na špici. Jídlo i pití bylo jako každý rok výborné. A samozřejmě nechyběl ani božský dort. Zkrátka a dobře to byla skvělá akce ze které jsem si domů odnesla především příjemné zážitky. Pokud budete mít v budoucnu možnost zúčastnit se, rozhodně neváhejte. Stojí to za to! 

Letos se můžeme těšit na setkání na Světu knihy, dalších Yoli piknicích a na podzim na Humbooku. A když to dobře dopadne, mohl by být mezi jedním ze zahraničních hostů také některý z autorů z Yoli. Tak držte palce a snad to dopadne! 

↓FOTOGALERIE↓

Bylo o nás opravdu dobře postaráno

Sešlo se nás opravdu dost

Kája alias Penny and books
Nové vydání knihy Všechny malé zázraky s filmovou obálkou
Horká novinka

Motýlkový dort

Barča, Míša a naše sladké pozadí

Doufám, že znáte Lucku, pokud ne, koukněte na její profil


3 komentáře

  1. To musel být super zážitek a věřím, že v současné situaci na něho o to více vzpomínáš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi na něj teď vzpomínám a jsem ráda, že aspoň tahle akce se stihla uskutečnit :-) Dost mě mrzí Svět knihy :( Ale na druhou stranu si to určitě užijeme víc za rok :-)

      Vymazat

Albatros