Mé doporučení na vánoční filmy

Mé doporučení na filmy s vánoční tematikou


Ahoj čtenáři!

Vánoční čas mám beze sporu spojený také s filmovými příběhy, které se také objevují na televizních obrazovkách. Ovšem už nějaký ten pátek raději vyhledávám vlastní program, než ten který je mi nucený a zaplněný reklamou. Docela paradox, když v reklamě pracuji, že? 
Bez jakých filmových příběhů si nedovedu představit Vánoce? Pojďme se na ně podívat!

Bez jaké pohádky se neobejdu na Štědrý den a jaké pohádky jsou pro mě vánoční srdcovky se dočtete v článku zde

Už jako malá holčička si pamatuji, že v čase předvánočním a vánočním se na televizních obrazovkách objevovala tzv. popelka pro dospělé neboli Pretty woman. Tento krásný romantický film s hvězdným obsazením vám rozhodně mohu jen doporučit a věřím, že ho všichni stejně už znáte. 

Sám doma je už téměř povinností, alespoň co se týče prvních dvou filmů, které rozhodně patří k tomu nejlepšímu z žánru komedie. Příhody Kevina a Mokrých banditů vám způsobí bolest břicha. Druhým vedlejším účinkem může být dvojitá kontrola ať se jedná o balení nebo kontrolu zamčených dveří. 

Láska nebeská, další klasický ale sakra dlouhý film, který vám jistě ukáže kouzlo Vánoc. Láska je všude kolem nás, jak zní překlad titulní písně tohoto filmu. Hvězdné obsazení, spousta příběhů a Vánoční New York! Tento film jsem si zamilovala až vloni v lockdownu, kdy jsem měla možnost si ho pořádně a v klidu celý vychutnat. Těším se na dance party v podání Hugha Granta. 

Pokud hledáte kouzelnou romanci a nevadí vám starší filmový kousek, tak vám doporučuji film Srdce k pronájmutí, který naleznete online na internetu. Tento americký film je z roku 1997 a na našich obrazovkách se roky objevoval. Maminka malé holčičky Zoey se rozhodne pomoci svému šéfovi k uskutečnění velkého obchodu a přijme jeho nabídku, že jeden víkend bude hrát se Zoey jeho rodinu. Ovšem jak tomu tak bývá z víkendu se stane delší čas a hra musí pokračovat. Kouzelný vánoční příběh, který rozhodně musíte vidět


Grinch alá nezapomenutelný Jim Carey, to je další podívaná, která už prostě patří k Vánocům. Sama jsem Grinche viděla poprvé až před pár lety, do té doby jsem ho nikdy neviděla celý. Je to pěkný a kultovní kousek, ale zase nemůžu říct, že bych film milovala nejvíc na světě. 

Vánoční koleda je můj nejoblíbenější vánoční příběh, který je jak pohádkou, tak silným poučením pro dospělé. Zkrátka dítko nebo dospělí jakéhokoliv věku si v něm najdou to své. Moc doporučuji animované zpracování od Walta Disneyho s Jimem Carreym. Ovšem také doporučuji půlhodinkovou podívanou s mými oblíbenými postavičkami z filmů Walta Disneyho Mickeym Mousem, Kačerem Donaldem a dalšími, která nese název Mickeyho vánoční koleda

Dalším romantickým starším kouskem je film Zatímco jsi spal. Sandra Bullock v úloze Lucy zachrání muže, kterého každý den vídá ale nikdy s ním nemluvila. Před doktory pronese, že je jeho snoubenka aby zjistila, jaký je jeho zdravotní stav. Jenže se u toho nachomýtne i jeho rodina a problém je na střeše. Další milý filmík, který ve vás rozhodně vyvolá vánoční náladu

Vloni jsem objevila kultovní americký film, který si zamilují všichni fanoušci Vánoční koledy. Jedná se o Život je krásný z roku 1946 a tento film vypráví příběh jednoho chlapce George, který v dětství zažíval krušné chvilky. Dospěl a jeho čestná povaha mu zabrání, aby se vydal za splněním svého snu. I přesto ale najde svou životní lásku. Ale když se zdá, že je všechno jen krásné, objeví se problémy a George se ocitá v depresi. Je natolik zoufalí, že už ani nechce žít. A v ten okamžik potkává svého strážného anděla. 

Na jaký vánoční film jsem vás nalákala? A který je naopak váš nejoblíbenější? Napište mi prosím do komentářů

Žádné komentáře

Albatros