Svět knihy 2019 - co si rozhodně nenechám ujít!

Zajímavé besedy | autogramiády | tipy, co neprošvihnout na Světě knihy 2019


Ahoj všichni!
Svět knihy startuje již dnes 9.května na pražském Výstaviště Holešovice. Já se tohoto knižního svátku účastním již potřetí a přitom poprvé jedu na dva dny - pátek a sobota. Jako každý rok jsem pečlivě prostudovala program a sepsala si, co nemíním zmeškat. Besedy, autogramiády, slevy. To vše se dočtete v článku níže :-) 

Proč vyrazit na Svět knihy? 

Milujete knihy, slevy, besedy a autogramiády? Zároveň se rádi projdete mezi jednotlivými stánky a případně potkáte někoho, kdo knihy miluje stejně jako vy? Pak to rozhodně nesmíte zmeškat! Veletrh se koná ve čtyřech dnech - od čtvrtka 9.května do neděle 12.května. Nejvíce nabitý program je vždy od pátku do soboty. Kompletní program naleznete na oficiálních webových stránkách. 



Letošní program mi přijde mimořádně nabitý. Hlavním tématem letošního ročníku je Latinská Amerika. Sama nemám v těchto autorech žádný přehled, jak jste na tom vy? Zaujal vás některý ze zahraničních hvězd? Osobně se nejvíce těším na Roberta Bryndzu - autora detektivní série o Erice Fosterové. Na tuto sérii nedám dopustit a vždy se na každou knihu nesmírně těším. Moc vám ji mohu ze srdce doporučit. První díl byl v závěru překombinovaný, ale další díly rozhodně stojí za pozornost. Takže v sobotu ve tři nezmeškejte Roberta :-) 

Z dalších zahraničních hvězd se rozhodně chystám třeba na Tima Weavera, od kterého u nás vychází jeho série thrillerů. Zatím mám doma první díl. U autorů švédských thrillerů ještě chvilku zůstaneme, jelikož na veletrhu bude také Stefan Ahnhem, jehož nejnovější kniha vychází v těchto dnech u Kalibru. Dalším švédským mrazivým autorem je Bernard Miller. Ještě jedno jméno si dovolím zmínit, a to německého autora Petera Stamma, který napsal několik knih, nejnovější je Jemná lhostejnost světa. 

Dalšími zajímavými autory jsou Dita Krausová a Pavel Taussig, kteří byli v koncentračním táboře a napsali o svém životě knihy. Sama plánuji dorazit alespoň na besedu Dity, od níž mám i knihu Odložený život. Její osudy můžete znát pokud jste četli knihu Osvětimská knihovnice, jejíž hlavní postavou je právě Dita. Sama jsem doposud ani jednu z knih nečetla, ale rozhodně to míním napravit. 

Z českých vod vám rozhodně doporučuji Alenu Mornštajnovou, Viktorii Hanišovou, Radku Denemarkovou nebo Terezu Boučkovou. Prvním třem ženám letos vyšla nová kniha, Tereze Bouškové vyšel letos dotisk jedné z jejích knih.


Doufám, že se s vámi na Světě knihy potkám, tak se určitě nestyďte a pozdravte mě, pokud mě někde zahlédnete :) Užijte si knižní svátek a dejte mi vědět, na co se chystáte vy :-) 


9 komentářů

  1. Mne je to tak ľúto, že mi to zasa, ako pominulé roky, akosi časovo nevyjde, a to aj napriek tomu že som od Prahy iba kúsok (well, stále je to z Brna bližšie ako zo Slovenska) ale zrovna tento víkend sa musím vracať domov :(
    Ale dúfam, že budeš robiť aj nejaký report alebo niečo zo Sveta kníh, nech viem aspoň o čo som prišla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Report ze Světa knihy bude, už ho mám skoro hotový :-) nestíhám vydávat články vůbec :-(

      Vymazat
  2. Škoda, že sa tam nebudem, rada by som ťa videla a program tiež vyzerá super. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. také mě to moc mrzí, že jsi nemohla :-( ale těším se, že přijedeš te´d a pak na podzim <3

      Vymazat
  3. Skvělý článek :) Taky se tam chystám, přesněji v sobotu :) Kdo ví, třeba se tam potkáme, byla bych ráda :) Každopádně už se na SK moc těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrzí mě, že jsme se na SK jen minuly :-( Doufám, že se potkáme na jiný akci :-)

      Vymazat
  4. Achjo, jak to čtu, tak mám chuť to znova prožít! ♥

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já taky! čeká nás dlouhých jedenáct měsíců do dalšího SK (nebo jet do Plzně :D)

      Vymazat
  5. Magán hitelezői csoport vagyunk, amely segítséget nyújt Önnek.
    Bármilyen pénzügyi problémával kapcsolatban kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.
    E-mail: markusgauthier10@gmail.com

    OdpovědětVymazat

Albatros