Recenze - Deadpool: Mrtví prezidenti

Deadpool a jeho dobrodružství s americkými prezidenty | Marvel


Autor: Brian Edmund Posehn, Gerry Duggan
Orig. název: Dead Presidents
Název série: Deadpool
Pořadí v sérii: #1
Rok: 2013, v ČR: 2016
Počet stran: 136
Nakladatelství: Crew
Překlad: Darek Šmíd
Moje hodnocení: ✶✶✶✶

Když lezou z hrobů mrtví američtí prezidenti - od George Washingtona po Geralda Forda - aby terorizovali své krajany, největší hrdinové Marvelu si nemohou dovolit zprofanovat svůj mediální obraz masakrem těchto amerických patriotů. Tak odpudivá operace se dá svěřit jen do rukou po zuby ozbrojeného šílence s nevybíravými zabijáckými sklony a bezprecedentní obranyschopností, jehož mizerné reputaci už nemůže uškodit nic. Ale kdo v marvelovském vesmíru je ochoten špinit si ruce rozšmelcováním těchto zmrtvýchvstalých hlavounů? Nejvyšší čas povolat do boje Deadpoola!



OBÁLKA A GRAFICKÉ ZPRACOVÁNÍ:
U komiksu se asi nejvíce hodnotí jeho kresby. Deadpoola ilustroval Tony Moore a podstatu hrdiny zaznamenal skvěle. Komiks je hezky barevný a krásně na sebe ilustrace navazují. 


MOJE HODNOCENÍ:
Deadpool je mým oblíbeným hrdinou, jehož první převedení na filmové plátno mě vzalo za srdce. Proto jsem neváhala ani chvilinku a vrhla jsem se i do komiksu. Nejprve jsem byla mírně v šoku, jelikož jsem sice sáhla po prvním dílu ze série komiksů o Deadpoolovi, protože jsem čekala, že příběh začne pěkně od začátku. To mě ale Wade pěkně převezl.

Deadpool je takový antihrdina, který střílí jeden vtip za druhým a mezitím stíhá i boj s padouchy. Věděli jste, že tento hrdina byl původně jen jednou z mnoha jiných padouchů v Mutantech? Jeho vedlejší role ale naštěstí přerostla do hlavní role.

Mrtví prezidenti jsou prvním z řady komiksů, které u nás vycházejí. Ačkoliv se nejedná o Avengers, v tomto díle se můžeme těšit i na jiné hrdiny z tohoto týmu. Doctor Strange, Captain America nebo božský Thor. Tito hrdinové se zde lehce míhají a doufám, že se v dalších dílech objeví častěji.


Padouchy v tomto díle jsou oživlí prezidenti, kteří jako duchové/zombie chtějí ovládnout svět. Jelikož si s nimi neví rady jiní hrdinové, agentura S.H.I.E.L.D. se rozhodne povolat Deadpoola. A ten samozřejmě neodmítne, kord když se mu za to slibuje pěkně tučná odměna. Jak si Deadpool poradí s bandou nemrtvých amerických prezidentů, to vám neprozradím. Ale mohu vám říct, že čtení rozhodně stojí za to! Jak jsme již u hrdiny zvyklí, nechybí humor, komunikace se čtenářem a hodně drsné akce.

Bohužel prozatím nemám srovnání s jinými Wadovými dobrodružstvími, ale jako první setkání jsem nadšená a rozhodně se potřebuji vrhnout i do dalších dílů.

Hlavní zápletka tohoto komiksu mě bavila a přišla mi originální. Líbilo se mi spojení historie amerických prezidentů, i když na druhou stranu chápu, že to někdo může považovat za určitý druh znesvěcení. Ale jedinci by měli chápat, že se jedná o komiksové dobrodružství netradičního hrdiny. Nazývat padouchy americké prezidenty není zcela snadné. Přesto tito nemrtví napáchají pěknou paseku. Padouchové v tomto díle nedostávají tolik prostoru, jelikož se jedná o více postav nebylo kvůli rozsahu díla možné více rozpracovat jednotlivé charaktery.

Za poskytnutí komiksu k recenzi moc děkuji Crew. Deadpool: Mrtví prezidenti zakoupíte na eshopu se slevou! 




7 komentářů

  1. Já už mám přečtené dva díly Deadpoola a musím říct, že ten první se mi líbil víc :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem viděla zatím jenom filmy ale Deadpoola mám taky moc ráda, i mamka ho má ráda, když jsme spolu byli v kině. ♥

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deadpool je super, jak by nemohl když ho hraje Ryan <3 Zkus komiks a uvidíš :-)

      Vymazat
  3. Ja už sa musím niekedy konečne pustiť do tých komiksov - či už Deadpoola, alebo Lucifera alebo čo :D Z každej strany len samú chváľu na to počujem a som na to zvedavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucifer je taky komiks? :-o to jsem netušila :D Zkus komiksy, jsou super a baví mě čím dál víc :-)

      Vymazat
    2. Ano :P a vydává ho CREW, samozřejmě ;)

      Vymazat

Albatros