Recenze - Polibek jako dezert

KDYŽ SE SEJDE NÁZOR REBELSKÉHO KUCHAŘE A BYSTRÉ GASTROKRITIČKY, ZAČNOU VAŘEČKY LÍTAT VZDUCHEM. NEBO ŽE BY TO BYLA LÁSKA?



Autor: Poppy J. Anderson
Orig. název: Küsse zum Nachtisch
Název série: Chuť lásky
Pořadí v sérii: #2
Rok: 2017, v ČR: 2019
Počet stran: 320
Nakladatelství: ikar
Překlad: Soňa Havlová
Moje hodnocení: ✶✶✶✶

Lepší než čokoláda – žena snů jako dezert.

Nick O´Reilly je opravdový kuchařský rebel s neuvěřitelnou vášní pro věc. Strhující kritika ve vlivných bostonských novinách ho ovšem raní až do morku kostí. Když ale pozná autorku, gastronomickou kritičku Claire Parker-Wickhamovou, je jako u vytržení – tuhle ženu musí získat! Je dobře, že se nechala zlákat k labužnické sázce. Teď má Nick čtyři týdny na to, aby Claire okouzlil nejen svým jídlem…

Volně navazuje na předchozí titul kulinářské série
Tajná přísada Láska.

Úpěnlivým tónem jí předhodil: "Nejdřív mě donutíš nastoupit na tento vrak. Pak dopustíš, abych se vyzvracel do moře. A nakonec mi vyrazíš oko. Kromě toho tady skoro umrznu a ty mě ani nezahřeješ svým tělem. Claire... pomalu si začínám myslet, že mě nemáš ráda."


POSTAVY:
Claire - gastrokritička, která se přestěhovala z rodného Londýna do Bostonu
Nick - rebelský kuchař, který nemá žádný vážný vztah, miluje své jídlo a nedá na něj dopustit
Edward - bývalý přítel Claire, který ji nikdy nepožádal o ruku, dobře vychází s její rodinou

OBÁLKA:
Poté, co jsem spatřila obálku knihy, jsem hned věděla, že tuto knihu zkrátka a dobře mít musím. Láska na první pohled aniž bych četla anotaci. Vím, že se to nemá, ale neodolala jsem. Jsem moc ráda, že je kniha v paperbacku a především, že jí zůstala původní obálka. 

FILMOVÉ HODNOCENÍ:
-


MOJE HODNOCENÍ:
Kdy je lepší příležitost pustit se do romantické knihy, než v únoru, kdy všude v obchodech jsou srdíčka a zdobí se Valentýnem. Sama tento svátek příliš neuznávám, ale romantickou knihu si s radostí přečtu. O to víc, když se jedná o spojení s jídlem.

Polibek jako dezert je již druhým dílem ze série Chuť lásky. Ovšem každý příběh vypráví o nových hrdinech a nijak na sobě nejsou závislí. Sama jsem první díl vynechala ale po dočtení tohoto pokračování si možná jeho předchůdce ráda přečtu. 

Kniha vypráví o rebelském a divokém kuchaři Nickovi, který vyrůstal se svou sestrou u babičky. S rodiči nemá vřelý vztah, ale časem si na to již zvykl. Je bouřlivý, takže když se mu k uším donese recenze gastrokritika, který jeho jídlo ohodnotil velmi negativně, naprosto vybouchne. Okamžitě letí do redakce a chce si ho podat. Jaké ale překvapení, že oním recenzentem není muž ale žena, a jaká! Krásná a sexy žena, na které mohl oči nechat, když ji viděl v restauraci. 

Jelikož jsou oba ohnivé povahy, domluví se, že Nick dostane od Claire příležitost obhájit své umění a pokud by neobstál, domluví jí rozhovor s jeho učitelem a neskutečně oblíbeným kuchařem. Tak začíná celý příběh.


"Nick O´Reilly je ten nejvíc sexy chlap, co znám. Kdybych nevěděl, že je žhavej do tebe, už dávno by byl hlavní postavou mých sexuálních fantazií."


Polibek jako dezert je velmi milá oddechovka, u které ale budete slintat. Nick umí uvařit opravdové skvosty, které Claire opravdu hříšně chutnají. Navíc je patrná vzájemná přitažlivost mezi oběma hrdiny. Příběh jako takový není nijak náročný a dá se velmi dobře dopředu uhodnout. Ovšem i tak mě nesmírně potěšil a bavil. 

Kniha se mi líbila a četla se mi velmi dobře. Jediným mínusem vidím dlouhé kapitoly, které nemám obecně příliš v lásce. Hrdinové mi byli sympatičtí a fandila jsem jim. Ano, kniha postrádá hlubší děj a je velmi jasné, co bude následovat. I tak je ale téměř druhá polovina knihy pro čtenáře nepředvídatelná, alespoň částečně. Sama jsem netušila, o čem bude vyprávět dál.

Knihu doporučuji všem romantickým duším, kteří hledají milou knihu na jedno odpoledne. A doporučuji si ke knize vzít něco dobrého.


"Právě jsem v romantické náladě."
Claire se na něj přes ramoeno podívala a suše konstatovala:
"Nejseš v romantické náladě, jenom chceš sex."
"No vidíš! Už se dobře známe."






1 komentář

  1. Kniha vypadá na první pohled moc krásně! Já mám romány o vaření moc ráda! ♥
    Jinak opět krásné fotky!

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovědětVymazat

Albatros