Nové seriály podle knih

ZNÁMÉ PŘÍBĚHY V NOVÉM KABÁTKU | NOVÉ SERIÁLY | CHYSTÁ SE



Ahoj všichni,
seriály jsou láskou skoro nás všech, a v současné době se chystá hodně zajímavých seriálů. Ráda bych vám přinesla seznámení seriálů, které se chystají a jeden, který se aktuálně vysílá :-)

Také milujete seriály? A jaký je váš oblíbený? Mám několik oblíbených seriálů, o kterých ale bude řeč jindy, ale ráda také objevuji nové seriály. A jelikož miluji knihy, ráda se dívám na seriály podle knih. Seriály mají větší prostor a proto bývají častěji lepší než filmové adaptace. Co myslíte?

🚢🚢🚢



V současné době se připravuje hodně seriálů podle skvělých a oblíbených knih. V současné době doznívají poslední díly seriálu Ostré předměty (Sharp Objects), který je natočen podle knihy Ostré předměty od autorky Zmizelé Gillian Flynn. Natáčení tohoto seriálu se ujala produkce HBO, který má na svědomí i seriál Sedmilhářky. Dohromady čítá 8 dílů a zatím se těší oblibě diváků.

anotace: Novinářka, která se v minulosti potýkala s duševními problémy, se vrací do rodného městečka Wind Gap ve státě Missouri, aby informovala o případu zjevných vražd dvou malých dívek. Zatímco se Camille snaží poskládat střípky traumatické události ze své minulosti, dostane se do konfliktu s panovačnou matkou Adorou, znovu se uchýlí k řadě nebezpečných sebedestruktivních zlozvyků a až příliš se ztotožní s mladými oběťmi vraždy.





🚢🚢🚢



U zmíněných Sedmilhářek ještě chvíli zůstaneme. První řada se natáčela podle úspěšné knihy od Liane Moriarty, a jelikož si ji diváci oblíbili, tvůrci se rozhodli natočit pokračování. První řada čítala 7 epizod, kolik dílů bude mít následující řada zatím nebylo ohlášeno. 

anotace 1.řady: Temné komediální drama, v němž několik předních hollywoodských hvězd podává mimořádné herecké výkony, se odehrává v kalifornském městečku Monterey a začíná podezřelou vraždou na benefiční akci základní školy. Přestože totožnost oběti i pachatele zpočátku zůstává záhadou, vše nasvědčuje tomu, že v pozadí zločinu stála rivalita a tajemství obklopující trojici matek – Madeline, extrovertní a živelnou ženu v domácnosti, která v srdci chová zášť vůči exmanželově nové mladší ženě Bonnie, instruktorce jógy se zenovým přístupem k životu; dále Madelininu nejlepší kamarádku Celeste, bývalou právničku žijící ve zdánlivě dokonalém manželství s mladším mužem; a Jane, svobodnou matku s temnou minulostí, kterou Madeline a Celeste vezmou pod svá ochranná křídla. Děj příběhu je prokládaný scénami z výslechové místnosti, v níž ostatní rodiče a školní zaměstnanci vypráví zákulisní drby o spojenectvích a rivalitách mezi místními obyvateli, především pak o Madeline a její úhlavní nepřítelkyni, vlivné a úspěšné pracující matce Renatě Kleinové. V průběhu sedmi napínavých, černě humorných epizod vychází najevo, jaké tajemství každá z žen skrývá, a postupně se dostáváme až k oné osudné noci.






🚢🚢🚢



Znáte čarodějnickou trilogii Čas čarodějnic od Deborah Harkness? Tuto trilogii u nás  roce 2011 vydal Knižní klub. V současné době se knihy bohužel nedají sehnat, ale třeba nás nakladatelé překvapí a knihu znovu vydají. SKY 1 se rozhodl natočit seriál podle této trilogie s názvem A Discovery of Witches a do hlavní role obsadil mou oblíbenou herečku Theresu Palmer. Premiéra prvního dílu bude již 14. září. 

anotace: Diana Bishopová je uznávanou vědkyní na Oxfordu, která ale odmítá své čarodějné dědictví. Když nečekaně vyvolá starodávný magický rukopis, ocitne se uprostřed nebezpečné hry nebezpečných bytostí.



🚢🚢🚢


J. K. Rowling není třeba nijak představovat, ale co Robert Galbraith? Většina z nás již ví, že se jedná též o J. K. Rowling, která se rozhodla svou detektivní sérii psát pod mužským pseudonymem. V Čechách zatím vyšly tři její knihy: Volání kukačky, Hedvábník a Ve službách zla. Rowlingová ve svých knihách vypráví případy Cormorana Strikea, válečného veterána. Čtvrtá kniha by měla v zahraničí vyjít na podzim, konkrétně 18. září, a ponese název Lethal White. 

Rozpis minisérií: 
Volání kukačky (The Cuckoo's Calling) - celkem 3 epizody
Hedvábník (The Silkworm) - celkem 2 epizody
Ve službách zla (Career of Evil) - celkem 2 epizody

anotace: Psychicky i fyzicky poznamenaný veterán z Afghánistánu a bývalý člen speciální vyšetřovací jednotky Cormoran Strike si založí soukromou detektivní kancelář a začne využívat svých cenných zkušeností v honbě za zločinci. S tím mu pomáhá i jeho nová asistentka Robin, která brzy kouzlu detektivní práce propadne.





🚢🚢🚢


A to nejlepší nakonec. Série Geniální přítelkyně od Eleny Ferrante obletěla svět a tak se není čemu divit, že i po jejím příběhu sáhli seriálový tvůrci. Produkce se ujalo HBO ve spolupráci s italskou RAI, což je podle mě skvělá vidina. V současné době je seriál v post-produkci a první řada by měla mít celkem 8 dílů. Pokud bude seriál úspěšný, o další osudy určitě nebudeme ochuzeni. 

Děj bude zasazen do padesátých let do italské Neapole a hlavní role ztvárnili pro mě neznámé herečky Margherita Mazzucco a Gaia Girace. Premiéra je plánována na konec tohoto roku. 


Zaujal vás nějaké nový seriál? Napište mi vaše názory 


4 komentáře

  1. Hodně jsem slyšela o Ostrých předmětech a přemýšlím, že bych je zkusila. Co koukám na seriály, tak jako jediný, co je podle předlohy mám Živí Mrtví. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Živí mrtví nesleduji, ale zvažuji to :D Na Ostré předměty se chystám, jen co si najdu čas a pustím se do knihy :-)

      Vymazat
  2. Na ostré předměty se dívám, a super seriál! Moc se těším na volání kukačky a zapomněla jsi na ten nejlepší seriál to příběh služebnice! Doporučuji ♥

    allaboutcandyslife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeé děkuji! Mai tento článek je o nových seriálech nebo právě chystaných dalších řadách :) Proto jsem tam nezahrnula Příběh služebnice, jelikož se zatím nechystá trojka - aspoň podle mých informaci :_)
      Mai, nezvažuješ sledování Geniální přítelkyně? :-)

      Vymazat

Albatros