Kalendář: Autogramiáda Colleen Hoover



Ahoj všichni,

v úterý 12.listopadu nastal den "D"! Měsíce dopředu avizovaná autogramiáda a beseda jedné z nejoblíbenějších autorek young adult současnosti nastala. Colleen Hoover byla v Praze. Ovšem místo slz radosti pro mnoho lidí nastal okamžik smutného pláče.
Report ze soukromého setkání s autorkou
Příprava na autogramiádu

V létě bylo oznámeno, že Colleen dorazí před Vánoci do Prahy na besedu a následnou autogramiádu v knihkupectví Luxor. Řadě lidí se zaleskly oči radostí, jelikož mnoho lidí řadí Colleen mezi své nejoblíbenější autory. Sama mám knihy od Colleen nesmírně ráda, a proto jsem byla z této události více než nadšená.

Krásná kupička autorčiných knih
Nakladatelství se na tuto významnou návštěvu chystalo několik měsíců. Pro autorku připravilo bohatý program, aby měla příležitost poznat nejdůležitější pražské památky a další zajímavá místa. Nakladatelství se pečlivě připravovalo i na zvýšený zájem o tuto autorku s cílem umožnit čtenářům zkompletování své sbírky o nové knihy. Colleen vyšla nová kniha To nejlepší v nás a dotisku se dočkala i Odvrácená tvář lásky, která se několik let nedala v obchodech sehnat. Knihy Bez naděje a Ztracená naděje se dokonce dočkaly nových obálek. Vše pro čtenáře, aby si tak mohli nechat svou nově obohacenou sbírku nechat podepsat. Bohužel ne všem účastníkům autogramiády se to nakonec povedlo.

Krátká beseda
Bohužel nakladatelství Luxor danou situaci s obrovským přívalem fanoušků trošku nezvládlo. Fanouškové se začali scházet už kolem třetí hodiny a za krátko byla prodejna plná. Fronta se začala tvořit až ven. Ačkoliv se davy daly očekávat, okamžitě byla beseda s autorkou zkrácena na zhruba deset minut, po kterých následovala autogramiáda. Prvním zhruba pěti lidem Colleen podepsala všechny knihy, ale potom začalo omezování. Nejprve se omezilo věnování na jednu knihu, potom bez věnování a podpis do tří knih a zakrátko pouze jedna kniha a bez focení. 

Colleen ve svém živlu
Moci slyšet a vidět oblíbeného autora naživo je splněný sen, takže chápu, že spousta fanoušků byla zklamaná tím, že Colleen měli pro sebe sotva tři vteřiny. Je velká škoda, že v rámci snahy o zkracování autogramiády došlo i na zákaz věnování, které má pro mnoho čtenářů velkou váhu. Však samotný podpis se dá koupit i na internetu. Ale i tak věřím, že si lidé svou chvilku s autorkou užili. I když se tato akce příliš nepovedla, za což rozhodně nemůže autorka ani nakladatel, věřme, že si z toho organizátoři vzali ponaučení. 


Colleen byla mimořádná! Zvládla rozdat 12 podpisů za minutu, neuvěřitelné. Je znát, že je autorka už zvyklá na fronty. Celkově si návštěvu v Praze užila a slíbila, že se vrátí. Tak doufejme, že svou oblíbenou autorku ještě potkáme! 


Pokud jste smutní, že jste se od autorky nedozvěděli žádné informace na besedě, tak nezoufejte. Rozhodla jsem se vám sepsat report ze soukromého setkání s Colleen, které jsme společně s dalšími blogery měli den před autogramiádou. Dočtete se například o tom, jaké jídlo Colleen nemá ráda, co říká na Harryho Pottera nebo na jakou obálku svých knih je pyšná a která se jí naopak nelíbí. Celý report se dočtete ZDE. 


Nové vydání

2 komentáře

  1. To musela být super akce! Já až narazím na knihu, která si mi bude velmi líbit, šla bych rozhodně také :)
    Uvidíme co její novinka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že jsem Colleen směla potkat osobně, je to opravdu skvělá spisovatelka a její knihy mám moc ráda. Už jsi se pustila do její novinky? Jinak tyto akce rozhodně stojí za to! :-)

      Vymazat

Albatros