Recenze - Disney Sladké sny, Mickey

 Tři originální příběhy s oblíbenými postavičkami a Mickey Mousem


Autor: Walt Disney
Originální název: Disney Sweet Dreams, Mickey
Rok: 2020, V ČR: 2022
Počet stran: 72
Nakladatelství: Egmont
Překlad: Petra Vichrová
Moje hodnocení: ✶✶✶✶

Nostalgicky ilustrovaná sbírka příběhů na dobrou noc od Disneyho
Na nebi už vyšel měsíc a je čas jít spát. Vydejte se s dětmi do říše snů s pohádkami o oblíbeném myšákovi a zažijte skvělá dobrodružství plná legrace a přátelství! Najděte s Mickeym nejlepší místo pro pozorování noční oblohy, pomozte mu uspořádat báječný večírek s přespáním nebo zjistěte, co všechno s Plutem prožili, když nemohli usnout. Šup do postýlky s novými příběhy o animovaných hrdinech!


OBÁLKA:
Máme původní obálku, která je jednoznačně nádherná. Impozantní postava Mickeyho v jejím středu, v pyžámku, modré pozadí a hvězdy. I kdyby kniha neměla v názvu cosi společného se spaním, kresba to vyjadřuje sama dostatečně, takže společně k sobě skvěle pasují. Všechny kresby v knize jsou nostalgické, nejedná se o ty nejnovější zobrazení postaviček, proto jistě osloví i starší publikum, které se díky tomu vrátí do svých dětských let. 


MOJE HODNOCENÍ:
Mickey Mouse je moje nejoblíbenější postavička již od dětství, kdy jsem měla malého myšáčka v pyžámku, proto je pro mě pohled na tuto obálku ještě nostalgičtější. 


Sladké sny, Mickey obsahuje celkem tři příběhy, ve kterých se pokaždé vyskytují známé postavičky jako Mickey Mouse, Minnie, Kačer Donald ale také Daisy, Pluto a Goofy. V prvním příběhu Mickey a noc plná hvězd sledujeme kamarády, jak společně vyrazí do planetaria, které je inspiruje pro strávení společného večera na pláži, kde chtějí pozorovat hvězdy. Ale bohužel mají smůlu, a žádná hvězdná obloha se nekoná. Kamarádi se nevzdávají a vydávají se na další a další dobrodružství. 


Nejlepší přespání u Mickeyho začíná v okamžiku, kdy se Mickey probudí a vzpomíná na svůj sen, kdy u něj spali všichni jeho kamarádi. Tak se rozhodne, že sen zrealizuje a pozve kamarády na večerní přespání k sobě. Večer se pěkně vyvíjí, kamarádi hrají hry, společně kuchtí


Pluto a odpolední šlofík je poslední příběh, ve kterém vystupují pouze Mickey a jeho pes Pluto. Pluto je unavený a Mickey se ho snaží přesvědčit, aby si šel zdřímnout, ovšem Pluto má svou hlavu. Snaží se svému páníčkovi pomáhat s prací na zahrádce, jenže přitom usíná a způsobí tím víc škody, než užitku. Schrupne si Pluto nakonec? 

Sladké sny, Mickey je nádherná kniha jak po vizuální stránce, tak po té příběhové. Obsahuje tři zcela nové příběhy, ve kterých se dítě může inspirovat pro zážitky - ať už se bude jednat o sledování hvězd, nebo může vymyslet večerní přespání. Rodiče u knihy opět mohou ocenit celobarevnou ilustrovanou knihu s menším množstvím textu, takže dětem za pět až deset minut zvládne přečíst pěknou pohádku. 



Žádné komentáře

Albatros