Letní tipy aneb co si přečíst za knihy, a co vidět nejen na Netflixu

Jste fanoušci romantiky a young adult a hledáte tipy na letní čtení a koukání? Pak jste tu správně. V tomto článku najdete tipy na oddechové příběhy o lásce


Ahoj čtenáři,

právě začalo léto, školákům a studentům zasloužené prázdniny, někdo se těší jen na klasickou dovolenou. A jak si navodit tu správnou letní náladu? Připravila jsem pro vás článek s knižními tipy na letní oddechovky. Pro fanoušky filmových a seriálových lahůdek tu mám také několik doporučení. Tak směle do toho! 

Jste fanoušci romantiky a young adult a hledáte tipy na letní čtení a koukání? Pak jste tu správně. V tomto článku najdete tipy na oddechové příběhy o lásce. 


Jste fanoušci Netflixu a rozhodujete si přečíst knižní předlohu poté, co jste se zamilovali do filmu/seriálu? Nebo naopak si chcete nejprve přečíst knižní předlohu a poté až zkouknout její adaptaci? Mám tu pro vás čtyři horké novinky a dva starší kousky. Jedeme v tom spolu je příběh náctileté Auden, která se chystá strávit léto se svým otcem poté, co se její rodiče rozvedli. Celé měsíce trpí nespavostí, a právě v tomto městečku potkává kluka, který také trpí nespavostí. Láska & Gelato vás vezme s sebou do Toskánska. Lina se snaží splnit matčino poslední přání, a to poznat svého otce. Celé se jí to příčí až do chvíle, kdy najde matčiny deníky. Léto, kdy jsem zkrásněla vypráví o Belle, která miluje letní období. Celé roky byla za ošklivé kačátko, ale letos se vše změní, protože se proměnila v labuť. Srdcerváče asi nemusím nikomu dlouze představovat. Nick a Charlie a jejich láska potěší snad každého. A poslední tip, který najdete na Netflixu je romance, kterou ocení zejména starší publikum. Poslední dopis od milence od oblíbené Jojo Moyes vypráví příběh odehrávající se v 60. letech minulého století. Příběh zakázané lásky mezi vdanou ženou a jejím milencem se začne rozplétat v současnosti. Dej mi své jméno je příběh mezi dospívajícím Eiem a o pár let starším učitelem. Během letních horkých dnů jejich vášeň vypluje napovrch. 



S láskou z Říma a Pláž v Chorvatsku jsou knihy od stejné autorky Julie Caplin alias Jules Wake. V první příběhu se hrdinka vydává do Říma najít svého otce a doprovod jí nedobrovolně dělá její bývalý, který v Římě hledá inspiraci pro svou knihu. Ve druhém příběhu třicetiletá Maddie přijme nabídku na letní brigádu strávenou na jachtě v Chorvatsku. A samozřejmě tam potká někoho, kdo ji učaruje. Slunečné dny a mořský vánek zvolila Jodie jako svůj nový start. Po ztroskotaném manželství opouští i svou kariéru a hledá své místo pod sluncem. Alex, léto a já je novinka z Cosmopolisu vyprávějící příběh dvou nejlepších kamarádů Poppy a Alexe, kteří spolu dva roky nepromluvili. Poppy se rozhodne dát všechno do pořádku, a přesvědčí Alexe, aby se spolu vydali na dovolenou. Letní sázku uzavřou dva spisovatelé. August píše klasické vážné romány zatímco January píše romantické příběhy. Oba mají autorskou krizi, a okolnosti je svedou k uzavření sázky. Ona napíše vážný román, on příběh, který skončí happy endem. Letní noci jsou o talentované Charlee, která je královnou tanečních videí na TikToku. Když ji obsadí do hlavní role ve školním představení Pomády, splní se jí její velký sen. Jenže za všemi úsměvy se skrývají bolístky. A stejně to má i představitel Dannyho. Nelíbánky, podle které se v současné době připravuje i filmové zpracování, je příběh o Olive a Ethanovi, jejichž sourozenci se vzali. Bohužel se novomanželé na svatební hostině přiotrávili rybou, a tak musejí jejich sourozenci na líbánky místo nich. Jenže Ethan a Olive se nesnášejí. 


V průběhu léta se můžeme těšit na úplně nové příběhy. Nakladatelství CooBoo vydává po letech další knihu od Sarah Dressen Jedeme v tom spolu, o knize jsem vám psala výše. Cosmopolis přináší překlad knihy Holka přes palubu, která byla na sítích dost vidět. Euromedia vás vezme Vlakem do Paříže.  Spisovatelské duo Christina Lauren vás pobaví v příběhu Dvakrát za uherský rok. Knihy Dobrovský a jejich nakladatelství vás kromě titulů od německých autorek potěší i knihou Ex v éteru. Anotace ke knihám najdete v prokliku. 



A jako poslední bych vám tu ráda dala tipy na romantické komedie, které mám nejradši a které mi evokují nejvíce léto. Muzikálové filmy Mamma mia! jsou jistě klasikou i pro řadu z vás. Sama mám asi nejradši právě druhý díl. Potom Dopisy pro Julii, která je inspirována dvěma různými knihami a příběh se odehrává ve slunné Itálii. A samozřejmě nesmí chybět ani můj nejmilejší Sparks. Z jeho filmů jsem uvedla například Bezpečný přístav, který se celý odehrává ve slunné Kalifornii. Pokud se nepletu, filmy bohužel nenajdete na Netflixu, ale kdo umí hledat na internetu, jistě najde :) 

Doufám, že z mého článku načerpáte inspiraci :) 
Užijte si léto a napište mi, jaké jsou vaše nejoblíbenější letní příběhy. 

Žádné komentáře

Albatros