Recenze - Zaslíbená Země Nezemě 2 & 3

Dvojitá recenze | Nejlepší manga série, kterou jsem doposud četla


Ta, která je jim matkou, není jejich pravá matka. Ti, se kterými bydlí, nejsou jejich sourozenci. A přesto si Emma, Norman a Ray žijí v sirotčinci šťastně a spokojeně. Jejich bezstarostný život však jednoho dne náhle skončí. Kdoví, jak to s nimi dopadne, když teď vědí, co pro ně osud uchystal...?
POSTAVY:
Emma - je jí jedenáct let, je to sirotek a všechno řeší velmi vášnivě
Norman - spolu s Emmou odhalili, že v sirotčinci není vše ideální
Ray - spolu s Emmou a Normanem patří k nejstarším a nejchytřejším dětem
Isabella - hodná mamá, která se stará o děti v sirotčinci, děti ji zbožňují
Krone - sestra, kterou poslali do sirotčince, aby vypomohla Isabelle

SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ:
V lednu letošního roku vyšla první řada inspirovaná knižní (manga) předlohou. Sama jsem se o jeho existenci dozvěděla velmi nedávno, takže jsme doposud neměla příležitost se na seriál podívat, ale rozhodně se na něj chystám. 


MOJE HODNOCENÍ:
Není tomu tak dávno, konkrétně na konci loňského roku, kdy jsem poprvé okusila tajemné jablko nesoucí jméno manga. Ačkoliv jsem to vůbec nečekala, dost jsem si tento formát oblíbila a v současné době mám rozečtené dvě série - Čarodějovu nevěstu a absolutně nejlepší Zaslíbenou Zemi Nezemi. 

Jelikož se jedná o druhý a třetí díl ze série, nebudu se vám tu dlouze rozepisovat o ději, jelikož nechci psát spoilery. Celý příběh se točí kolem sirotčince Grace Field House, který se na první pohled tváří jako ideální místo pro děti. Děti zde žijí, vyrůstají a učí se, a jakmile se pro něj najde vhodná rodina, odcházejí ze sirotčince. Všechny děti má na starosti hodná mamá Isabella, kterou děti nadevše milují. Ale nikdo z nich netuší, že svět, ve kterém žijí je pouhou iluzí. Jedny z nejstarších dětí, Emma a Norman jednoho dne spatří něco, co jim otevře oči. A od toho dne vědí pouze to, že musejí utéct. 

Wow, jedním slovem wow. Neuvěřitelně čtivá manga, která vám nedá spát. Hlavní hrdinové jsou bezbranné děti, které čelí opravdovému nebezpečí. Ve druhém díle děti chystají svůj plán a zjišťují, zda nemají mezi sebou zrádce, který by donášel mamá. Navíc se v sirotčinci objevila také další sestra, která má Isabelle pomoci s výchovou. 


Zaslíbená Země Nezemě se odehrává v blízké budoucnosti, dosti děsivé budoucnosti. Ale stejně jako hrdinové příběhu, ani mi netušíme, co se odehrává za zdmi sirotčince. Co se stalo s naší planetou? Je podobných zařízení více? To je jen hrstka otázek, která mi během čtení kolovala v hlavě. Mimo to samozřejmě fandím hrdinům, aby se jim podařilo se zachránit. 

Oproti prvnímu dílu se ve druhém díle kromě pokračování osudů našich hrdinů setkáváme také s bonusovým příběhem, který vypráví o nějaké dřívější příhodě dětí a je rozdělena na pět částí (stran) a umístěna vždy před začátkem nové kapitoly. Toto bylo příjemným oživením a dohromady to složilo pěkný obrázek. Ale je pravda, že umístění před začátkem kapitol poté, co každá kapitola končí neuvěřitelně napínavě a vy se nemůžete dočkat, až přelistujete úvodní stranu kapitoly a budete vědět, co následovalo, může lehce štvát. 

Druhý díl je stejně jako jednička pečlivě promyšlený a zpracovaný na jedničku. Akce, napětí ani na čtivosti nijak nezaostává za svým bratříčkem. Třetí díl postrádá onu bonusovou část, ale na to obsahuje dramatičtější události v ději. Všechny díly u mě doposud mají plný počet hvězd a já se nemohu dočkat dalších dílů!

Za poskytnutí knih na recenzi moc děkuji Míše a Crew. Zaslíbenou Zemi Nezemi zakoupíte se slevou ZDE!



4 komentáře

  1. Nepamatuju si, kdy naposledy jsem četla mangu, natož koukala na anime, ale vím, že ještě na střední škole jsem byla obrovská fanynka obojího. Recenze vypadá moc hezky, hlavně s těmi fotkami, tak možná bych si mohla zkusit koupit alespoň první díl. Asi to nebude tak temné jako Death Note, ale zní to skvěle i tak! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě Zaslíbenou Zemi Nezemi vyzkoušej, rozhodně stojí za to :-) Death Note jsem nečetla, takže nemohu soudit :-)

      Vymazat
  2. Tato manga mě opravdu moc baví! Těším se jak to bude pokračovat! Snad se podívám i na anime ♥

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si pustila kousek prvního dílu, ale pak jsem musela odběhnout. Ale určitě to mám taky v plánu :-)

      Vymazat

Albatros